نشریه شماره   218   هفته نامه آرشیو PDF پیام ساختمان

پسـت مـدرن در موزه دنور

کد مطلب : 2579
معماری پست‌مدرن کتابخانه‌ مرکزی «دنور» با الهام از منحنی‌های فرم‌های کلاسیک ایجادشده است. پروژه طرحی الحاقی است که با طراحی «مایکل گریوز» به موزه‌ دنور اضافه‌شده است. مایکل گریوز از معماران معروف پست‌مدرن است که در سال ۱۹۹۰ مسئول طراحی بخش الحاقی کتابخانه‌ی دنور شد. او در انتخاب مصالح و رنگ ساختمان سعی کرد که از ساختمان‌های قدیمی الهام بگیرد.
کتابخانه‌ مرکزی دنور هشتمین کتابخانه‌ بزرگ ایالات‌متحده است و سالانه یک‌میلیون نفر از آن بازدید می‌کنند. این ساختمان در مجاورت موزه‌ هنر «دنیل لیبسکیند »قرار دارد. اصل ساختمان در سال ۱۹۵۶ توسط بروهام هیت طراحی شد. طرح الحاقی نیز در سال ۱۹۹۶ به ساختمان اصلی اضافه‌شده به‌گونه‌ای که باعث حفظ هویت بنای اصلی شود.
بنای الحاقی شامل آتریومی سه‌طبقه است که به‌عنوان نقطه‌ کانونی طرح و ورودی اصلی بازدیدکنندگان ایفای نقش می‌کند. در طراحی داخلی از زیبایی دکوراتیو چوب بهره گرفته‌شده است.
استفاده از ستون‌های انتزاعی، تاق و نقاشی‌های رنگارنگ در سالن مطالعه باعث ایجاد محیطی جالب و سرگرم‌کننده شده و از خشکی و جدی بودن فضا کاسته است. کتابخانه‌ مرکزی دنور عملکردی فراتر از کتابخانه دارد و با داشتن فضاهایی از قبیل کافه، موزه و اتاق‌های ملاقات به فضایی جمعی در مرکز شهر تبدیل‌شده است