menu

ثبت آگهی رایگان

رنگ و رزین

لیست قیمت رنگ و رزین

دانستنی های رنگ و رزین

رنگ و رزین

رنگ ها تحت تاثیر فیزیکی و روانی پس از باز تابش نور از جسم به چشم انسان ایجاد می شوند و معمولا با 3 فاکتور، فام: بیانگر نوع رنگ (زرد – قرمز- آبی و…..) عمق: نشان دهنده کمرنگ و پررنگ بودن رنگ و خلوص: شفافیت رنگ از هم تفکیک می شوند. رنگ در دنیای امروز نقش بسیار مهمی را در پرورش ذوق و قرایح بشری و ارضای نیازهای زیبا شناسی ایفا می کند. بدین جهت است که احساس رنگ را به تعبیری حس هفتم می گویند. انسان در پهنه تولید، تزئین خانه ها، پوشاک، در هنر نقاشی، صنایع کشتیرانی، امور ارتباطات، محصولات مصرفی و خلاصه در همه شئونات زندگی با رنگ سروکار دارد. رنگ بنا به نیاز متقاضیان در انواع متفاوتی تولید و به بازار عرضه می شوند که از بین آن ها می توان به رنگ های اسیدی، بازی، مستقیم، دیسپرس، گوگردی، گوگردی، خمی، آزوئیک، راکتیو، دندانه ایی (رنگ های کروم دار یا متا کروم)، پیگمنت ها و درخشان کننده های فلورسنتی اشاره کرد. رزین به عنوان پایه اصلی رنگ است . رزین ترکیبی طبیعی یا مصنوعی و بسیار چسبناک است که تحت شرایطی سخت می شود، معمولاً در الکل قابل حل است اما در آب حل نمی شود. این ترکیب به طرق گوناگون طبقه بندی می شود که بستگی به ترکیب شیمیایی ومورد مصرف آن دارد. همچنین کاربردهای زیادی در هنر، تولید پلیمر و غیره دارد و مصرف کنندگان زیادی روزانه با محصولات حاوی رزین سر و کار دارند. هزاران سال است که بشر از رزین های طبیعی استفاده می کند. رزین کاج برای درزگیری قایق ها، مومیایی کردن اجساد، ظروف غذا و مصارف دیگر استفاده شده است. همچنین در ساخت لاک، جلا، جوهر و بسیاری از اشیاء دیگر مورد استفاده است.

رنگ و رزین

وضعیت صادرات رنگ کشور

تولید رنگ و پوشش از جمله فعالیت هایی است که باید علاوه بر تامین نیازهای داخلی، برای اهداف صادراتی نیز گسترش یابد. متاسفانه علی رغم پتانسیل بالقوه تولیدکنندگان رنگ کشور و کیفیت مناسب محصولات تولیدی آن ها و وجود بازارهای منطقه ای مطلوب، میزان صادرات رنگ شور، بسیار ناچیز است.
بررسی آمار صادرات انواع رنگ و رزین ایران نشان می دهد که وضعیت صادرات، روند صعودی داشته است. مهمترین مقصدهای صادراتی ایران نیز کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان، تاجیکستان و قزاقستان است. محصولات صادراتی نیز بیشتر رنگ های ساختمانی و تزئینی هستند.
در ادامه، طبق آمارهای منتشره در تاریخ 95.3.11 از سوی انجمن تولیدکنندگان رنگ و رزین ایران آمارهای مربوط به کد تعرفه های گمرکی نشان دهنده این است که اگر کشور دو کد صادراتی در زمینه رنگ ها و پوشش ساختمانی بر اساس اکریلیک یا وینیل و رنگ ها و رزین ها و ورنی ها بر اساس پلیمرهای سینتتیک دارد چیزی درحدود 10 کد تعرفه گمرکی در زمینه انواع رنگ و آستر، پوشش ساختمانی و صنعتی، ورنی و پلی استرها و رزین ها واردات انجام می دهد.

