menu

ثبت آگهی رایگان

شیشه ، شیشه خم، شیشه رفلکس، شیشه سندبلاست

. . . . 1 2 3 4 5 . . . .

لیست قیمت شیشه ، شیشه خم، شیشه رفلکس، شیشه سندبلاست

دانستنی های شیشه ، شیشه خم، شیشه رفلکس، شیشه سندبلاست

شیشه ، شیشه خم، شیشه رفلکس، شیشه سندبلاست

شیشه از زمان های دور در زندگی همراه بشر بوده و انسان با ساخت کالایی شفاف از جنس سیلیس و شکل دادن به آن توانست خانه های خود را از نور محیط بهره مند سازد و بر زیبایی آن افزود.شیشه ماده ای سخت، شکننده است که در رنگ های مختلف از شفاف و بی رنگ تا مات و کدر تولیدشده و قابلیت عبوردهی نور و حرارت را داراست. از شیشه جهت جدایی فضاهای داخلی و خارجی و محافظت در برابر سرما، گرما، بارندگی و سایر عوامل جوی استفاده می شود.

شیشه ساختمانی؟

شیشه ساختمانی

در اواخر قرن بیستم ظهور نماسازی های شیشه ای، صنعت ساختمان را به عنوان یک مصرف کننده عمده شیشه ساختمانی معرفی کرد و توسعه و پیشرفت این صنعت را در پی داشت. در نتیجه آیین نامه های مختلفی در خصوص آن شکل گرفت که مهم ترین آن استاندارد BS 952-1: 1995 در مورد طبقه بندی شیشه ساختمانی است.
در این شماره بازار کالاهای ساختمانی، به بررسی کالاهایی با جنس شیشه ساختمانی می پردازیم. آنچه در ادامه این گزارش می خوانید نظرات فعالان تولید و عرضه شیشه ساختمانی است و پیام ساختمان از بیان نظر موافقان و مخالفان استقبال می کند.
شیشه ماده ای سخت، شکننده و هموژن است که در رنگ های مختلف از شفاف و بی رنگ تا مات و کدر تولیدشده و قابلیت عبوردهی نور و حرارت را داراست. از شیشه ساختمانی جهت جدایی فضاهای داخلی و خارجی و محافظت در برابر سرما، گرما، بارندگی و سایر عوامل جوی در بناها، اتومبیل ها و تأسیسات مختلف استفاده می شود.
حسین شمس، مدیرعامل شرکت آروین آرا در خصوص مشکلات و موانع موجود در بحث تولید محصولات شیشه ساختمانی،در گفتگو با خبرنگار پیام ساختمان گفت: در حال حاضر در بحث تولید شیشه ساختمانی با توجه به پیشرفت دستگاه ها کیفیت محصولات هم به تبع بسیار بالا رفته است و شرکت ها با توجه به اطمینان از کیفیت محصولاتشان می توانند گارانتی بدهند. یکی از مهم ترین مشکلات در حوزه فعالیت ما، ورود کارگاه های زیرزمینی است که به صورت سنتی تولید و محصولاتشان را وارد بازار می کنند و متأسفانه به دلیل اینکه مالیات پرداخت نمی کنند و نظارتی روی تولیداتشان نیست محصولاتی با قیمت و کیفیت پایین به بازار عرضه می کنند و به دلیل عدم شناخت مصرف کنندگان نسبت به مشخصات و اطلاعات فنی از کالاهای تولیدی به راحتی بازار را به دست گرفته اند.
مدیرعامل شرکت آروین آرا همچنین گفت: در بحث تولیدات شیشه ساختمانی 95 درصد تولیدکنندگان ما به روش سنتی و فقط 5 درصد به روش صنعتی تولید می کنند. در بین مصرف کنندگان هم شاید فقط انبوه سازان تنها تولیدکنندگانی هستند که به دنبال محصولات باکیفیت صنعتی ساز هستند؛ شاید به این دلیل که کار آنها در مقیاس بالا همیشه باکیفیت است و به دنبال سازنده های باکیفیت و قدرتمند هستند. در کل شاید فقط 4 یا 5 کارخانه بزرگ تولیدی شیشه ساختمانی هستند که ارتباطات خوبی با سازندگان انبوه دارند و عمده آنها شرکت هایی دولتی یا نیمه دولتی می باشند.
شمس در خصوص قیمت شیشه ساختمانی پنجره های دوجداره گفت: پنجره upvc در حال حاضر اگر قیمت متریال های آن را در نظر نگیریم از متری 70 هزار تومان تا 350 هزارتومان در بازار موجود است، ولی با توجه به اینکه وجود انواع اجناس در بازار قیمت ها متفاوت می باشد و از متری یک میلیون شروع می شود. این اجناس گران قیمت بیشتر در ساختمان های شخصی ساز مورداستفاده قرار می گیرد و این قبیل سفارشات بسیار خاص و معدود است و نمی توان این موارد قیمت ها را به کل بازار تعمیم داد.
