menu

ثبت آگهی رایگان

موزه صنعت در کارخانه سیمان ری به بهره برداری می رسد

موزه-صنعت-در-کارخانه-سیمان-ری-به-بهره-برداری-می-رسد

کارخانه سیمان ری، کارخانه ای که پس از سال ها فعالیت زمان استراحتش فرا رسیده و امروزه می تواند در جذب گردشگر به شهرستان ری کمک کند.

احمد مسجد جامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش از افتتاح موزه صنعت در این کارخانه خبر داد و در این باره می گوید: در سال 1363 به دلیل ایجاد آلودگی هوا کارخانه سیمان شهر ری تعطیل و فعالیت آن متوقف شد و از همان زمان طرح تبدیل این کارخانه به یک موزه در حوزه صنعت و فعالیت های صنعتی مورد توجه قرار گرفت.

وی می افزاید: برهمین اساس 10 سال بعد یعنی در سال 1370 وزارت صنایع با تبدیل بخشی از این کارخانه به موزه موافقت کرد و کارهای مربوط برای عملی شدن این طرح آغاز شد.

به گفته عضو شورای اسلامی شهر تهران با انجام کارهای مربوطه، موزه صنعت در محوطه کارخانه سیمان ری با برگزاری مراسمی امشب به صورت رسمی افتتاح می شود.

حسن خلیل آبادی، رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش با بیان اینکه از آنجایی که این کارخانه به دلیل آلایندگی هایی که ایجاد می کرد از سال 1363 تاکنون تعطیل شده است، می افزاید: پس از آن مساله تغییر کاربری کارخانه به موزه مطرح شد پس ضرورت دارد فعالیت هایی که در این مکان انجام می شود، در راستای اهداف موزه پیش رود.

او با اشاره به اینکه برخی از اراضی موجود کنار این کارخانه به حیاط خلوتی برای آسیب رساندن به محیط زیست تبدیل شده اند، خاطرنشان می کند: تولید بتن، ذوب فلزات و ... به محیط زیست ضربه می زند. از این رو پیشنهاد می شود، مدیرعامل کارخانه سیمان ری با شهرداری هماهنگی های لازم را جهت تبدیل این اراضی به بوستان انجام دهد.

به گفته رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش با تبدیل این اراضی به بوستان، می توان در این منطقه یک خط گردشگری مناسب ایجاد کرد .

محمدرضا مارانی، مدیرعامل کارخانه سیمان ری که 23 سال است از این کارخانه نگهداری می کند، کارخانه سیمان ری را خانه ملت می داند و می گوید: مقرر شده تا امشب با برگزاری جشن رمضان، موزه صنعت در کارخانه سیمان ری افتتاح شود.

او می گوید: برای حفظ این محل زحمات بسیاری کشیده شده و همچنان تمامی دستگاه های این کارخانه آمادگی آن را دارند تا 90 سال دیگر نیز فعالیت کنند، چراکه به میزان فعالیتشان قطعات موجود برای مرمت دستگاه ها در انبار وجود دارد.

مارانی می افزاید: علاوه بر حفظ موزه صنعت، موافقت اصولی گردشگری این ناحیه نیز گرفته و در کارگروه تهران مصوب شده است و سازمان میراث فرهنگی نیز مجوز آن را صادر کرد.

مدیرعامل کارخانه سیمان ری با بیان اینکه با روشن کردن دستگاه ها دیزل صدایی ندارد، می گوید: تکنولوژی و نبشه کاری هایی که روی زمین قرار گرفته اند، جایگاه دستگاه ها را از اطراف جدا کرده اند که این موضوع باعث شده صدای گوش خراش ابزار تولید سیمان به بیرون از سالن منتقل نشود.

مارانی عنوان می کند: پیش از آن که این محل تعطیل شود، در این منطقه برج خنک کننده ای وجود داشته که آب از آن وارد سالن می شد و برای تهیه سیمان مورد استفاده قرار می گرفت. ادوات نیز از طریق راه آهنی که وسط سالن طراحی شده بود، وارد کارخانه می شد که در حال حاضر تخریب شده و تنها نمایی به منظور بازدید گردشگران از آن باقی مانده است.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 336

فهرست مطالب شماره 336

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×