وضعیت واردات رنگ کشور

طبق آمارهای منتشره از سوی انجمن تولیدکنندگان رنگ و رزین ایران، به دلیل تعرفه های سنگین گمرک روی واردات محصولات رنگ که به منظور حمایت از تولیدات داخلی صورت می گیرد، واردات رنگ به کشور محدود است و اکثرا مربوط به رنگ های با فن آوری های خاص است که امکان تولید آن ها در کشور وجود ندارد.
کارگروه حمایت از تولید دولت، رنگ و پوشش (انواع رنگ های ساختمانی و تزئینی) را جزء اقلامی آورده است که سازمان های دولتی به دلیل تایید کیفیت مناسب مصولات تولیدی داخلی و امکان ساخت در کشور مجاز به واردات آن نمی باشند.

صنعت رنگ سازی

سمرقندی یکی از تولیدکننده های رنگ است، وی در مورد انواع رنگ ها گفت: رنگ ها بنا به نیاز متقاضیان در انواع متفاوتی تولید و به بازار عرضه می شوند که از بین آن ها می توان به رنگ های اسیدی، بازی، مستقیم، دیسپرس، گوگردی، گوگردی، خمی، آزوئیک، راکتیو، دندانه ایی (رنگ های کروم دار یا متا کروم)، پیگمنت ها و درخشان کننده های فلورسنتی اشاره کرد.
او از رزین به عنوان پایه اصلی رنگ نام برد و افزود: رزین نیز ترکیبی طبیعی یا مصنوعی و بسیار چسبناک است که تحت شرایطی سخت می شود، معمولاً رزین در الکل قابل حل است اما در آب حل نمی شود. رزین به طرق گوناگون طبقه بندی می شود که بستگی به ترکیب شیمیایی ومورد مصرف رزین دارد. همچنین رزین ها کاربردهای زیادی در هنر، تولید پلیمر و غیره دارد و مصرف کنندگان زیادی روزانه با محصولات حاوی رزین سر و کار دارند.
سمرقندی به برخی از کاربردهای رزین اشاره کرد و اظهار داشت: هزاران سال است که بشر از رزین های طبیعی استفاده می کند. رزین کاج برای درزگیری قایق ها، مومیایی کردن اجساد، ظروف غذا و مصارف دیگر استفاده شده است. همچنین در ساخت لاک، جلا، جوهر و بسیاری از اشیاء دیگر رزین مورد استفاده است.
او در انتها گفت: با پیشرفت تکنولوژی، بشر پی برد که رزین می تواند به پلیمر تبدیل شود و کمی بعد از آن رزین های مصنوعی کشف شد. در اکثر موارد پلیمرها با رزین های مصنوعی ساخته می شوند که ارزان تر و تصفیه آنها راحت تر است. انواع رزین های مصنوعی پایدارتر، قابل پیش بینی تر و یکنواخت تر از رزین های طبیعی هستند چون تحت شرایط کنترل شده ساخته می شوند و امکان تولیدات ناخالص در آن وجود ندارد. رزین ها از طریق ترکیب کردن مواد شیمیایی در آزمایشگاه ساخته می شوند و نتیجه واکنش تشکیل ترکیبات چسبناک است. رزین ها می تواند در تولید پلاستیک، رنگ و بسیاری از مواد مشابه بجای رزین طبیعی مصرف شود.

بازار در دست برندهای معروف

به اعتقاد بسیاری از فروشندگان این خیابان ، انتخاب یک برند سلیقه ای است . یعنی بعضی رنگ ها با قلم موی نقاش خوب بازی می کند و نقاش ها حاضر نیستند این رنگ ها را با بهترین رنگ های خارجی هم تعویض کنند . در این بین رنگ های «روناس» ، «سحر» ، «الوان»و «یشم» نسبت به سایر محصولات طرفداران بیشتری دارند .
محمد خاکباز یکی از فروشندگان رنگ سحر در این مورد به خبرنگار ما گفت : بیشتر مشتریان ما نقاش های باتجربه هستند و می دانند رنگ خوب باید غلیظ و عاری از ناخالصی باشد . برای همین به سراغ رنگ سحر می آیند . البته هر رنگ ، خصوصیاتی دارد که به اصطلاح عامه باید"لمش" دستت بیایید ولی مطمئن هستم که قدیمی ها ویلوکس را بیشتر می پسندند ، چون یاد شان هست که عیدها با چه شور و شوقی در و پنجره چوبی شان را با رنگ های آبی لاجوری ، سبز یشمی و یا حتی نخودی کهربایی رنگ می زدند . آنها در بین برند های معروف " ویلوکس" را انتخاب می کنند و حتی برندهای دیگر را قبول ندارند .