مدیرعامل آروین آریا افزود: مصرف کنندگان باید قبل از هر چیزی به مشخصات فنی محصول و موقعیت و مکانی که می خواهد مورداستفاده قرار گیرد توجه کنند. هنوز در کشور ما این موضوع نهادینه نشده که حتماً در ساخت وسازها از پنجره های باکیفیت استفاده کنیم. بر اساس اجباری شدن مبحث 19 قانون نظام مهندسی، مصرف کننده ها فقط به دنبال شیشه ساختمانی دوجداره هستند و اصلاً وارد مبحث کیفیت نمی شوند. شیشه ساختمانی دوجداره از نوع متریال ساده در حال حاضر از 25 هزار تومان شروع و تا 47 هزار تومان در بازار خریدوفروش می شود.
وی در ادامه تشریح کرد: رکود در صنعت ساختمان روی تولیدات ما تأثیر داشته تا زمانی که ساختمانی ساخته نشود، بازار پنجره تولید نشده و شیشه در رکود می ماند. شمس در خصوص تفاوت کار در دوره رونق و رکود گفت: افرادی که در دوره های قبل در نمای ساختمان از محصولات متری یک میلیونی استفاده می کردند اکنون از محصولات با قیمت پایین تر در حدود 600 هزار تومان استفاده می کند. این افراد همانند ما در کار خود مجبورند بازار مشتریان خود را از دست ندهند حتی اگر آن کار بازده خوبی نداشته باشد.
وی در پایان تأکید کرد: استفاده از شیشه ساختمانی (غیر سکوریت) در ساختمان های بلندمرتبه بسیار ضروری است چون در صورت بروز حادثه اعم از طبیعی مانند زلزله یا حوادث ناشی از دخالت بشر، خطر آسیب دیدگی جدی و حتی مرگ به همراه دارد، چراکه شیشه شکسته به صورت قطعات بزرگ در هوا شناور می شود و شعاع زیادی را در معرض خطر قرار می دهد. بکارگیری شیشه های سکوریت در صورت شکست و ریزش پای ساختمان خطرات احتمالی را کاهش می دهد.
محمود عزیزیان، مدیرعامل کارخانجات شیشه اردکان با بیان اینکه صنعت شیشه از صنایع با قدمت و مطرح کشور به شمار می رود، گفت: امروزه فناوری های مدرن صنعت شیشه ساختمانی نقش مؤثری در بهینه سازی مصرف انرژی و زیباسازی ساختمان ها ایفا می کند. ازاین رو علاوه بر کاربردهای متنوع و روزافزون شیشه ساختمانی، از اتلاف انرژی به میزان زیادی کاسته و باعث زیبایی ساختمان ها شده است.
عزیزیان در ادامه افزود: این شیشه ها آلودگی های صوتی را به حداقل رسانده و محیطی آرام برای کار و استراحت فراهم می کند.
مدیرعامل شیشه اردکان افزود: ویژگی های اصلی شیشه فلوت رنگی انعکاس و جذب خوب حرارت است که موجب کاهش انتقال اشعه گرمایی خورشید می گردد. رنگ های مختلف این محصول به گونه ای انتخاب شده است تا پاسخگوی نمای بیرونی ساختمان ها در کاربردهای مرتبط با نصب شیشه ساختمانی و نیز فرآیندهای ثانویه باشد. رنگ های در دسترس: برنز تیره و شفاف، آبی تیره و شفاف، خاکستری تیره و شفاف و سبز تیره و شفاف می باشد.
عزیزیان شیشه فلوت رفلکتیو را به عنوان یک شیشه ساختمانی دارای کارایی بالا و کاربردهای زیاد دانست و گفت: ویژگی اصلی آن صرفه جویی بسیار خوب انرژی و خاصیت سایه اندازی Shading عالی می باشد.
وی در خصوص فناوری های انجام شده در این شرکت گفت: شیشه ساختمانی Low-E با تکنولوژی اسپاترینگ در خلأ و با هدف کاهش ضریب تابش که میزان توانایی مواد برای تابش انرژی را اندازه می گیرد، تولید می گردد. ازآنجاکه ضریب تابش نقره در پایین ترین حد ممکن قرار دارد؛ از یک یا چندلایه شفاف نقره روی سطح شیشه برای کاهش ضریب تابش استفاده می شود. ترکیب لایه های نقره و سایر لایه های اپتیکی می تواند بهبود بیشتری در انتقال نور مرئی و کاهش انتقال و عبور نور مادون قرمز داشته باشد که می تواند گرمایش ساختمان را در اثر تابش نور خورشید به شدت کاهش دهد.

