menu

ثبت آگهی رایگان

دانستنی های فوم بتن

فوم بتن چیست؟

بتن به عنوان یکی از اصلی ترین مصالح ساختمانی در گستره ای وسیع در انواع کاربردهای سازه ای و غیر سازه ای در ساختمان استفاده می شود و از آنجایی که چگالی بتن سبک به طور قابل ملاحظه ای از بتن معمولی پایین تر است، می تواند نقش موثری در کاهش وزن ساختمان ها، به خصوص در قسمت غیر سازه ای داشته باشد. فوم بتن یکی از بتن هایی است که استفاده از آن در حال فزونی است.
برای تولید فوم بتن ابتدا سیمان و آب با در نظر گرفتن مقدار مشخص شده جهت چگالی مورد نظر با هم در میکسر دستگاه مخلوط می شود سپس ماده فوم در فوم ژنراتور دستگاه با آب مخلوط شده و توسط پمپ هوا از لوله مخصوص که دارای ساچمه های ریز می باشد با فشار عبور داده می شود این عمل باعث تشکیل کف می شود و کف حاصل در میکسر با ملات سیمان و آب مخلوط می شود که در حین اختلاط حباب های بسیار ریز در سر تا سر ملات به وجود می آید و بعد از عمل آمدن، توسط پمپ به طبقات پمپاژ و روی سطح ریخته می شود. خاصیت فوم این است که حباب های هوا را تا گیرش بتن در ملات پایدار نگه دارد (وزن بتن حاصله به پایداری این حباب ها بستگی دارد.)

فوم بتن

مزایای فوم بتن

مصری، کارشناس فروش شرکت نوین فوم بتن به خبرنگار پیام ساختمان گفت: گروه تولیدی و صنعتی نوین فوم بتن که فعالیت خود را از سال 1387 آغاز کرده است، در زمینه ساخت ماشین آلات سیار فوم بتن در چندین تیپ مختلف و ساخت دستگاه سیار فوم بتن تک فاز برای اولین بار در ایران فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه آماده راه اندازی خط تولید بلوک سبک در مدت زمان کمتر از 30 روز ، هستیم به مهم ترین مزایای فوم بتن اشاره کرد و گفت: فوم بتن باصرفه ترین و محکم ترین مصالح سبکی است که می توان از آن برای پوشش شیب بندی استفاده نمود . نظر به اینکه با دستگاه مخصوص به صورت بتن یکپارچه در محل قابل تهیه و استفاده است، می توان مستقیماً روی آن را عایق بندی یا ایزولاسیون نمود .
مصری ادامه داد: به دلیل سبکی وزن فوم بتن و آسان بودن تهیه آن می توان تمامی کف طبقات، محوطه و بالکن ساختمان را بعد از اتمام کارهای تأسیساتی با آن پوشانده و بلافاصله عملیات بعدی را مستقیماً روی آن انجام داد .وی افزود:جهت ساخت دیوارهای سردخانه ها، گرم خانه ها و سالن های عایق صدا می توان در محل با قالب بندی، فوم بتن را به صورت یکپارچه عمودی ریخت. فوم بتن برای موتورخانه ها و اتاق های آکوستیک مورد استفاده وسیع قرار می گیرد .
وی در رابطه با میزان صرفه اقتصادی استفاده از فوم بتن گفت: سبکی وزن با مقاومت مطلوب فوم بتن یا توجه به نوع کاربرد آن، به طور کلی به لحاظ اقتصادی مخارج ساختمان را میزان قابل ملاحظه ای کاهش می دهد چون در نتیجه استفاده از آن وزن اسکلت فلزی و دیوارها و سقف کاهش یافته و ضمناً باعث کاهش مخارج فونداسیون و پی در ساختمان می گردد.
این کارشناس خاطرنشان کرد: حمل ونقل قطعات پیش ساخته فوم بتن هزینه کمتری نسبت به قطعات بتنی در برداشته و نصب قطعات به علت سبکی آنها بسیار آسان می باشد . همچنین هر گونه نازک کاری به راحتی روی پوشش فوم بتن قابل اجراست و ضمناً چسبندگی قابل توجهی با سیمان و گچ دارد .
وی در پایان گفت: به دلیل قابل برش بودن با اره نجاری و میخ پذیر بودن آن کارهای سیم کشی و نصب لوازم برقی و تأسیسات خیلی سریع و به راحتی قابل اجرا خواهد بود . همچنین سرعت اجرای فوم بتن روزانه حداقل 30 مترمکعب می باشد . همچنین جهت ارسال فوم بتن به طبقات خود دستگاه تا ارتفاع 35 متر پمپاژ می نماید و نیازی به استفاده از بالابر و تاور نیست.

