menu

ثبت آگهی رایگان

کم آبی و تنش در نیروگاه ها

از ابتدای مهرماه تاکنون که حدود هفت ماه از سال آبی 96-97 گذشته است، خشک ترین سال را در 50 سال اخیر تجربه کرده ایم و این مسئله علاوه بر تأثیرات مختلف که در حوزه منابع آبی کشور گذاشته در تولید برق نیز تأثیرگذار بوده است؛ به گونه ای که بر اساس گفته های وزیر نیرو پیش بینی می شود برای پیک تابستان سال جاری شاهد کاهش 4000 مگاواتی تولید برق باشیم.

به گزارش پیام ساختمان، سال گذشته 9300 مگاوات برق آبی تولید شد و برای امسال نیز پیش بینی می شود در بهترین حالت این رقم بیش از 6000 مگاوات نشود این کاهش تولید به همراه اضافه رشد طبیعی مصرف که امسال نسبت به سال گذشته رشد پیداکرده است کشور را با شرایطی روبه رو خواهد کرد که حتی با وارد شدن نیروگاه های جدید رقمی در حدود 4000 مگاوات برای قله مصرف پیک تابستان سال 1397 کاهش تولید داریم.

همچنین با توجه به مصرف بسیار بالای برق توسط سیستم سرمایشی ازجمله کولرهای گازی نگرانی هایی به وجود آمده که وزارت نیرو درصدد است تا با اصلاحاتی جزئی و مؤثر در ساخت تجهیزات مربوط به این نوع کولرها 30 درصد میزان مصرف در این بخش را کاهش دهد. همین مسئله نیز موجب شد وزیر نیرو در ایام نوروزی خود به مشترکان هشدار مدیریت مصرف بدهد.

علاوه بر این طبق بررسی های صورت گرفته پیک بار تابستان 1397 از مرز 57 هزار مگاوات نیز خواهد گذشت که اگر بخواهیم به راحتی از این پیک عبور کنیم لازم است تدابیر لازم از هم اکنون اندیشیده شود، از سری اقداماتی که تاکنون توسط وزارت نیرو انجام شده این است که 3500 مگاوات نیروگاه جدید هم اینک در حال آماده سازی است که قرار شده قبل از تابستان سال 1397 یکی پس از دیگری وارد مدار شود.

از سوی دیگر با توجه به برآوردهای انجام شده در تابستان 1397 در چهار شرکت برق منطقه ای خوزستان، تهران، مازندران و سیستان و بلوچستان شرایط خاصی برای وضعیت برق پیش بینی شده است که طبق اعلام مسئولان برقی کشور امسال با رشد هفت درصدی مصرف برق روبرو بودیم و پیش بینی می شود که سال آینده نیز حدود هشت درصد افزایش مصرف برق را شاهد باشیم.همچنین با توجه به اینکه سال 1396 ازنظر افزایش اوج مصرف سالی ویژه بود؛ لازم است علاوه برافزایش میزان ظرفیت در تجهیزات صنعت برق، ظرفیت نیروگاه ها نیز 5 تا 5.5 برابر افزایش یابد تا بتوان بار شبکه را پشت سر گذاشت.

درمجموع سالانه باید پنج درصد میزان تولید برق افزایش یابد که برای گذر از اوج مصرف سال آینده نیازمند افزایش 3000 مگاوات تولید شبکه برق هستیم که قرار شده قسمت عمده این افزایش تولید در بخش بخار نیروگاه های موجود سراسر کشور صورت بگیرد.

همچنین در بخش انتقال و فوق توزیع تدابیر لازم برای افزایش ظرفیت تولید برق در نظر گرفته شده به طوری که طرح های ویژه عبور از اوج مصرف تدوین شده تا بتوان نقص ها و مشکلات موجود در شبکه انتقال و فوق توزیع را برطرف کرد.

با نزدیک شدن به فصل گرما دغدغه خاموشی در کشور اوج می گیرد امسال نیز شرایط به گونه ای است که از چند ماه گذشته نگرانی مسئولان و چاره اندیشی آن ها در این حوزه آغازشده دراین بین لازم است که مشترکان نیز با رعایت نکات مدیریت مصرف وزارت نیرو را در دور زدن خاموشی همراهی کند.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 333

فهرست مطالب شماره 333

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

×