menu

ثبت آگهی رایگان

هزینه سیم کشی ساختمان و دستمزد برقکار

هزینه-سیم-کشی-ساختمان-و-دستمزد-برقکار

به گزارش پیام ساختمان، چند روز قبل یکی از کاربران سایت ایمیلی فرستاده بود مبنی بر اینکه اختلافی بین او و کارفرما پیش آمده است. که بنا بر گفته این کاربر، مشکل آنها این بود که در ابتدای کار با هم قراردادی را بصورت کتبی ننوشته بودند.

برقکار گفته بود که بصورت متر زیر بنا، برقکشی ساختمان را انجام خواهد داد، ولی نظر مالک این بود که بصورت شعله ای کار کند.

و هر دو بصورت زبانی (نه کتبی) توافق کرده بودند که بصورت شعله ای کار برقکشی این ساختمان را انجام دهد. و حالا کار برقکشی ساختمان تمام شده بود و برقکار و کارفرما سر شمردن تعداد شعله ها، و اینکه در کل، این ساختمان 3 طبقه چند شعله دارد، اختلاف نظر داشتند.

بهتر است قبل از شروع هر پروژه ای یک قرارداد کتبی بصورت دست نویس بین کارفرما و برقکار نوشته شود تا شاهد این اختلاف ها و دلخوری ها در پایان کار نباشیم.

یک قرارداد حتماً نباید رسمی باشد و در محضر امضا شود، حتی می تواند روی یک برگه کوچک و بصورت دست نویس باشد، ولی بایستی موارد زیر در آن قید شود.

1.تاریخ قرارداد

2.صمن قرارداد، یعنی اینکه چه خدمتی را ارائه می دهید و در ازای آن چه چیزی می گیرید.

3.امضای شاهد قرارداد

پیشنهاد ما به همه برقکاران عزیز این است که قبل از شروع هر پروژه ای یک قرارداد کتبی بین خودشان و کارفرما امضا کنند.

شاید کارفرما انسان شریف و درستکاری باشد، ولی از آنجایی که امکان دارد اجرای یک پروژه یکسال زمان ببرد و ذهن انسان گاهی فراموش می کند که چه توافقی با طرف مقابل داشته است.

پس اگر هر کدام از طرفین فراموش کنند که قبلاً چه توافقی کرده اند کافیست که به قراردادشان مراجعه کنند و به این صورت اختلاف ها و دلخوری ها از بین خواهد رفت.

چون اعتقاد من بر این است که اگر پروژه ای را انجام دهی و پول خوبی هم بگیری ولی دل کارفرما را به دست نیاوری، معامله را باخته ای.

زیرا بهترین چیزی که میتواند برای یک برقکار بازاریابی کند، همین کارفرماهای راضی هستند که با بازاریابی زبان به زبان، تعریف کار و انصاف شما را پیش دیگران می کنند.

انواع مدل های تعیین دستمزد برقکاری :

اجرای کار بصورت شعله ای

اجرای کار بصورت متر زیر بنا

اجرای کار بصورت کنتراتی

اجرای کار بصورت روزمزد

اجرای کار بصورت آیتمی

1- تعیین دستمزد برقکار بصورت شعله ای :

ابتدا چند اصطلاح را تعریف می کنیم.

شعله چیست؟ به تمام کارهایی که یک برقکار باید انجام دهد تا یک وسیله برقی، چه روشنایی و چه پریز، در یک قسمت از ساختمان روشن شود، اجرای یک شعله گفته می شود. مثلاً وقتی آقای برقکار یک قسمت را شیار میزند، آنگاه یک قوطی کلید را نصب می کند، و برای آن لوله گذاری می کند و داخل این لوله، سیم رد می کند و در نهایت کلید و سرپیچ لامپ (پاتروم) را نصب می کند، در واقع یک شعله را اجرا کرده است. یا مثلاً وقتی برقکاری شیارزنی می کند و بعد یک قوطی کلید را نصب می کند، و برای آن لوله گذاری می کند و در داخل این لوله ها سیم رد می کند و در نهایت یک کلید دوپل و 2 عدد سرپیچ لامپ را نصب می کند، در واقع 2 شعله را اجرا کرده است. پس در اجرای هر شعله تمام کارها از شیارزنی گرفته تا، قوطی گذاری، لوله گذاری، سیمکشی و نصب کلید و سرپیچ لامپ برعهده برقکار است.

