menu
جستجو
ورود

ثبت آگهی رایگان

ماشین آلات و تجهیزات نیازمند معافیت گمرکی

تجهیز واحدهای تولیدی به آخرین دستاوردهای صنعتی می تواند به تولید محصول باکیفیت و رقابت پذیری آن در بازارهای هدف سرعت بیشتری بدهد. این در حالی است که در شرایط کنونی جوامع بین المللی، کالایی از رقابت پذیری بیشتری برخوردار است که سلیقه مصرف کننده، افزایش کیفیت و قیمت مناسب را در نظر گرفته باشد.

به گزارش پیام ساختمان، یکی از راه های بهره مندی از این موضوع در واحدهای تولیدی، واردات و بهره گیری از ماشین آلات و تجهیزات روز دنیا به ویژه در صنعت ساختمان است. البته صاحبان این صنعت و یا سایر صنایع در برخی موارد به دلیل مشکلاتی مثل کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، دریافت نکردن تسهیلات ارزان قیمت، مشکلات گمرکی، ترخیص کالا و... از خرید و به کارگیری آخرین فناوری های روز دنیا خودداری می کنند که همین مسئله آسیب های جدی و جبران ناپذیری را در طولانی مدت به واحد تولیدی وارد می کند و در عمل آن را از چرخه تولید به دلیل فرسودگی ماشین آلات، افزایش هزینه های تولید و رقابت پذیر نبودن محصول تولیدی، خارج خواهد کرد.

اختصاص مشوق ها یا طرح های حمایتی

به عنوان نمونه، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اردبیل می گوید: در سال 94 نزدیک به 38 جواز معافیت گمرکی ورود ماشین آلات و تجهیزات به ارزش 411 هزار و 820 میلیون ریال از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان صادرشده است. البته در کنار آن برای ورود ماشین آلات مستعمل نیز دو جواز معافیت گمرکی به ارزش 13 هزار و 695 میلیون ریال صادرشده تا در کنار دو معافیت گمرکی واردات مواد اولیه به ارزش 21 هزار و 558 میلیون ریالی واحدهای تولیدی استان موردحمایت قرار بگیرند.

افزایش یا کاهش میزان درخواست برای برطرف شدن مشکلات واحدهای تولیدی می تواند نشان از قابلیت های موجود در سطح کشور و هماهنگی یا نبود هم افزایی میان دستگاه های مرتبط با تولید باشد.

به گفته سید حامد عاملی در سال 94، مجوز معافیت ورود ماشین آلات و تجهیزاتی که از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت اردبیل صادرشده 34 مورد به ارزش 775 هزار و 145 میلیون ریال بوده تا در کنار دو معافیت ورود ماشین آلات مستعمل به ارزش 25 هزار و 605 میلیون ریال و همچنین دو معافیت ورود مواد اولیه به ارزش 12 هزار و 970 میلیون ریال نسبت به سال 93 ازنظر تعداد مجوز معافیتی با کاهش بیش از 11/5 درصد، ارزش ورود ماشین آلات مستعمل با افزایش حدود 90 درصد و ازنظر ارزش ورود مواد اولیه با کاهش بیش از 66 درصد همراه شده باشد.

اختصاص برخی مشوق ها یا طرح های حمایتی از واحدهای تولیدی کمک زیادی به تشویق صاحبان صنایع برای افزایش تولید و بهره وری می کند؛ عاملی بابیان این مطلب، اظهار می کند: در 3 ماه نخست سال جاری برای 6 مورد واردات ماشین آلات به ارزش 58 هزار و 252 میلیون ریال مجوز معافیت گمرکی صادرشده تا در کنار دو معافیت ورود مواد اولیه به ارزش 27 هزار و 132 میلیون ریالی استان روند صدور مجوزهای معافیت برای ورود ماشین آلات و تجهیزات خود را ادامه داده باشد.

این در حالی است که برای نخستین بار در کشور، سازمان صنعت، معدن و تجارت اردبیل برای ورود ماشین آلات موردنیاز وزارت نیرو به ارزش 13 هزار و 327 میلیون ریال مجوز معافیت گمرکی صادر کرده که در نوع خود کمک به سایر دستگاه های کشوری به شمار می رود.

