menu

ثبت آگهی رایگان

مردم برای خرید مسکن دست نگه دارند

یک مقام مسئول در بانک عامل بخش مسکن گفت: خریداران واقعی مسکن تا حد امکان در شرایط فعلی نسبت به خرید اقدام نکنند چرا که روند فعلی حاکم بر بازار مسکن نمی تواند دوام داشته باشد.

به گزارش پیام ساختمان، محمدرضا امینی درباره عوامل افزایش غیرطبیعی قیمت مسکن گفت: بخشی از این افزایش قیمت به تحولات بازارهای موازی از جمله بازار ارز برمی گردد چرا که بخشی از نهاده های ساختمانی از جمله میلگرد وابستگی شدید به ارز دارند و در برابر تغییر و تحولات این بازار واکنش نشان می دهند.

وی ادامه داد: افزایش قیمت ارز در نهایت باعث رشد قیمت تمام شده مسکن شد تا یک افزایش قیمتی قابل توجه را در این بازار شاهد باشیم.

وی افزود: از طرفی بازار سپرده های بانکی همچنان جذاب است و در بازار پولی بعضا سودهای بالا به سپرده گذاران پرداخت می شود.

امینی تصریح کرد: به نظر می رسد تحولات بازار پول در قالب تغییرات احتمالی در نرخ سود سپرده های بانکی در نیمه اول سال جاری مهمترین پارامتر اثرگذار بر بازار مسکن باشد که می تواند با کاهش یا افزایش نسبت به ورود سرمایه ها به بازار مسکن یا خروج سرمایه از بازار مسکن موثر باشد. هر چند سایر عوامل درونی و بیرونی نیز در این زمینه موثر است و بازار مسکن از مولفه های متعددی تاثیر می پذیرد.

امینی با اشاره به اینکه علاوه بر این، تقاضای غیرواقعی در بخش مسکن نیز منجر به رشد قیمت در بازار مسکن شده است، با توصیه به متقاضیان واقعی خرید مسکن، گفت: در حال حاضر قیمت مسکن با فاصله قابل توجه نسبت به نرخ تورم افزایش پیدا کرده که این رشد قیمتی خارج از شرایط عادی حاکم بر نرخ تورم است و این روند نمی تواند دوام داشته باشد.

این مقام مسئول تاکید کرد: بنابراین به خریداران و مصرف کنندگان واقعی توصیه می شود به دلیل افزایش غیرطبیعی قیمت مسکن، در صورت امکان صبور باشند و فعلا نسبت به خرید مسکن اقدام نکنند تا شرایط غیرواقعی حاکم بر بازار مسکن منطقی تر شود.

امینی درباره نقش دولت در شرایط کنونی، ادامه داد: طبیعتا دولت نقش سیاست گذاری دارد و در این راستا نیز باید در حوزه مشوق های حمایتی برای رونق در سمت عرضه سیاست گذاری کند چرا که در سمت تقاضا سیاست های تشویقی از جمله تسهیلات برای گروه های مختلف میان درآمدی وجود دارد.

وی افزود: رونق بازار مسکن علاوه بر آنچه که در حوزه سیاست گذاری باید صورت گیرد، وابسته به عوامل دیگری همچون تنظیم سطح تورم عمومی، اجرای برنامه های حمایتی در بخش مسکن از گروه های خاص به منظور حل مشکل مسکن خانوارهای بی بضاعت و همچنین اندیشیدن تدابیری برای اختصاص تسهیلات مناسب و مورد تقاضای خانوارهای با سطح درآمد بالاتر برای خرید واحدهای مسکونی با متراژ بیشتر از الگوی مصرف است.

بازار مسکن دچار رونق تورمی شده است

یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در حال حاضر شاهد رونق تورمی در بازار مسکن هستیم گفت: اثر وام مسکن در خرید خانه کم رنگ شده است.

مهدی سلطان محمدی درباره وضعیت بازار مسکن اظهار داشت: اینکه گفته می شود بازار مسکن دچار رکود تورمی شده، تحلیل درستی نیست چراکه هیچ یک از تعاریف رکود بر بازار مسکن صدق نمی کند.

وی ادامه داد: زمانی از رکود در بازار صحبت می کنیم که میزان ساخت و ساز کاهش یابد، قیمت ها رو پایین باشند، حجم معاملات خرید و فروش کم شود و یا اینکه میزان سرمایه گذاری روند کاهشی در پیش گرفته باشند حال اینکه هیچ یک از این موارد در بازار مسکن دیده نمی شود.

این کارشناس اقتصاد مسکن افزود: در حال حاضر در بازار مسکن شاهد افزایش تعداد معاملات و افزایش قیمت ها هستیم و آمارهای رسمی نشان می دهد که میزان صدور پروانه برای ساخت مسکن رو به رشد بوده است.

سلطان محمدی با بیان اینکه علایم رکود در بازار مسکن وجود ندارد بنابراین نمی توان ادعای رکود تورمی را در بازار قبول کرد، ادامه داد: رشد قیمت ها و افزایش میزان معاملات مسکن نشان از رونق دارد که این رونق از ابتدای سال 96 شروع شد و در سال 97 شتاب بیشتری پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه در سال های 90 تا 95 بازار مسکن در دوره رکود قرار داشت، گفت: حتی در سالی که نرخ رشد اقتصاد به بالاترین حد خود رسید، سهم مسکن همچنان منفی بود اما از ابتدای سال گذشته شاهد ورود این بازار به دوره رونق بودیم.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه طبق آمارهای بانک مرکزی قیمت مسکن در شهر تهران در اردیبهشت امسال نسبت به سال گذشته به طور متوسط چیزی حدود 35 درصد رشد داشته است، گفت: امروز در بازار مسکن شاهد رونق تورمی هستیم البته همواره رونق در این بازار توام با افزایش قیمت بوده است و بین این دو همبستگی قوی وجود دارد.

سلطان محمدی با بیان اینکه قدرت خرید مردم نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است، ادامه داد: در حالی که امروز نرخ تورم 9.8 درصد و میزان افزایش حقوق و دستمزد تا 20 درصد افزایش یافته است بنابراین نمی توان گفت قدرت خریدها افت داشته اما به طور قطع آهنگ رشد قدرت خرید مردم مطلوب نبوده است.

وی با اشاره به افزایش میانگین 35 درصدی قیمت مسکن در تهران اظهار داشت : به طور قطع با این افزایش قیمت ها اثر وام مسکن در خرید خانه کم رنگ می شود اما اگر این تسهیلات وجود نداشت اثرات منفی بسیار بیشتر بود چراکه این وام بخشی از فاصله قدرت خرید تا قیمت های خرید را جبران می کند و پوشش می دهد.

این کارشناس اقتصاد مسکن گفت: یکی از آثار طبیعی افزایش قیمت مسکن در تهران کنترل جمعیت است هر چند که این افزایش قیمت ها برای دهک های کم درامد دردناک است اما به طور طبیعی مانع از مهاجرت های بی رویه به تهران می شود.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 337

فهرست مطالب شماره 337

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

×