menu

ثبت آگهی رایگان

دولت فکری به حال مسکن اقشار کم درآمد کند

دولت-فکری-به-حال-مسکن-اقشار-کم-درآمد-کند

رشد قیمت مسکن در اردیبهشت ماه جاری بعد از افزایش قیمت در زمستان باعث شده تا فروشنده ها از ترس اینکه نتوانند اقدام به خرید مجدد مسکن کنند در تصمیم خود برای فروش تجدیدنظر کنند.

به گزارش پیام ساختمان، با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات مسکن تنور خرید و فروش مسکن هم داغ می شود و اگر بخواهیم رفتار بازار مسکن در 20 سال گذشته را مرور کنیم متوجه می شویم که هر چند سال یک بار این بازار دوره های رکورد و رونق را تجربه کرده است.

بعد از یک جهش بی سابقه قیمتی در سال های 85-86 و 90 -91 بازار مسکن از سال 92 به گفته کارشناسان در یک دوره رکود بی سابقه فرو رفت و تا سال 96 ادامه یافت.

از سال 95 بازار مسکن وارد یک دوره گذار شد و از ابتدای سال 96 تا حدودی دوره پیش رونق را تجربه کرد و بعد از انتخابات ریاست جمهوری و سپس کاهش نرخ سود بانکی بازار مسکن وارد رونق شده و قیمت ها افزایش یافت.

رشد یکباره نرخ دلار آمریکا بعد از این اتفاقات نیز مزید بر علت شد تا قیمت مسکن تا حدودی عقب ماندگی افزایش قیمت خود را در 5 سال دوره رکود جبران کند.

در زمستان سال گذشته متوسط افزایش 30 درصدی قیمت مسکن اگرچه موجب نارضایتی متقاضیان مسکن بود اما فروشنده ها با این توجیه که افزایش نرخ ارز از یک سو و کاهش نرخ سود بانکی از سوی دیگر موجب رشد قیمت مسکن شده است آن را عادی جلوه دادند و رونق گرفتن خرید و فروش مسکن نیز یک نوع رضایت را به بازار مسکن تزریق کرد که رونق تورمی بهتر از رکود است.

اما رشد مجدد قیمت مسکن در اردیبهشت ماه بدون هیچ توجیهی در بازار مسکن باعث شد تا این بازار از فروشنده خالی شود تا جایی که برخی این افزایش قیمت را حباب دانستند.

* رئیس اتحادیه مشاوران املاک: اگر متقاضیان مسکن نیازمند واقعی خرید هستند وارد بازار مسکن شوند

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز روز گذشته در صدا و سیما به وضوح اعلام کرد که اگر متقاضیان مسکن نیازمند واقعی خرید هستند وارد بازار مسکن شوند.

وی گفته بود که بازار مسکن قابل پیش بینی نیست؛ اگر چه هر سال قیمت مسکن نسبت به تورم افزایش می یابد.

اما بررسی های میدانی نشان می دهد، این اظهارات را اکثر مشاوران املاک قبول ندارند و عنوان می کنند که قیمت نهاده های مسکن افزایش یافته و از سوی دیگر وقتی نرخ ارز بالا رفته است و ارزش پول کاهش یافته پس در نتیجه اکثر فروشنده ها از کمبود عرضه مسکن نهایت استفاده را برده و برای حفظ سرمایه های خود قیمت های پیشنهادی خود را بالا می برند.

*فروشنده ها از ترس رشد قیمت مسکن از فروش صرف نظر می کنند

جهانبخش مالکی یکی از مشاوران املاک در تهران با این عنوان که این روزها فروشنده ها از ترس رشد قیمت مسکن از فروش صرفنظر می کنند می گوید: عرضه مسکن کم است و همین دلیل اصلی رشد قیمت مسکن در این روزها و ماه های گذشته است.

وی با این عنوان که رشد قیمت مسکن در آستانه فصل نقل و انتقالات موجب رشد سونامی نرخ اجاره بها خواهد شد افزود: انگشت مقصر را بابت کاهش عرضه مسکن باید به سمت شهرداری گرفت چرا که یک سال است تهران، بدون شهردار مدیریت میشود و توقف فروش تراکم باعث کاهش عرضه مسکن شده است.