شیشه دو جداره و سه جداره

این روزها بازار در و پنجره های ساختمانی مترادف شده با در و پنجره های دو یا چند جداره، اما این محصولات به روز شده صنعت ساختمان که برخی با «یو پی وی سی» و برخی با «آلومینیوم» ساخته می شود نیازمند شیشه های خاصی است که اتفاقاً دو جداره بودن این کالا دقیقاً به همان شیشه ها بر می گردد. تفاوت اساسی این شیشه ها با شیشه های ساده ای که در گذشته استفاده می شد این است که فضای بین جداره های شیشه را گاز آرگون تشکیل می دهد و میان آنها را اسپیسرهای پلاستیکی قرار داده و با چسب خاصی از سیلیکون به هم متصل می کنند. بنابراین این اقدامات نیازمند تجهیزات کارگاهی است.
از این رو تولید شیشه های دو جداره باید بر اساس سفارش سازنده در و پنجره و در کارخانه انجام شود. همچنین محصولی که این روزها در بازار جلوه نمایی می کند شیشه های سکوریت است. محصولی که متفاوت از نامش برای موارد حفاظتی استفاده نشده ، بلکه در زمان شکسته شدن به دلیل وجود لایه های حفاظتی ، به قطعات ریزی خردشده و آنگاه فرو می ریزد.
علی اصغر قرا گزلو ، از شرکت “شیشه دو جداره قراگزلو” به خبرنگار پیام ساختمان گفت: “ما در حال راه اندازی بزرگ ترین کارخانه تولید شیشه های دوجداره و سه جداره در استان البرز هستیم.” وی قیمت هر مترمربع از شیشه های تولیدی شرکتش در سال قبل را 28 هزار تومان اعلام و تاکید کرد: “بیشتر مشتریانش شرکت هایی هستند که تولیدکننده در و پنجره های دو جداره می باشند.”

بازاری روبه رشد

منوچهر آقایی، مدیرعامل شرکت “شیشه ایمنی میرال” معتقد است: “میزان استفاده از شیشه در نمای ساختمان ها به نسبت دیگر مصالح، افزایش قابل ملاحظه ای یافته است، به طوری که نمای بعضی ساختمان های بلندمرتبه به طور کامل از شیشه تشکیل شده و نمایی پنجره ای دارند، این در حالی است که آیین نامه های ساختمانی، استاندارد 35 درصد را برای سطح مورد استفاده پنجره ها در نظر گرفته است.
وی در گفتگو با پیام ساختمان تاکید کرد: “در گذشته به این شکل گسترده از شیشه در کارهای ساختمانی استفاده نمی شد اما با پیشرفت های چشمگیر صنعتی در تولید شیشه که به دنبال آن انواع و اقسام شیشه ها از جمله شیشه های بازتاب دهنده (رفلکس) و همچنین شیشه های دوجداره که عایق صوت و حرارت است به وجود آمد، هنر معماری نتوانست چشم خود را بر روی این پدیده زیبا ، عایق و درعین حال باصرفه ببندد.
آقایی خاطرنشان کرد: «شرکت میرال محصول جدیدی به بازار عرضه کرده که از لحاظ کیفیت با مشابه خارجی آن برابری می کند و توانسته ایم تا اندازه ای از خروج ارز جلوگیری کنیم.»

