لیست قیمت تزئینات و دکوراسیون

دانستنی های تزئینات و دکوراسیون

تزئینات و دکوراسیون

تزئینات و دکوراسیون

طراحی و اجرای دکوراسیون (نما و داخلی)

کدام نما بهتر است؟

گروه معماری و دکوراسیون :ایرانیان دارای سابقه طولانی و دیرینه در امر نما سازی برای ساختمان ها هستند و در طول تاریخ از گچ بری و آهک بری، برای نماسازی استفاده میکرده اند. نتیجه و حاصل کار هنرمندانه و در عین حال فنی و اصولی معماران و بناها و سازندگان ایرانی را میتوان در بناهای تاریخی مثل مساجد جامع بسیاری از شهرها، از جمله شیراز، تبریز، اصفهان و بسیاری از عمارت ها، بقعه ها و مقبره ها و بناهای قدیم و تاریخی در جایجای کشور، به عینه مشاهده کرد.
در حال حاضر نماهای متفاوتی برای ساختمان به کار می برند و مالکان بر حسب قیمت و هزینه هایی که هر نما دارد به انتخاب نوع نمای خانه شان میپردازند . در ادامه سلسله مطالب کالای برتر در این شماره از نشریه، به بررسی بازار نماهای بایرامیکس، کنیتکس، سنگ،گرانیت، مرمریت و سرامیک پرداخته ایم، با این توضیح که مطالب ارائه شده نظرات تولیدکنندگان، فروشندگان و واردکنندگان و مصرف کنندگان است؛ پیام ساختمان از نظرات دیگر تولیدکنندگان، منتقدان و کارشناسان استقبال میکند.

نمای بایرامیکس

بایرامیکس که امروزه به عنوان نمای تزئینی داخل و خارج ساختمان به کار میرود، برای اولین بار در سال 1993 میلادی توسط یک گروه در ترکیه تولید و به دنیا عرضه شد. محصول حاضر به صورت ملات بوده و متشکل از مخلوط دانه های گرانیتی و مرمر آمیزه با تنوع رنگ فراوان و دانه بندیهای متعدد، رزین های طبیعی و مصنوعی و سایر افزودنیها میباشد.
فلاح از شرکت پوششگران به خبرنگار پیام ساختمان گفت: بایرامیکس بعد از اجرا و خشک شدن، نمای سنگ تزئینی به خود میگیرد. این نما روی سطوح چرب، غبارآلود، ناهموار، مرطوب و همچنین مواقعی که هوا توفانی و دارای گردوغبار باشد قابل اجرا نیست.
مزایای کاربرد بایرامیکس به گفته فلاح، ضخامت ناچیز بایرامیکس یا مینرال بار وزنی ساختمان را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد . او اضافه کرد: اجرای مینرال آسان و سریع است. دارای تنوع رنگ فراوان و دانه بندیهای گوناگون بوده و از این رو به آرشیتکت ها و مهندسین امکان اجرای طرح های زیبا و متنوع میدهد. قابل شستشو بوده ومقاوم درمقابل بخارآب و یخبندان است. از مقاومت و استحکام زیادی برخوردار بوده و دارای ویژگی انعطاف پذیری میباشد. با توجه به اینکه دارای پایه آبی هستند،اجازه تنفس به دیوار میدهند و در زمستان درنمای داخلی بخار نمی کنند.
یکی دیگر از قابلیت های مینرال این است که به عنوان پرکننده درزها و ترک های دیوار، عمل مینماید،به علت عدم وجود حلال های سمی و مضر ونیز فقدان مواد نفتی دوست محیط زیست می باشد. همچنین به دلیل وزن سبک و عکس العمل ایده آل پوشش های مینرال درمقابل زلزله، مصالحی ایده آل برای برج ها و ساختمان های بلند مرتبه میباشد. قیمت نمای بایرامیکس با مقایسه قیمت سایر نماها، هزینه اجرای نمای مینرال کمتر است.
به گفته فلاح، قیمت نمای بایرامیکس چینی متری 14 تا15 هزار تومان و محصول ایران با رزین آلمان متری 25 هزار تومان است. کنیتکس این محصول ترکیبی از کربنات کلسیم ، پیگمنت های AntiUV ، رزین آکریلیک ، تالک، روان کننده ها و افزودنیهای دیگر است.
فلاح بیان کرد: این محصول با وزن بسیار کم و خاصیت ضد آب ، قابلیت انعطاف پذیری زیادی داشته و با تنوع رنگ و سادگی خاص خود در بسیاری از پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از علل عمده گرایش مصرف کنندگان در سال های اخیر به این محصول، قیمت پائین آن نسبت به دیگر محصولات مشابه بوده که از روزهای آغازین تولید و عرضه آن به بازار مصرف، به طور چشمگیری مورد توجه عموم قرار گرفت تا زیبنده پروژه های کوچک و بزرگ ساختمانی باشد. رنگ های شاد ، زنده و ساده کنیتکس آن را از محصولات دیگر، متمایز ساخته است. قیمت این نما متری 12 هزار تومان است.

