menu

ثبت آگهی رایگان

کشور سالانه یک میلیون مسکن نیاز دارد

عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان تهران گفت: بر اساس آمار سالانه باید بین 1 تا 1.5 میلیون مسکن تولید شود تا نیاز متقاضیان مسکن تامین شود.

به گزارش پیام ساختمان، ایرج رهبر در برنامه تیتر امشب درباره طرح جامع مسکن گفت: این طرح متکی به دستاوردهای مطالعات متعددی است که در چهـاردهه برنامه ریزی توسعه بخش مسکن، توسط پژوهشگران و برنامه ریزان انجام شده است.

عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان تهران با اشاره به آمار سال گذشته مبنی بر وجود 2.5 میلیون مسکن خالی، گفت: در این آمار خانه های ویلایی و خانه های فرسوده وجود دارد که در آمار آمایش سرزمین نیست.

کشور سالانه 1 تا 1.5 میلیون مسکن نیاز دارد

رهبر با انتقاد به اینکه ثبات قوانین در تولید مسکن وجود ندارد، گفت: اگر قوانین تولید در مسکن شناور نباشد و برای مدت 10 سال تغییر ثابت بماند، تولید کننده می تواند بدون دغدغه به کار خود ادامه دهد.

او گفت: در کشور حدود 400 تا 450 هزار مهندس در حوزه مسکن فعالیت می کنند که 150 هزار مهندس در تهران است.

رهبر افزود: این توانایی در بین مهندسان کشور وجود دارد که سالانه بتوانیم 1 میلیون مسکن تولید کنیم.

او گفت: باید بین عرضه و تقاضا توازن وجود داشته باشد، تا مسکن دچار مشکل نشود.

عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان تهران درباره موانع تولید مسکن گفت: حدود 16 نوع عوارض در صدور پروانه ها وجود دارد و نیاز است موانع پیش رو برداشته شود.

مصطفی قلی خسروی؛ رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران نیز گفت: تولید مسکن می تواند در عرضه و تقاضا توازن ایجاد کند. ما باید عمل جراحی در بخش بافت های فرسوده انجام دهیم تا شاهد رونق در بازار مسکن باشم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران گفت: در سال های 68، 86 و 91 مسکن با رشد قیمت همراه بود که می توان علت آن را در کاهش تولید مسکن دانست.

او افزود: در سال های گذشته با ساخت و ساز در مسکن مهر، قیمت مسکن کاهش داشته است.

قلی خسروی گفت: متاسفانه هنوز در حوزه تولید سنتی عمل می کنیم و ساخت و سازهای ما صنعتی نیست و اگر این تحول صورت گیرد، می تواند با کاهش قیمت همراه باشد.

او افزود: صنعتی شدن تولید مسکن موجب سرعت در تولید که باید برای تحقق آن بروکراسی نیز تسهیل شود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با اشاره به اجرای طرح در بافت های فرسوده گفت: دولت می تواند با ایجاد انگیزه در بخش خصوصی آن را توسعه دهد.

علی قائدی معاون دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: بر اساس طرح جامع مسکن سالانه 900 هزار واحد مسکن نیاز داریم که از این تعداد 700 هزار واحد مسکونی جدید باید ساخته شود و 200 هزار هم نوسازی بافت های فرسوده است.

وی افزود: در سال 92 تا 95 با رکود و اضافه عرضه در بخش مسکن مواجه بودیم که حدود 2/5 میلیون واحد خالی داشتیم، منابع بخش خصوصی و بانک ها در اینجا قفل شده بود. در آن دوره سیاستی که می شد اتخاذ کرد سیاست عرضه و تقاضا بود تا واحدهای خالی به فروش برسد چرا که نیاز بود این منابع آزاد شوند تا به سمت عرضه برویم. در شرایط فعلی شرایط برای ساخت و ساز مهیا شده چون تقاضا وجود دارد و واحدهای خالی به فروش رسیده بنابراین سیاست تقویت عرضه باید در اولویت باشد و سیاست ها متناسب با شرایط فعلی بازار مسکن باشد.

قائدی افزود: اگر به سمت تقویت عرضه برویم تعادل در بازار مسکن ایجاد و قیمت ها متعادل خواهد شد. در حوزه مسکن خیلی ابزار سازی نشده تا وزارت راه و شهرسازی بتواند از آن استفاده کند، ما به دنبال شرایط کلان اقتصادی هستیم تا بتوان از آن استفاده کرد. امروزمهمترین ابزارها استفاده از تسهیلات در حوزه مسکن است، بنابراین هدف اصلی ما باید این باشد که بیشتر به سمت ساخت و ساز برویم.

در سال های 88 تا 92 رونق مسکن زیاد بود و منابع بیشتر به سمت ساخت خانه های لوکس رفت که زیاد متناسب نبود چراکه موجب شد واحدهای خالی زیادی داشته باشیم ولی در این دوره تسهیلات باید به سمت واحدهای مسکونی کوچک متراژ و متناسب با الگوی تقاضا باشد و سیاست بانک مسکن نیز بیشتر روی واحدهای با متراژ کوچک متمرکز شده است.

معاون دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در ادامه گفت: برای صنعتی سازی مشکلی که داریم باید در پروژه ها تکرار داشته باشیم و به سمت انبوه سازی برویم . در حوزه صنعتی سازی سیاست های تسهیلاتی خاصی اتخاذ شده است که اگر کسی انبوه سازی کند به او تسهیلات بیشتری تعلق گیرد. برای بافت های فرسوده نیز می توان از معافیت های مالیاتی استفاده کرد.

او افزود: در مبانی اقتصادی تعادل قیمت حاصل تعادل در بخش عرضه و تقاضاست. از سال 1370 تا اواخر سال 1396 میانگین رشد تورم تا 20 درصد بوده که در بخش مسکن نیز همین رقم را شاهد بوده ایم، بنابراین کنترل تورم نیز در بخش مسکن تاثیر گذار است. در نوسازی بافت های فرسوده نیز دولت و وزارت راه و شهرسازی به تنهایی نمی توانند عمل کنند، بنابراین نوسازی ها باید با کمک بخش خصوصی و مردم انجام شود.

معاون دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: سیاستی که وزارت راه و شهرسازی در نوسازی ها تاکید دارد بهبود کیفیت محله ها و تاسیسات زیربنایی و روبنایی نیز هست. نکته مهم این است که دستگاه های دیگر که شامل 28 دستگاه می شوند، باید در این کار کمک و همکاری داشته باشند. پرداخت تسهیلات ارزان قیمت نیز به مردم و انبوه سازان در ساخت و سازها کمک خواهد کرد. اگر دولت بتواند منابع را تامین کند و در امر نوسازی بافت های فرسوده با کمک تسهیلات و استفاده از صندوق توسعه ملی به رونق ساخت و ساز در حوزه مسکن کمک خواهد شد.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 338

فهرست مطالب شماره 338

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

×