شیشه های رنگی

بازار شیشه تنها به شیشه هایی که به در و پنجره متصل می شود محدود نمی شود و می توان در بازار این کالا محصولات ساختمانی دیگری را نیز دید که مصارف متفاوتی از نگاه اولیه به شیشه دارند.
شرکت “شیشه جام نما” محصولی متفاوت را از بلژیک به بازار ایران وارد می کند، شیشه های رنگی که جلوه ای زیبا به نمای ساختمان می دهد. شیشه هایی که به دیوار می چسبد و هر مترمربع آن از 600 تا 650 هزار تومان قیمت دارد.
خانم مرادی، مدیر فروش این شرکت به خبرنگار پیام ساختمان گفت: این شیشه ها در همان کشور سازنده (بلژیک) رنگ شده و در کوره حرارت می بیند سپس لایه ای از لمینت روی آن قرار می گیرد. وی در خصوص اهمیت این لایه گفت: این لایه موجب می شود که در صورت شکسته شدن شیشه به دلیل وجود همین لایه فرونریزد بلکه سر جای خود روی دیوار باقی خواهد بود.
به گفته مرادی این شرکت به حدی بر کیفیت این محصولات تاکید دارد که ده سال ضمانت خدمات پس از فروش محصولات را ارائه می دهد. وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در بازار شاهد انواعی از شیشه های رنگی بی کیفیت هستیم که آن را با چسب سیلیکون به دیوار می چسبانند.

چالش های شیشه ای

یکی از کارشناسان به خبرنگار ما اظهار داشت: صنعت شیشه های ساختمانی با چالش هایی نیز مواجه است از جمله ورود تولیدکنندگان خرد به عرصه تولید و عدم رعایت استانداردهای لازم برای تولید شیشه های دوجداره، از جمله تزریق نکردن گاز آرگون حد فاصل دو شیشه، یا عدم استفاده از چسب پلی سولفاید و چسب بوتیل.

با خریداران

محمدی نیا از شیشه بران محلی معتقد است: در گذشته بازار شیشه بر انواع ساده آن استوار بود که ما شیشه های جام را از کارخانه خریده و خود برای مشتریان برش می دادیم اما در حال حاضر باید شیشه مورد نیاز مشتری را به کارخانه ها سفارش داد و بر اساس آن اقدام به نصب شیشه کرد. از این رو هر شیشه بری حتی برای تعویض یک شیشه شکسته باید با یکی از تولید کنندگان شیشه های دو جداره کارخانه ای طرف قرارداد باشد.

لیست قیمت های انواع شیشه

ردیف نوع واحد قیمت (تومان)
1 شیشه دوجداره رفلکس نقره ای سوپر سیلور مترمربع 40000
2 شیشه دوجداره رفلکس طلائی مترمربع 35000
3 شیشه دوجداره ساده فلوت درجه 1 مترمربع 30000
4 شیشه دوجداره مشجر مترمربع 28000
5 شیشه 10 میل ساده درجه 1 مترمربع 45000
6 شیشه 8 میل ساده درجه 1 مترمربع 35000
7 شیشه 6 میل ساده فلوت درجه 1 مترمربع 22000
8 شیشه 6 میل برنز درجه 1 مترمربع 26000
9 شیشه 4 میل فلوت درجه 1 مترمربع 15000
10 آینه فلوت درجه 1 مترمربع 32000