بد نیست بدانید که هر کدام از پریزهای تلفن، پریزهای برق، پریزهای آنتن، شستی زنگ، خودِ زنگ و هر کدام از فیوزهای داخل جعبه فیوز هم هر کدام یک شعله حساب می شوند. و کلید کولر استثنائاً 3 شعله حساب می شود، چون 3 کلید روی آن قرار دارد.

دستمزد اجرای هر شعله در شهرهای مختلف متفاوت است مثلاً برای امسال یعنی سال 1397 در تهران حدوداً 15 هزار تومان و در شهرهای بزرگ 13 هزار تومان و در شهرستان ها حدوداً 10 هزار تومان است.

2- تعیین دستمزد برقکاری بصورت متر زیر بنا :

روش دوم که بیشتر برقکارها و پیمانکارهای بزرگ به این طریق قرارداد می بندند، به این صورت است که، کار را به صورت مترمربع از زیر بنای ساختمان قیمت گذاری می کنند، که این مبلغ در سال 1397 برای یک ساختمان مسکونی (با برقکشی کاملاً معمولی) برای هر متر مربع:

بین 5000 تا 6000 تومان برای شهرهای کوچک

بین 6000 تا 9000 تومان برای شهرهای بزرگ

و بین 9000 تا 12000 تومان برای تهران بزرگ قیمت گذاری می شود.

برای ساختمان های اداری و تجاری و هتل ها که پیچیدگی کار بیشتر است این مبلغ می تواند تا 25000 تومان هم تعیین شود.

برای این مدل هم یک مثال میزنیم تا بهتر متوجه شوید، فرضاً کارفرما یک ساختمان ویلایی 100 متری دارد، و از شما می خواهد که به عنوان یک برقکار، برای اجرای این پروژه قیمت بدهید. در این حالت هزینه اجرای کامل برقکشی این منزل مسکونی در یک شهر کوچک چیزی بین 400 تا 600 هزار تومان می شود و برای یک شهر بزرگ بین 600 تا 900 هزار تومان باید قیمت بدهید. که البته هزینه نصب لوسترها، هزینه نصب گوشی و پنل آیفون، هزینه نصب کولر آبی و آنتن روی پشت بام را باید جدا از این مبلغ حساب کنید. و تعداد هالوژن ها هم در این حالت نباید از 10 عدد بیشتر شود، و اگر اطراف سقف پذیرایی و اتاق خواب ها تعداد بیشتری هالوژن وجود داشته باشد، باید هزینه هر هالوژن اضافی بصورت آیتمی حساب شود.

3- تعیین دستمزد برقکار بصورت کنتراتی :

در این نکته بحثی نیست که اگر کاری را بصورت کنتراتی به شخصی بسپارید، سرعت اجرای آن شخص در انجام آن کار چند برابر خواهد شد و شخص با عشق و علاقه بیشتری مشغول کار خواهد شد.

یک مثال از انجام کار بصورت کنتراتی برایتان میزنم که مزیت های این روش را بهتر درک کنید. فرض کنید شما مالک یک ساختمان 3 طبقه هستید و حالا مشغول ساخت این ساختمان هستید.

یک کامیون ماسه خریده اید و برای انتقال این ماسه ها به طبقه سوم ساختمان به دنبال 2 نفر کارگر می گردید. به محل اقامت کارگران می روید و 2 کارگر را به سر پروژه می آورید.

یک حالت این است که شما به آنها بصورت روزمزد، دستمزد بدهید و قرار بگذارید که از ساعت 8 صبح تا 5 بعد از ظهر برای شما کار کنند و ماسه ها را جابجا کنند، در این حالت شما همیشه باید روی سر کارگرها بایستید تا آنها از زیر کار در نروند. چون آنها می دانند که چه سریعتر کار کنند چه آرامتر، باید تا ساعت 5 بعد از ظهر در خدمت شما باشند. تازه بعضی هایشان انتظار دارند که صبحانه و نهارشان را هم شما تقبل کنید.