اسماعیلی یکی دیگر از مشاوران املاک با بیان اینکه رشد قیمت مسکن در اردیبهشت ماه در تهران در برخی مناطق حتی تا 50 درصد هم بوده است گفت: اگر بگویم رشد قیمت مسکن در منطقه پنج تهران 100 درصد بوده است شاید موجب نارضایتی برخی از متقاضیان شود اما این موضوع رخ داده است و هر چند معتقد هستیم که این رشد قیمت ها از توان خرید متقاضیان مسکن خارج است.

*سازنده مسکن: قیمت نهاده های مسکن افزایش یافته است

مظاهری یکی از سازنده های مسکن نیز با این عنوان که تمام اقلام و نهادهای مسکن در چند روز گذشته افزایش داشته است گفت: قیمت هر کیلوگرم میلگرد در ماه های گذشته 1250 تومان بوده که به یکباره به 1850 تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه 50 درصد گرانی های مسکن را باید در افزایش حق انشعاب، عوارض و صدور پروانه ساختمانی شهرداری، حق نظارت مهندسان ناظر برای آب، برق و گاز، میلگرد، آهن آلات و مصالح ساختمانی دانست گفت: باید به یک تصمیم جمعی درخصوص تعادل عرضه و تقاضا برسیم.

* دولت باید فکری به حال عرضه مسکن برای اقشار کم درآمد کند

وی در پاسخ به این سوال که برخی سازنده ها اقدام به ساخت کرده و آن را خالی نگه داشته اند پس یکی از دلایل این افزایش قیمت مسکن را می توان در این اقدام سازنده ها جستجو کرد گفت: وجود خانه های خالی از سکنه مربوط به بعضی مناطق خاص و واحدهای لوکس است که به راحتی قابل شناسایی هستند.

وی افزود: دولت می تواند با اخذ مالیات از این واحدهای مسکونی آنها را مجاب به عرضه مسکن کند اما باز هم تاکید می کنم که این واحدهای خالی از سکنه واحدهای لوکس هستند و دولت باید فکری برای افزایش عرضه مسکن برای اقشار متوسط و کم درآمد کند.

مظاهری می گوید: به اعتقاد بنده علت افزایش قیمت مسکن هجوم نقدینگی از بازار ارز و طلا به سمت بازار مسکن است پس وقتی سرمایه های سرگردان جایی در بخش تولید ندارند وارد برخی بازارها مثل بازار مسکن می شوند.

*بازار مسکن گنگ است

حکیمی یکی دیگر از سازنده های مسکن با بیان اینکه بازار مسکن گنگ است می گوید: عوارض و جواز ساخت از سوی شهرداری تهران 40 درصد افزایش یافته است. حال باید افزایش قیمت را به سایر بخش ها مثل حق انشعابات و رشد مصالح ساختمانی نیز تعمیم داد.

وی با اشاره به سختگیری های مناسب نظام مهندسی از مراحل ساخت و ساز گفت: بعد از درگیری های رخ داده میان وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی که منجر به ابطال پروانه اشتغال به کار رئیس سازمان نظام مهندسی تهران شد، سختگیری های این سازمان نیز افزایش یافته که البته آن را باید به فال نیک گرفت.

وی افزود: به هر حال وقتی تولید در کشور متوقف شده است هر گروه و هر صنفی مثل پزشکان وارد عرصه ساخت و ساز می شود باید انتظار چنین اتفاقاتی را هم داشت.

به گفته وی، افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی ، رشد نهاده های مسکن و افزایش تقاضا برای خرید مسکن باعث شده تا این روزها قیمت مسکن افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کند.

*افزایش قیمت مسکن باعث شده تا پیش فروش مسکن نیز با احتیاط انجام شود

این سازنده مسکن تاکید کرد: این روند افزایش قیمت مسکن باعث شده تا پیش فروش مسکن نیز از سوی سازنده ها با احتیاط انجام شود. حمیدیان یکی از مشاوران املاک نیز گفت: رشد قیمت مسکن به نفع هیچ گروهی نیست اما رشدی که معقول و در حد تورم و آن هم در طول سال یک بار باشد هم برای خریداران و هم برای سازندگان مناسب است.

وی ادامه داد: قطعا این رشد قیمت ها به این شکل پایدار نخواهد بود چرا که ضرورت خرید متقاضیان مسکن پایین است.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 336

فهرست مطالب شماره 336

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

×