ضرورت معافیت های گمرکی ماشین آلات

فعالان صنعت ساختمان معتقدند؛ برخورداری واحدهای تولیدی از برخی معافیت ها به ویژه معافیت های گمرکی به منظور صدور مجوز معافیتی ورود ماشین آلات و تجهیزات ضروری است. صدور این گونه معافیت ها سرمایه گذاری موردنیاز در واحدهای تولیدی را کاهش می دهد که این موضوع توجیه پذیری تولید برای صاحبان صنایع را افزایش خواهد داد تا در کنار کاهش هزینه های تولید و رقابت پذیری محصول در بازارهای هدف انگیزه های بیشتری را برای صاحبان صنعت ساختمان در افزایش تولید ایجاد کند.

البته نوع محصول تولیدی و وجود رقبا در بازارهای هدف از مهم ترین نکته هایی است که روند خرید و نصب ماشین آلات و تجهیزات با آخرین فناوری روز دنیا را توجیه پذیرترمی کند. این در حالی است که بهره مندی از فناوری های روز دنیا نیازمند برخی برنامه ریزی ها ازجمله شناسایی نیازهای بازار برای تولید محصول رقابت پذیر، بررسی قیمت تمام شده کالا، میزان بهره مندی از نیروی انسانی، اجرای طرح های نظارتی کنترل کیفیت و... است که می تواند روند تولید کالا را با توجیه اقتصادی بیشتری همراه کند.

البته وظیفه دولت است که با تأمین زیرساخت های مناسب شرایط را برای حضور هر چه بیشتر بخش خصوصی در عرصه تولید فراهم کند تا با ارائه مشورت های درست و در اختیار گذاشتن اطلاعات روز بتوان راه را برای انجام فرآیندهای محاسباتی واحدهای تولیدی هموار کرد.

معافیت ها و مشوق ها

در نظر گرفتن انواع معافیت ها و مشوق ها برای واحدهای تولیدی از مزیت هایی است که می تواند تمایل صاحبان صنایع را برای افزایش تولید و به دست آوردن ارزش افزوده، دوچندان کند. البته در برخی موارد به دلیل بی کیفیتی محصولات تولیدی واحدهای صنعتی، شرایط رقابت پذیری با کالاهای مشابه در بازارهای هدف با مشکلاتی روبه رو می شود که در بیشتر موارد این امر ناشی از فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات مورداستفاده در خط تولید آن هاست که نیازمند خرید، ورود و نصب ماشین آلات جدید در خط تولید است.

از قیمت تمام شده ماشین آلات و تجهیزات که بگذریم، هزینه های عوارض و مالیات گمرکی برای ورود آن ها به کشور از دیگر مشکلاتی است که تمایل صاحبان صنایع برای روزآمد کردن ماشین آلات و فناوری مورداستفاده در واحدهای تولیدی را کاهش می دهد. مشکلات رقابت پذیری کالای داخلی در نظر گرفتن معافیت ورود ماشین آلات و تجهیزات برای واحدهای تولیدی، کمترین کمکی است که دولت می تواند برای کاهش هزینه های تولید و رقابت پذیری محصول در بازارهای هدف انجام دهد.

بالا بودن قیمت تمام شده محصول تولیدی واحدهای صنعتی در حوزه صنعت ساختمان از مهم ترین عواملی است که تا حدود زیادی رقابت پذیری کالای داخلی با محصولات مشابه در بازار را با مشکلات فراوانی روبه رو می کند و می تواند جایگاه آن ها را بگیرد.

فعالان این بخش معتقدند: دولت باید در کنار اعمال برخی معافیت ها، با ارائه تسهیلات ارزان قیمت، اجرای صحیح هدفمندی یارانه ها، تسهیل امور مالیاتی و تأمین اجتماعی برای صنایع، حمایت های عملی را نیز در دستور کار قرار دهد تا با کاهش هزینه های تولید، ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.

آموزش صاحبان صنایع درزمینهٔ استفاده از ماشین آلات جدید، استانداردسازی محصول و... از برنامه هایی است که می تواند ارزش افزوده و رقابت پذیری کالاهای تولیدی در واحدهای صنعتی را با افزایش بیشتری همراه کند.

همچنین اعزام و دعوت از هیئت های تجاری خارجی، برگزاری و حضور در نمایشگاه های بین المللی و برگزاری دوره های آموزشی برای صاحبان صنایع به منظور بازاریابی و بازار سازی محصول از مهم ترین برنامه ریزی هایی است که می تواند تا حدود زیادی ایجاد ارزش افزوده در صنایع را با روند رو به رشدی همراه کند

.

انتهای خبر/پیام ساختمان

چاپ شده در هفته نامه پیام ساختمان شماره 265

فهرست مطالب شماره 265

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×