و یک حالت دیگر هم این است که شما کار را بصورت کنتراتی به آنها واگذار کنید، مثلاً بگویید من به شما 100 هزار تومان می دهم و شما تا هر ساعتی که دلتان خواست کار کنید و این ماسه ها را جابجا کنید.

مطمئن باشید اگر کار تا ساعت 10 شب هم طول بکشد، و حتی اگر شما روی سر کارگرها نباشید، آنها کار را با سرعت خیلی زیاد انجام خواهند داد.

زیرا می دانند که برای خودشان کار می کنند و اگر هم سریعتر تمام کنند، میتوانند بروند منزل و استراحت کنند.

شما نیز می توانید از کارفرما بخواهید که بعضی کارها را بصورت کنتراتی به شما واگذار کنند. فرضاً مالک یک ویلا می خواهد تعدادی پایه چراغ پارکی در محوطه ویلایش نصب کنید. شما با خود حساب میکنید که می توانید با یک شاگرد در مدت زمان 2 روز، کانال های لازم را در محوطه حفر کنید و تمام آن پایه چراغ ها را نصب کنید.

به همین خاطر می توانید به کارفرما بگویید که مثلاً من تمام این پروژه را به مبلغ 400 هزار تومان برای شما انجام می دهم. خیلی از کارفرماها مایلند که به این صورت قرارداد ببندند، زیرا خیالشان راحت است که برقکار با سرعت بیشتری پروژه را تحویل می دهد.

4- تعیین دستمزد برقکار بصورت روز مزد :

روش بعدی برای تعیین دستمزد برقکار به این صورت است که مقدار کار کم است و کارها بیشتر بصورت خورده کاری و پراکنده هستند که شما در همان ابتدای کار نمی توانید تخمین بزنید که این پروژه چه مدت زمان می برد. در این صورت میتوانید بصورت روزمزدی یا ساعتی از کارفرما مزد بگیرید.

فرضاً مدیر یک ساختمان می خواهد دستی به سر و روی برق مجتمع بکشد. و کلیدهای خراب را تعویض و سنسورهای معیوب را تعمیر یا تعویض کند. ولی خودش هم نمی داند که چه تعداد از کلیدها، چراغ ها و سنسور حرکتی خراب شده اند. و احتمال دارد که در میان کار، بعضی چیزهای دیگر یادش بیاید یا مثلاً برای بعضی قسمت ها چشم راه پله جدید نصب کند. در این صورت شما می توانید از ایشان بخواهید که بصورت روز مزد برایش کار کنید. و اگر قرار باشد که روز مزدی کار کنید باید از ساعت 8 صبح تا 5 بعد از ظهر (در بعضی شهرها تا 4) در خدمت کارفرما باشید و هر کاری را که ایشان از شما خواست انجام دهید.

مزد روزمزد برای یک برقکار در سال 1397 در شهرهای کوچک 50 تا 80 هزار تومان و در شهرهای بزرگ 80 تا 120 هزار تومان است.

5- تعیین هزینه سیم کشی ساختمان بصورت آیتمی :

یک مدل دیگر از روش های قیمت گذاری و تعیین هزینه سیم کشی ساختمان ، بصورت آیتمی است. که کم کم دارد بین برقکارها جا باز می کند.

از این مدل بیشتر برای پروژه های بزرگ مسکونی، یا اداری، یا تجاری و یا هتل ها استفاده می شود. به این صورت که مراحل انجام یک کار را به آیتم های خیلی ریز تقسیم می کنند و برقکار به ازای انجام هر مقدار از این آیتم ها مزد دریافت می کند.

مثلاً برای هر متر شیار زنی 700 تومان، برای نصب هر عدد قوطی کلید برق 1500 تومان، برای نصب هر متر لوله پی وی سی برق 1200 تومان، برای رد کردن هر متر سیم داخل لوله ها 700 تومان، برای نصب هر کلید یا پریز 4500 تومان و برای نصب هر سرپیچ لامپ 3000 تومان اجرت می گیرند. این عددهایی که گفته شد برای هر شهر متفاوت است و اتحادیه برق و الکترونیک هر شهر وظیفه دارد که در ابتدای هر سال این قیمت ها را مشخص کند، که به آن نرخ نامه برق ساختمان یا فهرست بهای دستمزد گفته می شود.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 354

فهرست مطالب شماره 354

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×