شیشه لمینت

گروه بازار ساختمان: در شماره های قبل به بررسی صنعت و بازار شیشه های ساختمانی از شیشه های ساده، سکوریت تا بلوک های شیشه ای و شیشه های تزئینی پرداختیم. در ادامه یکی دیگر از شیشه هایی که در ساختمان ها کاربرد دارد را مورد بررسی قرار می دهیم. با این توضیح که آنچه در این گزارش ارائه شده نظرات فعالان صنعت و بازار شیشه است و پیام ساختمان از طرح نظرات منتقدان و کارشناسان استقبال می کند.
علم و فن آوری هر روز محصول جدیدی را به بازار معرفی می کند. شیشه لمینیت از فن آوری های جدیدی است که برای ساختمان به کار گرفته می شود. کالایی که کارویژه آن بیشتر برای وسایل نقلیه تعریف شده بود. حال این شما هستید که از بازاری شیشه ای محصولی را انتخاب کنید که بیشتر با سلیقه و نیاز شما و البته توان مالی شما سازگار است.

شیشه ایی که خرد نمی شود

محمد زکریا، کارشناس تولید شیشه در خصوص تفاوت شیشه های سکوریت با شیشه های ساده گفت: شیشه های ساده زمانی که می شکند به شیشه هایی تیز و برنده تبدیل می شود اما شیشه های سکوریت زمانی که می شکند خردشده و فرو می ریزد اما تکه های آن مانند شیشه های ساده خطرناک نیست چرا که حالت صیقلی به خود می گیرد به این صورت که دیگر نمی تواند به پوست و نسوج آسیب برساند. وی در خصوص اهمیت قرار دادن لمینیت میان دو شیشه گفت: این تلق لمینیتی می تواند در زمان شکسته شدن شیشه مانع از فروریختن قطعات آن شود. در نتیجه خرده شیشه به هم متصل و سر جای خود باقی می ماند و به اطراف پرتاب نمی گردد.

تفاوت شیشه ها

یکی از مواردی که در بازار مورد خلط مبحث می شود شیشه های سکوریت با شیشه های لمینیت است. خانم باغی زاده، مدیر فروش شرکت دانا شیمی نور در این خصوص می گوید: شیشه های سکوریت در یک روند حرارتی خاص تولید می شود اما شیشه های لمینیت دولایه شیشه است که لایه ای از لمینیت در راخل آن قرار گرفته است. وی قیمت هر مترمربع از این نوع شیشه ها را 250 تا 400 هزار تومان اعلام کرد و در خصوص کاربرد این شیشه ها گفت: این شیشه ها قدرت مقاومتی معادل سنگ را در زمان تحمل فشار دارد.

مشابه شیشه خودرو

کیارش نانکلی، مدیر فروش شرکت شیشه جام آرا سنج به خبرنگار پیام ساختمان گفت: شرکت ما انواع شیشه های دو جداره، شیشه های سکوریت ساختمانی و شیشه سکوریت لوازم منزل و شیشه های لمینیت را تولید می کند. وی ادامه داد: شیشه لمینیت دقیقاً مانند شیشه خودرو است و لایه ای از لمینیت مانند برچسب ما بین دو لایه از شیشه قرار گرفته است.
نانکلی در خصوص قیمت انواع شیشه تولیدی شرکت متبوعش به خبرنگار پیام ساختمان گفت: هر مترمربع از شیشه های دو جداره 38 هزار تومان و. شیشه های سکوریت 19 تا 20 هزار تومان قیمت دارد. وی قیمت شیشه لمینیت را به عوامل مختلفی وابسته دانست و تاکید کرد: جنس لمینیت بر حسب کاربردی که دارد، رنگ ، ابعاد، جنس خود شیشه قطر تلق هر کدام می تواند در تعیین قیمت شیشه سکوریت دارای اهمیت است.

