menu

ثبت آگهی رایگان

اطلاعات مناطق ناکارآمد شهری جمع آوری می شود

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: قرار است با هدف بررسی وضعیت مناطق فرسوده و ناکارآمد کشور، اطلاعات جمعیتی و سکونتی این مناطق را با همکاری مرکز آمار جمع آوری کنیم.

به گزارش پیام ساختمان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، هوشنگ عشایری در چهل و چهارمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار از مبادله تفاهم نامه همکاری بین شرکت بازآفرینی شهری و مرکز آمار ایران در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: قرار است با هدف بررسی وضعیت مناطق فرسوده و ناکارآمد در سطح کشور به کمک مرکز آمار ایران اطلاعات جمعیتی و سکونتی این مناطق را جمع آوری کنیم که این اقدام با همکاری این مرکز انجام خواهد گرفت.

عشایری با اشاره به شرایط ایجاد نهادهای تأمین مالی خرد در مناطق هدف نیز بیان کرد: این اقدام که به عنوان مدلی در دستور کار ستاد ملی بازآفرینی شهری قرار دارد باید دارای مصوبات قانونی و شرایط لازم مربوط به خود تحت نظارت ستادهای استانی و برنامه ملی بازآفرینی باشد که پیگیری خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: تمامی دستگاه های عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری موظف هستند برنامه اقدامات مشترک خود را در مناطق هدف اولویت دار در یک سال آینده در این ستاد مطرح کنند تا هرچه سریعتر مورد بررسی و هماهنگی سایر اعضا قرار گرفته و برنامه اجرایی نهایی صادر شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: اعضای اصلی ستاد نیز باید در راستای پیشبرد اهداف، موضوعات را به دستگاه های استانی انتقال و هرچه سریعتر برنامه پایلوت را از آن ها دریافت کنند.

وی در ادامه سخنان خود با تأکید براینکه برنامه عملیاتی ستاد در سال 98 نیز باید تا پایان مهرماه به دولت تحویل داده شود گفت: تمامی دستگاه ها باید در برش استانی و در هماهنگی با یکدیگر برنامه خود را تهیه، تدوین و در ستاد ملی اعلام کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین چندی پیش با بیان اینکه در آینده نزدیک تسهیلات 50 میلیون تومانی با نرخ بهره 9 درصد در اختیار توسعه گران قرار خواهد گرفت، اعلام کرده بود: توسعه گران پس از دو سال دوره مشارکت می بایست 50 درصد واحدهای ساخته شده در اراضی دولتی را در اختیار متقاضیانی که در صندوق پس انداز مسکن یکم ثبت نام کرده اند قرار دهند، بدین ترتیب پس از دو سال 2500 میلیارد تومان سهم دولت، باز خواهد گشت.

عشایری در ادامه با بیان اینکه بیش از 140 هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری در 543 شهر شناسایی شده است، گفت: از بین این تعداد شهر به جز شهر تهران که بر عهده شهرداری است، در بقیه شهرها اقدام بر عهده شرکت باز آفرینی شهری ایران خواهد بود.

به گفته وی محله سیروس در تهران به عنوان پایلوت اجرای طرح بازآفرینی انتخاب کرده ایم و وزارت راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی شهری در اجرای این طرح ورود کرده است.

برخی دستگاه ها اطلاعات فروشی می کنند

وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر نظام تولید و انتشار آمار با قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در کشور مغایرت دارد و برخی دستگاه ها همچنان برای اطلاعات در اختیار خود، قیمت می گذارند.

برپایه این گزارش عباس آخوندی هم در این جلسه با تأکید براینکه ما همواره در این وزارت بر دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات تأکید کرده و آن را در دستور کار دستگاه های ذی ربط قرار دادیم تا هر گونه اطلاعات به محض تولید در اختیار مردم قرار گیرد گفت: ما همواره تلاش کردیم تا در این زمینه جزء اولین وزارت خانه ها باشیم که فکر می کنم در این زمینه تا کنون نسبت به سایر بخش ها پیشتاز بوده ایم، درحقیقت وزارت راه و شهرسازی با اصل تولید اطلاعات و ارائه آن به مرکز آمار هیچ گونه مشکلی نداشته و حتی اعتقاد به ضروری بودن آن دارد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: مشکل ما آنجاست که سیستم همچنان بر انگاره قبلی باقی مانده و برای اطلاعات قیمت می گذارد در حالی که این اطلاعات جزء کالای عمومی محسوب شده و باید در اختیار همگان قرار گیرد.

وی در این باره ادامه داد: ما این اقدام را از وزارتخانه شروع کردیم به گونه ای که در حال حاضر تمامی اطلاعات هواشناسی کاربردی به طور رایگان در اختیار همگان قرار می گیرد این در حالی است که هنوز برخی سازمان ها این اطلاعات را ابزار کار خود حساب کرده و آن را برای تأمین بخشی از منابع خود به کار می گیرند.

آخوندی با بیان اینکه قطعا برای تحقق اهداف، اجرایی شدن این مسئله امری ضروری است گفت: از آنجایی که درآمد حاصل از فروش اطلاعات رقم جدی برای دستگاه ها محسوب نمی شود به نظرم اصلاح آن نیز کار ساده ای خواهد بود، این اقدام تنها مانع بزرگی برای مراکز دانشی و استارت آپ ها محسوب می شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 337

فهرست مطالب شماره 337

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

×