menu

ثبت آگهی رایگان

روشهای عیب یابی در دستگاه اسپیلت

سیستمهای ایرکاندیشن کانالی یکی از ساده ترین سیستمهای سرمایش و گرمایش در صنعت تهویه (HVAC) می باشد .

اما در صورت عدم دقت در طراحی و نصب آنها ، می تواند مشکلات فراوانی را برای کاربر فراهم سازد .

در این شماره سعی می کنیم به طرح بعضی از این مشکلات در طراحی و نصب سیستمهای ایرکاندیشن کانالی ( داکت اسپیلت ) پرداخته و راهکارهایی را بیان نماییم.

دلایل عدم تولید باد سرد ( دمیدن باد گرم ) در تابستان

الف) در شروع فصل گرما شیر رفت و برگشت آب گرم کویل آب داغ بسته نشده و آب داغ موتورخانه همچنان در کویل در جریان است که باعث می گردد گرمای کویل در هوای خروجی وجود داشته باشد . لذا در شروع فصل گرما حتما باید شیرهای کویل آب داغ از موتورخانه و خود دستگاه بسته شود تا آب گرم داخل آن جریان نداشته باشد

ب ) یخ زدن کویل اواپراتور

دلایل :

مسیر هوای رفت یا برگشت بسته باشد . که این امر ممکن است به دلایل زیر اتفاق بیفتد :

فیلتر هوا کثیف باشد : یکی از مزایای مهم این این نوع سیستمها تصفیه هوای واحد می باشد که توسط یک فیلتر انجام می گردد فیلترها انواع بسیار مختلفی دارند که در این بحث نمی گنجد . اما نکته بسیار مهم تمییز کردن یا تعویض فیلتر میباشد . فیلترها با توجه به منطقه و حجم آلودگی موجود در هوا کثیف می شوند و باعث جلوگیری از عبور هوا می گردد به همین دلیل همیشه باید چک شوند .

دریچه برگشت بسته باشد

سایز کانال برگشت کوچک باشد

مسیر لوله های مسی بسته باشد یا باریک شده باشد . که این مشکل ممکن است به دلایل زیر اتفاق بیفتد :

وجود اجسام خارجی در لوله و مسدود شدن لوله های مویی

گرفتگی و کثیف شدن فیلتر درایر

دو پهن شدن لوله مسی در اثر ضربه در کل مسیر

کم بودن گاز سیستم به علت عوامل مختلف

استفاده از گازهای نامرغوب

تولید صدا در انواع داکت اسپیلت :

الف) صدای فن دستگاه ، که این مشکل ممکن است به دلایل زیر اتفاق بیفتد :

عدم طراحی و اجرای استاندارد کانال کشی

ضخامت ورق کانال کمتر از اندازه استاندارد باشد .

استفاده از دریچه با کیفیت پایین که از ورق نازک استفاده شده و باد باعث لرزش دمپرها می گردد

در دستگاههای با تناژ بالا نزدیک بودن دریچه برگشت به هواساز ، که باعث میشود صدای دستگاه از دریچه برگشت بیرون بیاید .

استفاده از دستگاه تناژ بالاتر( حجم هوای بالاتر ) با کانال کشی های انجام شده برای دستگاه تناژ

پایین تر ( حجم هوای پایین تر ) یا به عبارتی عدم هماهنگی بین اندازه دستگاه با سایز کانال کشی های اجرا شده .

ب) صدای کانال و دستگاه هواساز : در بعضی موارد به علت عدم استفاده از درزگیرها و عدم نصب صحیح برزنت ( اگر طول برزنت بین کانال و دستگاه بیش از حد لازم باشد و برزنت شل بسته شود باد خروجی از دستگاه برزنت را به داخل کشیده و آزاد می کند همانند حرکت پرچم در اثر باد ) که این عمل باعث تولید صدای زیاد در کانال و دستگاه شده باعث آزار کاربر می گردد .

مشکلات برق دستگاه :

در دستگاههای سه فاز در اثر قطع و وصل برق امکان جابه جایی فازها وجود دارد و بهم خوردن ترتیب فاز در کمپرسورهای اسکرال باعث از بین رفتن کمپرسور می شود که این ایراد با استفاده از دستگاه کنترل فاز قابل حل می باشد .

آتش گرفتن ترموستات : برای کابل کشی ترموستات باید به نوع ترموستات که از برق 24 ولت یا 220 ولت یا 110 ولت استفاده می کند دقت شود .در ترموستات 24 ولت مانند دستگاه گودمن یا ریم های مدل SBHC برای کابل کشی از هواساز تا ترموستات از کابل آیفونی با تعداد زوج لازم استفاده می شود . ( در این کابلها صرفا اطلاعات دیتا انتقال می یابد ) . در ترموستات های 220 ولت مانند دستگاه ریم ( مدل RILE ) برای کابل کشی از هواساز تا ترموستات از کابل با ضخامت بالاتر مانند یک میلیمتری 7 رشته ای استفاده می گردد . در صورت استفاده از کابل آیفونی در ترموستات 220 ولت احتمال اتصالی و آتش گرفتن ترموستات بسیار بالا می باشد . حتما درنظر داشته باشید برای استفاده از گرمایش دستگاه ترموستات باید در حالت زمستانی قرارگیرد و نه اینکه در حالت فن. بعد از اتمام هر فصل حتما فیلتر هواساز توسط سرویس کاران مجاز تمیز شود .

در بعضی از واحدهای با متراژ بالا مشاهده گردیده به علت صرفه جویی از دو دستگاه تهویه مطبوع استفاده می گردد که در هنگام خواب دستگاه اتاق های خواب روشن بوده و در طول روز دستگاه دیگر کار می کند . با این کار شما از دستگاه با ظرفیت کمتر استفاده می کنید که باعث کم کردن مصرف برق می گردد . اما به علت عدم اطلاع پیمانکار برق هر دو دستگاه از یکی از فازها ی موجود تغذیه می گردد . این امر باعث مصرف برق بسیار در یک فاز می گردد و در بعضی موارد باعث قطع شدن فیوز می شود . مصرف بیش از اندازه برق در یک فاز باعث محاسبه تصاعدی هزینه برق گردیده و مبلغ فیش برق بسیار زیاد خواهد شد . برای حل این مشکل باید منبع تغذیه برق هر دستگاه سرمایش از روی یک فاز برداشته شود تا مصرف برق بر روی هر سه فاز تقسیم گردد .

چند نکته اجرایی در نصب کندانسور (outdoor unit)

در کندانسورهای بالا زن هوا از چهار طرف مکش شده به بالا پرتاب می شود . به همین دلیل کندانسورها باید از یکدیگر دارای فاصله استاندارد حداقل 60 سانتی متر باشند تا هوای لازم جهت خنک کردن کندانسورها را تامین کنند .

هرگز بر روی کندانسورهای بالا زن تا ارتفاع حداقل 3 متر سقف ساخته نشود . طراحی این نوع از کندانسورها ( گودمن و ریم ) به صورتی می باشد که برف ، باران و عوامل جوی در نوع کارکرد آنها تاثیری نخواهد داشت و نیازی به اجرای سقف بر روی آنها نمی باشد .هرچقدر اطراف کندانسور باز باشد راندمان آن بالاتر می رود و تبادل دما بهتر انجام می گیرد .

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 338

فهرست مطالب شماره 338

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×