شیشه های ضد گلوله

در بازار شیشه های ساختمانی هر از چندی محصول جدید دیده می شود و تا جایی که فناوری یاری می کند و بازار می طلبد بر امنیت شیشه های تولید شده، افزوده می شود.
شرکت تعاونی در نشکن صدرا تولیدکننده شیشه های امنیتی و ضد گلوله می باشد. مرتضی ادیب محتشم، مدیرعامل این شرکت به خبرنگار پیام ساختمان در خصوص بازار هدف این محصولات شیشه ای اظهار داشت: بخشی از مشتریان ما فروشگاه هایی مانند طلا فروشی ها هستند که به مؤلفه امنیت بسیار اهمیت می دهند. وی ادامه داد: مصرف کنندگان دیگر این محصولات بخش های نظامی هستند که برای ساختمان های خود شیشه هایی با شرایط خاصی سفارش می دهند.
محتشم، قیمت هر مترمربع از این نوع شیشه ها از 160 هزار تومان به بالا عنوان کرد و توضیح داد: قیمت این شیشه ها به ابعاد، ضخامت و تعداد لایه ها و نیز حالت قرارگیری شیشه ( خم یا تخت) بستگی دارد. به گفته وی در یک مورد شیشه ای را با 8 لایه لمینیت تولید و ارائه کرده است. محتشم خاطرنشان کرد: از شیشه های امنیتی به صورت ساده یا شیشه های دوجداره می توان استفاده کرد.

رفتار بازار شیشه

عباس کامران، فروشنده شیشه در مورد رفتارشناسی تقاضای بازار شیشه به خبرنگار ما گفت: بیشتر تقاضایی که برای شیشه های لمینیت مطرح می شود، درمورد ساختمان هایی است که کاربرد خاصی دارند. وی در خصوص قیمت در بازار شیشه گفت: بر حسب تفاوت در کاربری است که قیمت های مختلفی نیز دیده می شود برای مثال شیشه ساده به قیمت هر مترمربع 4 هزار تومان است اما شیشه لمینیت هم هست که هر مترمربع آن به 200 هزار تومان می رسد.
کامران در خصوص خدمات پس از فروش در بازار شیشه خاطرنشان کرد: در بازار شیشه معمولاً خدمات پس از فروش مانند گارانتی و وارانتی وجود ندارد چرا که این کالا شکستنی است و از این رو شرکت ها برای آن خدمات پس از فروش مطرح نمی کنند. وی ادامه داد: آنچه در این بازار بیشتر دیده می شود این است که شرکت ها شیشه را در زمان نصب کاملاً سالم تحویل می دهند و اگر شیشه های تحویلی دارای خط و خش یا لب پریدگی است، به کارخانه بازگردانده می شود. از این رو عرضه کننده بعد از تحویل دادن سفارش دیگر مسئولیتی نخواهد داشت و سلامت شیشه نصب شده به حوادث و نحوه استفاده و مراقبت مشتری بستگی دارد که این باکیفیت و مواردی که سازنده در پروسه تولید باید رعایت کند، متفاوت است.

کالایی کاربردی

بیشتر موارد استفاده از شیشه در موارد تزئینی و دکوراسیون است و گاه تنها و تنها بخش زیبایی آن مورد توجه است اما شیشه های لمینیت زمانی که بخش نشکن آن مورد توجه قرار گیرد، می تواند در زمینه های مختلف دارای کاربرد باشد. زمانی که شما همه به سطحی صاف و شفاف نیاز دارید تا بتوانید بیرون یک ساختمان را ببینید مانند پنجره ادارات یا زمانی که علاقه مند هستید از داخل یک ساختمان بیرون قابل دیدن باشد مانند ویترین فروشگاه ها و مؤسسات مالی و سرمایه ای، اما در هر دو حالت ابعاد ایمنی در برابر سرقت کالا یا اطلاعات نیز دارای اهمیت است. اینجا شیشه های لمینیت چند لایه می تواند خودی نشان دهد. شیشه هایی که در همه موارد مصرف از نمای داخل و خارج تا سقف و کف و دیوار قابلیت استفاده دارد.
گرچه بخش اعظم شیشه های ساختمانی که در ایران تولید می شود و قسمت اصلی عرضه بازار توسط خود تولیدکنندگان ارائه می شود اما در جنوب میدان محمدیه تهران بورس شیشه متشکل از شیشه فروشان ایجاد شده است. برخی فروشگاه های این بازار به عرضه وسایل مربوط به شیشه های ساختمانی و یراق آلات شیشه های دو جداره اشتغال دارند.