برندهای معروف اطمینان خاطر شما را فراهم می کند

بهار رفیعی ، فروشنده رنگ روناس در مورد بازار رنگ به خبرنگار ما گفت : فکر می کنم تنها کالاهایی که برندهای ایرانی اش معروف است همین برندهای رنگ و رزین است و پای چین هنوز به این بازار باز نشده است . اما آلمانی ها رفته رفته به این بازار پای گذاشته اند . مثلا رنگ های جدید از آلمان به بازار آمده که هنوز برای ما ناشناخته است و با قیمت بالاتری نسبت به نوع داخلی در کشور به فروش می رسد . وی افزود : قیمت تقریبی رنگ های روغنی بـراق سفید و الوان روشن هر گالن 31600 تومان ، رنگ روغنی مشکی براق 26200 تومان ، رنگ های پلاستیک سفید ، الوان روشن ، مشکی و قهوه ای 5 کلیویی 22700 تومان و رنگ نقره ای مقاوم به حرارت 38800 هزار تومان است . همچنین رنگ روغنی طرفدار زیادی پیدا کرده و این نوع رنگ در بهترین کیفیت در یک قوطی یک کیلویی قیمتی معادل 8200 تومان دارد .
وی در ادامه می افزاید : اگر می خواهید رنگ روغنی مناسب تهیه کنید ، پیشنهاد می کنم از برندهای معروف بازار استفاده کنید زیرا نام های شناخته شده از هر نظر اطمینان خاطر شما را فراهم خواهند کرد . از نام های عجیب و غریبی که حتی ن شان استاندارد ندارند ، پرهیز کنید؛ چرا که نوع مواد شیمیایی به کار رفته در این رنگ ها ممکن است برای سلامتی شما و خانواده تان مضر باشد .

صنعت رنگ کشور همگام با صنعت روز دنیا نیست

مریم آقایی ( مهندس پلیمر ) در مورد صنعت رنگ به خبرنگار ما گفت : هم اکنون نیازهای روز افزون به تولیدات جدید صنعتی و مصرفی ، رشد فن آوری در بخش های گوناگون صنعت ، افزایش سرانه مصرف رنگ در دنیا در کنار بازار تنگ رقابتی در تجارت ، ضرورت همگامی صنعت رنگ ایران با فن آوری روز را اجتناب ناپذیر کرده است .
وی با اشاره به اینکه؛ هم اکنون مصرف سرانه رنگ در ایران سه کیلوگرم است که این رقم کمتر از یک پنجم کشورهای پیشرفته است ، افزود : صنعت رنگ ایران از نانو فن آوری و سایر روش های جدید تولید و ساخت رنگ کم بهره است و صنعت رنگ کشور با وجود تامین نیازهای داخلی ، خود را همگام با صنعت روز دنیا نکرده است ، به گونه ای که برای ارائه محصولاتی همانند رنگ های پایه آب ، رنگ های ضد خش و یا خود تمیز شونده و یا تولید رنگ شناورهای دریایی کم توان است .
وی در ادامه به معرفی چند برند معروف رنگ ایرانی پرداخت و گفت : شرکت صنایع رنگ و رزین یشم تولید کننده انواع رزین های پلی استر غیراشباع ، رزین های آلکید ، پوشش های صنعتی ، پوشش های تعمیراتی اتومبیلی ، رنگ های ساختمانی و پوشش های چوب می باشد . اولین تولیدات شرکت صنایع رنگ و رزین یشم در سال 1355 به بازار عرضه شده و از آن زمان به بعد ما شاهد محصولات بسیار باکیفیت این شرکت هستیم . شرکت رنگ الوان نیز درسال 1360 فعالیت خود را در زمینه تولید انواع رنگ های ساختمانی و صنعتی آغاز نمود و بزرگترین سرمایه آن ، متخصصین آزمایشگاهی و علمی این شرکت است . رنگ های این شرکت بسیار مرغوب و مقرون به صرفه است .

