menu

ثبت آگهی رایگان

آخوندی در بخش مسکن موفق نبود

آخوندی-در-بخش-مسکن-موفق-نبود

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه میزان معاملات در کشور 4 درصد رشد کرده، اما میزان معاملات اجاره 13 درصد کاهش یافته است، گفت: وزیر مستعفی راه و شهرسازی در بخش مسکن موفق عمل نکرد و ما همچنان منتظر مسکن اجتماعی او هستیم.

به گزارش پیام ساختمان، مصطفی قلی خسروی در پاسخ به این پرسش که عملکرد وزیر مستعفی راه و شهرسازی در بخش مسکن را چگونه دیدید، گفت: وزیر مستعفی راه و شهرسازی در بخش مسکن موفق عمل نکرد.

وی با بیان اینکه دولت بیشترین مشغولیت ذهنی خود را صرف برجام کرد و از خیلی موارد دور شد، گفت: 174 شغل کلیدی بستگی به بخش مسکن دارد، پس باید برای دهک پایین جامعه برای خانه دار شدن کمک شود.

خسروی ادامه داد: کشور چین با این حجم ساخت و ساز همچنان در حال ساخت مسکن است و در خصوص این ساخت و ساز نیز عنوان می کند که این ساخت و سازها برای نسل آینده است، پس ما نیز ناگزیر به تولید مسکن در کشور هستیم تا از عرضه مسکن برای پاسخگویی به تقاضا عقب نمانیم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک افزود: در ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم، وزیر مستعفی راه و شهرسازی از مسکن اجتماعی صحبت کرد، اما با گذشت زمان دیدیم که هیچ خبری از این پروژه نیست، پس بنابراین ما هنوز منتظر مسکن اجتماعی آخوندی مانده ایم.

خسروی با بیان اینکه هیچ اظهارنظری در خصوص جانمایی مسکن مهر نمی کنم، اما به هر حال دولت نهم و دهم به محض ورود بانک های خصوصی به بخش مسکن، استارت مسکن مهر را زدند، اظهار داشت: به هر حال مسکن مهر جو روانی رشد قیمت مسکن را تا حدودی کنترل کرد، بنابراین وقتی دولت وعده ای را به مردم می دهد باید آن را جامه عمل بپوشاند.

خسروی در پاسخ به این سؤال که به عنوان رئیس اتحادیه مشاوران املاک از آینده بخش مسکن چه پیش بینی دارد، گفت: م نطقه آبستن حوادث است، پس ما باید در این وضعیت بسیار محتاط عمل کنیم، بنابراین هر متقاضی خرید مسکن اگر نیازمند واقعی خرید مسکن است این کار را انجام دهد.

وی با بیان اینکه ورود بخش مسکن به رکود را قبول ندارم، گفت: شاید تا حدودی میزان معاملات مسکن افت کرده باشد اما این به معنی رکود نیست، بلکه بازار مسکن تا حدودی دچار کسادی شده است.

وی در خصوص میزان معاملات در بازه زمانی 1 فروردین 96 تا 28 مهرماه 96 و از 1 فروردین 97 تا 28 مهرماه 97 گفت: این بازه زمانی نشان می دهد که میزان معاملات در کشور رشد کرده، اما در تهران کاهش داشته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: در بازه زمانی سال 96 یعنی از اول فروردین 96 تا 28 مهر 96، 777 هزار و 143 قرارداد منعقد شد، این در حالی است که در بازه زمانی از اول فروردین 97 تا 28 مهر 97، 804 هزار و 589 مورد قرارداد منعقد شد که این آمار نشان می دهد در کشور معاملات 4 درصد رشد کرده و در مبایعه نامه 23 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: اما در بخش اجاره 13 درصد کاهش اجاره در سامانه املاک به ثبت رسیده است که این شاید به دلیل تمدید قرارداد از سوی موجر و مستأجر و یا صاحب مسکن شدن مستأجران باشد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: این موضوع در تهران برعکس است، چرا که از اول فروردین 96 تا 28 مهر 96 در تهران 247 هزار و 476 قرارداد تنظیم شد، در حالی که از اول فروردین 97 تا 28 مهر 97 تعداد قراردادها به 211 هزار و 769 قرارداد رسید که ناشی از کاهش 14 درصدی است.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال مسئولان کشور در تلاش هستند که مشکلات اقتصادی حل و فصل شود و بهبود یابد، پس بنابراین اینکه با قاطعیت بتوان در خصوص آینده بخش مسکن اظهارنظر کرد، نمی توان با قاطعیت گفت که قیمت مسکن گران و یا کاهش می یابد.

خسروی ادامه داد: چهار مؤلفه موجب افزایش قیمت مسکن می شود که این مؤلفه ها شامل؛ ارز، طلا، بورس و حامل های انرژی است، پس اگر این چهار مؤلفه کنترل شود و قیمت مصالح ساختمانی که 85 درصد آن تولید داخل است، دارای ثبات شود، می توان گفت قیمت مسکن ثبات پیدا کرده است.

اعتقاد عملیاتی برای اجرای طرح مسکن شهری وجود ندارد

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: تنها چیزی که در پنج سال اخیر از دولت برای بخش مسکن دیده ایم، تفاهم نامه 100 هزار واحدی اخیر بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه بوده است.

بر پایه این گزارش صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در برنامه «گفتگوی ویژه خبری» شبکه دو سیما اظهار داشت: در این طرح مشخص نیست انبوه سازان چه تسهیلاتی می گیرند و آنچه که گفته می شود تسهیلات 50 میلیونی بدون سپرده گذاری به متقاضیان پرداخت می شود امکانپذیر نیست.

وی افزود: در دولت اعتقاد عملیاتی برای اجرای طرح مسکن شهری وجود ندارد و تفاهم نامه ای که وزارت راه و شهرسازی با سازمان برنامه و بودجه امضا کرده است، دردی از مردم دوا نمی کند.

وی گفت: هفت ماه است که طرح بازآفرینی شهری تصویب شده اما کاری انجام نشده است و اکنون که به فصل سرما رسیده ایم، فرصت از دست رفته و تازه به تفاهم نامه رسیده است.

بدری افزود: دولت معتقد است بخش مسکن اشتغالزایی پایدار ایجاد نمی کند و رئیس جمهور و دولت اعتقاد عملیاتی به نوسازی بافت های فرسوده ندارند.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 346

فهرست مطالب شماره 346

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

×