شیشه سکوریت

گروه بازار ساختمان: حتماً شیشه های بلند و قدی فروشگاه ها را در سطح شهر دیده اید که بدون قاب هم نقش در و هم نقش نما را برای ساختمان ایفا می کنند. شیشه هایی که با ضربات آرام نخواهند شکست و با فشار شدید حتی اگر خرد شوند به قطعات کوچکی تبدیل می شوند که مانند شیشه های ساده، خطرناک و برنده نیستند.
مواد اصلی برای تولید شیشه سکوریت تفاوت چندانی با شیشه های عادی یا ساده ندارد بلکه زمان های تولید و حرارت دادن به مواد اولیه شیشه و سپس نحوه خنک کردن آن است که می تواند یک شیشه فلوت درجه یک را به شیشه ای سکوریت یا ایمن برای نصب در ساختمان تبدیل کند. شیشه ای که هم شفافیت و درخشندگی شیشه های عادی را دارد و هم با ضربات شدید حتی اگر خرد شود ذرات آن برنده نیست و برای اطرافیان ایمن محسوب می شود. بااین حال این شیشه با شیشه های لمینیت که دارای لایه ای از کامپوزیت برای ضد ضربه یا ضد گلوله کردن شیشه است متفاوت می باشد.
یکی از تفاوت هایی که شیشه های سکوریت با شیشه های عادی یا ساده دارد عملیات حرارتی از گرم کردن یکنواخت جام شیشه تا دمای سرخ شدن می باشد. شیشه سرخ شده با هوای سرد به هر دو سطح شیشه سریعاً سرد می گردد. این کار موجب می شود در برابر ضربات نه چندان شدید مقاومت بالایی داشته باشد. در ادامه سلسله گزارش های پیام ساختمان تحت عنوان «کالای برتر» در این شماره از نشریه شیشه های سکوریت را در گفتگو با فعالان بازار این محصول بررسی می کنیم. لازم به ذکر است؛ مطالب عنوان شده اظهارات مخاطبان بوده و نظر نشریه نمی باشد.

چرا شیشه سکوریت

شیشه در مقایسه با سایر کالاهای ساختمانی که برای نما استفاده می شود دارای مزیت های بسیاری است که یکی از آنها شفافیت و عبور دهنده نور است. قابلیت دیگر این محصول عدم خش پذیری آن می باشد و این مزیت در مکان هایی مانند اتاق های عمل ، آزمایشگاه ها و ... بسیار ضروری است. شاید پلاستیک دارای شفافیت باشد اما مشکل این است که پلاستیک خش پذیر است و بزرگ ترین مشکل این کالا در رقابت با شیشه است. مشکلی که شیشه ساده دارد احتمال شکسته شدن و خطرات ناشی از آن است که می تواند مرگبار هم باشد که این چالش با شیشه های سکوریت برطرف شده است.
در صورت شکستن شیشه سکوریت، شیشه به قطعات کوچک با لبه های صیقلی تبدیل می شود که قدرت برش ندارند و خطر صدمه را کاهش می دهد. شیشه سکوریت برای سازه های بدون قاب مانند در ورودی یا هر مکانی که احتمال صدمه زدن به انسان را داشته باشد، قابل استفاده است. شیشه سکوریت قابلیت برش یا فرم دهی را ندارد و تمامی فرایندها مانند برش، سوراخ کردن یا کونیک کردن و... باید قبل از سکوریت کردن شیشه انجام گیرد.

