احتمال تغییرات در ضوابط سود بانکی

احتمال-تغییرات-در-ضوابط-سود-بانکی

وی با بیان اینکه تصمیم گیری در مورد سود بانکی در دستور کار قرار دارد، افزود: احتمالا در رابطه با سپرده های مدت دار تصمیم گیری خواهد شد و بعید نیست که سپرده های دو تا سه سال بار دیگر به شبکه بانکی بازگردد. البته در این مورد باید نظرات را بررسی و سیاست درست را اتخاذ کنیم تا بتوانیم کمترین ریسک را متحمل شویم.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نحوه معاملات ارزی گفت: اکنون حدود 97 درصد مبادلات ارزی که عمده آن حواله است در بازار ثانویه و در سامانه نیما انجام می شود و تنها سه درصد در صرافی ها شکل می گیرد. بنابراین نرخی که در سامانه سنا وجود دارد فرآیند نرخ معاملات در نیما و صرافی هاست و طبیعی است که این نرخ به نیما نزدیک تر باشد.

همتی با اشاره به بحث ترازنامه بانک ها گفت: متاسفانه اکنون بانک ها درگیر ناترازی ترازنامه ها هستند که این مشکلات بسیاری را ایجاد کرده و از سویی به سمت اضافه برداشت از بانک مرکزی آنها را سوق داده است. از سویی عمده نقدینگی امروزی از سود بانکی نشأت گرفته که باید گفت رشد سریع شبه پول به دلیل مسابقه بی انتها و بی ضابطه بانک ها در سود بوده است. در حالی که نباید آنها بی کفایتی خود را از طریق اضافه برداشت از بانک مرکزی جبران کنند و شخصا اجازه چنین کارهایی را دیگر به بانک ها نخواهم داد. این در حالی است که اضافه برداشت بانک ها در تیرماه امسال نسبت به تیرماه پارسال 18.2 درصد رشد داشته و اگر بدهی بانک ها به بانک مرکزی در ضریب فزاینده ضرب شود صد هزار میلیارد تومان نقدینگی اضافه شده است.

همتی افزود:هدف اصلی عدم استفاده از ارز بانک مرکزی برای کنترل بازار است و تا حد ممکن این کار را نخواهیم کرد، از ارز نفتی فقط برای تامین کالای اساسی استفاده خواهد شد مگر در شرایط خاص. این در حالی است که سالانه حدود 40 میلیارد دلار ارز ناشی از صادرات غیرنفتی وجود دارد که می تواند برای تامین بازار کافی باشد.

رئیس شورای پول و اعتبار در ادامه به جریان سود بانکی و سپرده گیری بانک ها اشاره کرد و گفت: در مدت اخیر بانک ها دست به تغییراتی در سود زدند که این به معنی مجوز بانک مرکزی نیست ما فقط از آنها خواستیم تا سپرده های در فاصله دوم تا یازدهم شهریورماه سال گذشته را تمدید کنند. وی با بیان اینکه تصمیم گیری در مورد سود بانکی در دستور کار قرار دارد، افزود: احتمالا در رابطه با سپرده های مدت دار تصمیم گیری خواهد شد و بعید نیست که سپرده های دو تا سه سال بار دیگر به شبکه بانکی بازگردد. البته در این مورد باید نظرات را بررسی و سیاست درست را اتخاذ کنیم تا بتوانیم کمترین ریسک را متحمل شویم.

انتهای خبر/پیام ساختمان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

×