نمای سنگی

منصوری، واردکننده سنگ است؛ وی درباره نماهای سنگی اظهار داشت: برای نماهای سنگی از انواع سنگ های پلاک بارنگ های گوناگون و اندازه های متفاوت استفاده می نمایند مانند سنگ تراورتن باغ ابریشم مرمر و یا انواع سنگ های قیچی که دارای سطح ناصافی بوده ودر محل هائی که از لحاظ معماری احتیاج به قدری خشونت در سطح نما میباشد مورد استفاده قرار میگیرد . وی اضافه کرد: بعضی از سنگ ها مانند سنگ های باغ ابریشم ، مرمر، مرمریت ویا انواع سنگ های چینی دارای سطحی صیقلی بوده و با توجه به اینکه سنگ خاصیت مکش چندانی ندارد، به خوبی به نما نمیچسبد و بعد از مدتی از نما جداشده و سقوط می کند. برای جلوگیری از این کار باید از پشت، آنها را به وسیله میله های مخصوصی که به آن اصطلاحاً اسکوب می گویند یه دیوار محکم نمود.
منصوری درباره قیمت این نوع نماها گفت: اگر قیمت نصب آن را 60 تا 70 هزار تومان در نظر بگیریم قیمت تمام شده آن متری 110 هزار تومان میشود.

نمای گرانیتی

این نوع نما، ترکیبی است از چیپس های سرامیکی، پودرگرانیت، رزین های آکریلیک ساختمانی ، پیگمنت های AntiUV ، روان کننده ها و همچنین سایر آراینده ها و مواد افزودنی دیگر. صحرامنش، تولیدکننده سنگ گرانیتی به خبرنگار ما میگوید: این محصول از ابتدای عرضه، به بازار مصرف توجه دست اندرکاران صنعت ساختمان را به خود جلب کرد. از علل عمده توجه متخصصین و عموم دست اندرکاران صنعت ساختمان به این محصول، میتوان شباهت بسیار زیادی که به سنگ های گرانیتی دارد را برشمرد. این محصول علاوه بر دارا بودن طیف رنگی گسترده، قیمت بسیار مناسب تری نسبت به سنگ های ساختمانی دارد. همچنین این محصول دارای پولک های سرامیکی بوده که باعث انعکاس نور و زیبائی خیره کننده ای میشود. کم بودن وزن این محصول در برابر سنگ های گرانیتی، از ویژگیهای عمده آن به شمار میرود. تقریبا میتوان وزن هر متر مربع این محصول را در برابر سنگ های گرانیتی، یک پنجم برآورد نمود. حلال رزین های آکریلیک در این محصول آب بوده و به هیچ عنوان از نفت یا تینر در آن استفاده نمیشود. به همین دلیل فاقد حساسیت بهداشتی و بو است.

نمای مرمریت

سنگ های مرمریت بیشتر در فضای داخلی ساختمان های مسکونی استفاده میشود. یکنواختی در سنگ های مرمریت از اهمیت بالائی برخوردار است و هرچقدر سنگ ساده تر باشد، قیمت آن بالاتر است. مرمریتی که برای فضای داخلی منزل مورد استفاده قرار میگیرد، با سنگ هائی که برای نمای خارجی استفاده میشود متفاوت است.
شهبازی که تولیدکننده نمای مرمریتی است گفت: سنگ های تراورتن به دلیل حفره هائی که در آنها مشاهده میشود، انجام پذیر است یک نوع سنگ کم مقاومت به نظر برسند؛ در حالی که این طور نیست و سنگ تراورتن یکی از بادوام ترین سنگ ها برای نمای داخلی و خارجی ساختمان ها محسوب میشود. حداقل عمر سنگ های آهکی مانند مرمریت و تراورتن، 30 سال است و علاوه براین، با صیقل دادن این نوع سنگ ها، امکان تغییر و تمیز شدن نمای آن پس از چند سال کارکرد فراهم میشود، در حالی که انجام این کار برای سنگ‎های مصنوعی مانند کاشی و سرامیک امکان پذیر نیست.

نمای سرامیک

از جمله معایب نماهای سرامیکی عایق نبودن آن به سرما و گرما و صدا میباشد همچنین نماهای سرامیکی به دلیل بازتاب شدید نور در مکان های شلوغ به کار نمیروند. بنابراین نماهای سرامیکی توسط اکثریت فعالان بازار ساختمان توصیه نمیشود.

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×