باز هم برندهای ایرانی

وی ادامه داد : باتوجه به اینکه حدود سه دهه از فعالیت شرکت صنایع عارف شیمی تولید کننده انواع رنگ ، چسب و ضدزنگ می گذرد ، اما محصولات مرغوبی را به بازار عرضه کرده است . شرکت تولیدی و شیمیایی روناس هم با بیش از 32 سال سابقه در تولید رنگ های صنعتی و ساختمانی و پوشش های حفاظتی در جهت تامین رضایت مشتریان تلاش کرده و در این راه تجهیزات ، ماشین آلات و خطوط تولید پیشرفته را به کار گرفته و سیستم های مدیریت کیفیت را مستقر نموده است . شرکت روناس در طی این سال ها مفتخر به دریافت ن شان استاندارد ، گواهینامه "لوید" آلمان و گواهینامه مدیریت کیفیت ISO 9001 و 2000 گردیده و هفت بار به عنوان واحد نمونه کیفیت توسط وزارت صنایع و معادن و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انتخاب گردیده است . البته محصولات دیگری هم در بازار هستند که مایه افتخار ایران هستند مانند هاویلوکس ، هادی رنگ ، سحر ، رزین بن و ...

رنگ فقط رنگ ...

رضوی ( خریداررنگ ) در این مورد به خبرنگار ما گفت : خانواده من و همسرم همیشه از رنگ های برند سحر استفاده کرده و هیچ مشکلی با آن نداشتند . بهترین حسن این محصولات غلیظ و با کیفیت بودن آنهاست و البته ترک هم برنمی دارد . مهدی نائینی نیز گفت : بنده به دنبال رنگ نیامده ام و دنبال بلکا هستم . من به فن آوری های مدرن رغبت دارم و بلکا بسیار باصرفه و بدون زحمت است اما می دانم که همه چیز قدیمی اش بهتر است . البته پدرم می گوید؛ رنگ فقط رنگ روناس . مریم فدایی که برای تهیه رنگ فسفری برای اتاق خواب آمده است ، می گوید : به نظر بنده بهترین رنگ هادی رنگ است و آن را امتحان کرده و بسیار راضی هستم .

رنگ ساختمانی

به طور کلی از رنگ علاوه بر ایجاد زیبایی محیط جهت حفاظت اشیا در مقابل عوامل طبیعی و غیره استفاده می شود .در بازار انواع و اقسام رنگ وجود دارد و برای اینکه بدانید کدام رنگ را در خانه خود استفاده کنید باید اطلاعات کافی از آن رنگ داشته باشید.در ادامه سلسله مطالب پیام ساختمان با عنوان کالای برتر در این شماره از نشریه به انواع رنگ های ساختمانی و ذکر قیمت آنها پرداخته ایم.گفتنی است مطالب منتشرشده نظرات تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است و پیام ساختمان از چاپ نظرات مخالفان و موافقان استقبال می کند:

انقلابی عظیم در صنعت ساختمان

رومالین پدیده جدید ساختمانی توانست انقلاب عظیمی در صنعت ساختمان به وجود آورد.این رنگ دارای قابلیت هایی همچون انعطاف پذیری ، عایق صوتی و حرارتی ، ترمیم پذیری ، اجرای سریع و آسان ، قابلیت گرد زدایی و پایداری در برابر رطوبت و عوامل جوی است .
پژمان رضایی، مدیرعامل شرکت رومالین می گوید: رومالین توانسته نظر مجریان و سازندگان طرح های بزرگ را جلب نموده و راه بازگشت سریع سرمایه را هموار و باعث افزایش ارزش افزوده ساختمان شود ضمن اینکه بسیار به صرفه تر از رنگ های دیگر است و با توجه به قیمت آن و زمانی که برای گچ کاری باید صرف کرد این روش بهتر است.
وی با اشاره به اینکه هر مترمربع رومالین 40 برابر از سنگ و سیمان سبک تر است درباره قیمت این محصول می گوید: قیمت این محصول از متری 4500 تا 22 هزار تومان و بسته به نوع محصول و براق بودن آن متفاوت است. رضایی درباره برندهای معتبر در زمینه رومالین می گوید:شرکت روپاد و رومالین از جمله برندهای مطرح در این زمینه هستند.