خط تولید ارزان

منانی، مدیر فروش شرکت بتن سبک آراتا گفت: از ابتدای فعالیت خود در سال 1386 و طی چند سال گذشته موفق به طراحی و نصب و راه اندازی خطوط متعدد تولید بلوک سبک با نام تجاری پرلکس (PERELEX) در سطح کشور شده ایم. این نام تجاری با هدف فعالیت های بین المللی و در تجانس با برند آلمانی هبلکس انتخاب و علاوه بر ثبت داخلی در نهم می 2011 میلادی در فرانسه به شماره 2387-34976 ثبت جهانی شده است. وی در ادامه به خلاقیت های به کاررفته در بخش های گوناگون تولید از جمله میکسرهای اختلاط، فوم ژنراتور، فیدرها، نحوه ارسال بتن و به ویژه قالب های تولید بلوک اشاره کرد و افزود: ماهیت تولید بلوک های سبک ما به گونه ای است که راه اندازی یک واحد تولیدی با حداقل امکانات نیز میسر است. اگرچه بر اساس ظرفیت مورد نظر و همچنین میزان و سطح مکانیزاسیون ممکن است از تجهیزات گسترده تری استفاده شود.

نصف قیمت بتن ریزی سنتی

سید حسن صندید، از مجریان فوم بتن شرکت آرساب نیز درباره مزایای این محصول به خبرنگار ما گفت: مهم ترین مشخصه فوم بتن سبک بودن آن است. علاوه بر این سهولت در اجرا و ارزان بودن از جمله بارزترین خصوصیات آن به شمار می رود.
وی افزود: تقریباً هر دستگاه فوم بتن روزانه حدود 500 مترمربع کار می کند که اگر قرار باشد به شیوه سنتی اجرا شود،حدود 5 روز زمان نیاز است. در بحث قیمت هم حدود نصف قیمت بتن ریزی سنتی تمام می شود اما به دلیل عدم اطلاع مردم از مزایای آن، هنوز جایگاه خودش را در صنعت ساختمان به دست نیاورده است.
صندید خاطرنشان کرد: به طور کلی هر متر اجرای فوم بتن با احتساب هزینه مصالح حدود 6 هزار تومان تمام می شود؛ درحالی که در بتن ریزی سنتی این پول فقط دستمزد استادکار است. وی افزود: از آنجایی که از فوم بتن تقاضای سازه ای نداریم و صرفاً پر کننده است، به دلیل وزن سبک تر و عایق بودن یکی از مصالح خوب و باصرفه در صنعت ساختمان است.
این کارشناس در مورد اجرای فوم بتن نیز گفت: دستیابی به بسیاری از خواص فوم بتن نیاز به عمل آوری مطلوب آن دارد و آب دهی در روزهای اولیه یکی از مهم ترین عوامل عمل آوری است .
ضمناً در روزهای گرم حداقل 2 بار آب دهی روزانه لازم است تا سرعت خشک شدن آب بتن کم شده و از ترک های روی سطح بتن جلوگیری به عمل آورد. همچنین این کار باعث بالا رفتن مقاومت می شود .



×