نگاهی به بازار سکوریت

شرکت «سیستم ساختمانی کاما» فروشنده شیشه های سکوریت است و پیام فیروزه نه تنها مدیرعامل این شرکت است بلکه آگاهی کاملی از صنعت و بازار دارد. وی در گفتگو با پیام ساختمان تاکید کرد: درهای ریلی و لولایی از جنس شیشه سکوریت به ویژه برای کاربردهای ورودی ساختمان است که بر اساس سفارش مشتری، به بازار عرضه می شود. شیشه های سکوریت ساده با قیمت هر مترمربع 40 تا 50 هزار تومان و تولید داخل است. وی در خصوص قیمت شیشه های سکوریت طرح دار اظهار داشت: قیمت هر مترمربع از این شیشه ها که وارداتی است از 200 هزار تومان تا یک میلیون تومان می باشد.
این کارشناس بازار شیشه خاطرنشان کرد: یکی از چالش های بازار این کالای ساختمانی ، عدم استفاده از دستگاه های دقیق برش مانند واتر جت ( برش شیشه با آب) است که به جای آن الماس زنی یا ایجاد برش و سوراخ به صورت دستی انجام می شود که طبعاً دقت بالایی هم ندارد.
  این درست است که شیشه های سکوریت به معنای شیشه های امن و ایمن است اما شیشه هایی نیز هستند که برای مقابله با ضربات چکش و حتی گلوله استفاده می شود نوع دیگری شیشه نیز وجود دارند که لمینیت نام دارد. لایه ای از لمینیت به قطر 1.52 میکرون میان دو شیشه سکوریت قرار می گیرد. لمینیت های» ایی وی ای» و» پی وی بی» نیز از شیشه های لمینیت هستند.

جایگزین شیشه در خانه های سوپر لوکس

پیام فیروزه در خصوص اینکه چرا بر مصرف شیشه تاکید دارد، درحالی که با پلاستیک های خاصی نیز می توان نما و تصویر شفافی از فضای مقابل داشت، گفت: شیشه قیمت کمتری نسبت به پلاستیک دارد تا جایی که قیمت پلاستیک 5 برابر قیمت شیشه است. وی ادامه داد: قیمت هر پنل 1.20 در 2.20 متری نوعی از پلی کربنات ها معادل 2میلیون تومان است.

شیشه های جمع شونده

جهان جاوید فر، مدیرعامل شرکت شیشه «لیان» در گفتگو با خبرنگار ما گفت: ما تولیدکننده شیشه های جمع شونده هستیم که در فضاهایی مانند آلاچیق یا بالکن ( تراست)کاربرد دارد. وی درباره قیمت محصولات شرکتش اظهار داشت: قیمت هرمتر مربع شیشه های جمع شونده 200 هزار تومان است و برای نصب هر مترمربع شیشه هزینه ای معادل 20 تا 40 هزار تومان نیز برحسب وضعیت متراژ و سختی کار دارد. وی با بیان اینکه این نوع شیشه ها مانند کرکره باز و بسته می شود و در اروپا نیز با استقبال مواجه شده است، اظهار داشت: این نوع شیشه ها بیشتر برای خانه های لوکس یا در ساختمان های اداری و تجاری با کاربری خاص مانند هتل ها و تالارهای پذیرایی قابلیت استفاده دارد. و دارای بورس خاصی نیست اما نکته جالب این است که شما می توانید از تولیدکننده بخواهید سکوریت کردن شیشه را با چه مشخصات و ویژگی هایی انجام دهد. همچنین ابزار زدن و سوراخ کاری های لازم باید طبق سفارش مشتری انجام می شود.

تولیدکنندگان سکوریت

شیشه خم، شیشه رفلکس، شیشه سندبلاست

عبدالهی مدیر فروش شرکت «خم قریشیان» تولیدکننده شیشه های نشکن، سکوریت و دوجداره معتقد است: قیمت شیشه ها برحسب نوع و سایز آن متفاوت است.
در بازار شیشه می توان تایل های شیشه ای تولید داخلی را نیز دید .یکی از شرکت های عرضه کننده که به صورت دست ساز است اقدام به تولید تایل های شیشه ای کرده است «آریا پرداز کوشا» می باشد . هاشم امیری در مورد قیمت این کالا گفت: قیمت هر کاشی یا تایل شیشه ای بر حسب اندازه و رنگ آن متفاوت است و از یک تا 30 هزار تومان تنوع قیمت دارد.
شاید بسیاری از متقاضیان بازار از تنوع کالاها و امکاناتی که می تواند در بازار شیشه یافت شود اطلاع نداشته باشند اما آنچه مهم است اینکه بر خلاف تولید انبوه انواع شیشه در ایران، درهای سکوریت به خاطر قفل و یراق آلات به واردات وابستگی بسیار زیادی دارد. در حالی که برعکس ایران قابلیت صادرات شیشه های سکوریت و در های شیشه ای را دارد .

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×