رنگ های آکریلیک بیشتر مصرف می شوند

پیر محمدی، مدیرعامل شرکت ایکالر درباره کاربرد رنگ در صنعت ساختمان می گوید:در حال حاضر رنگ های اکریلیک بیشتر در ساختمان استفاده می شود و قیمت آن کیلویی 11 هزار تومان است.وی درباره تفاوت رنگ مولتی کالر و رنگ آکریلیک می گوید:مولتی کالر رگه دار است اما آکریلیک ساده تر بوده و بافت ندارد. ضمناً قیمت رنگ مولتی کالر کیلویی 17 تا 18 هزار تومان است.

سیلر

ناصر همتی، نقاش ساختمان درباره رنگ سیلر می گوید: این محصول مایعی کرم رنگ و شفاف است که برای غیرقابل نفوذ کردن خلل و فرج چوب قبل از رنگ نهایی (کیلر) به کار می رود. وی می افزاید: پس از استعمال سیلر و خشک شدن آن قابلیت جذب رنگ کم شده و باعث سختی رنگ نهایی می شود. همتی در خصوص چگونگی استفاده از این پوشش دهنده می گوید: سیلر را به وسیله تینر فوری رقیق نموده و به وسیله پیستوله و قلم مو بر روی چوب پاشیده می شود.
وی همچنین درباره کیلر می گوید: کیلر رنگی شفاف است که به عنوان رنگ نهایی و همراه سیلر مورد استفاده قرار می گیرد. حلال این رنگ تینر فوری و با استفاده از پیستوله و قلم مو بر روی سطح چوب پاشیده می شود. ضمناً کیلر به دو صورت کیلر مات و کیلر براق وجود دارد.

رنگ های پلی استر

کاردانی، مدیرعامل شرکت بهرنگ اصفهان درباره پلی استر می گوید:پلی استر رنگی شفاف و بی رنگ است که در تینرهای فوری بسیار قوی حل می شود. وی می افزاید: رنگ های پلی استر در مقابل رطوبت، حرارت، الکل ها، اسیدها، روغن و چربی، مرکب و جوهر تا حدودی مقاوم هستند.

بهترین رنگ ساختمانی

این رنگ ها نسل جدید رنگ های ساختمانی می باشد . حلال این نوع رنگ آب می باشد و با استفاده از آب رقیق می گردد و پس از خشک شدن قابل شستشو بوده و ضد آب است . این رنگ بدون بو خاصیت آنتی باکتریال دارد و در مدت چند ساعت خشک می شود . در واقع می توان این نوع رنگ را بهترین رنگ ساختمان نامید زیرا بدون بو ، ضد آب ، تنوع رنگی نامحدود و باور نکردنی و دارای سریع ترین زمان اجرا می باشد.

رنگ های پلاستیک

به گفته کاردانی،این نوع رنگ ها از نظر خواص تا حدود کمی مانند رنگ های آکریلیک می باشد . حلال آن آب است ولی مقدار کمی بو دارد و زمان خشک شدن آن از رنگ های آکریلیک بیشتر است و در برابر شستشو مقاومتی ندارد.

رنگ های روغنی

دارای دو نوع مات و براق می باشد و حلال آن مواد نفتی مانند تینر می باشد . به زمان خشک شدن زیادی نیاز دارد و دارای بوی شدید تا حداقل دو هفته می باشد.ولی از نظر شستشو قابل قبول می باشد . قیمت این نوع رنگ نیز کیلویی6 تا 8 هزار تومان است.

رنگ متالیک

این نوع رنگ نیز می تواند با استفاده از رنگ های آکریلیک یا روغنی بسته به نوع کاربرد تهیه گردد و معمولاً برای سطوح بسیار صاف استفاده می شود . (مانند رنگ ماشین ، رنگ های صدفی ، طلایی ، نقره ای و ...). البته امروزه در دکوراسیون های جدید و زیبا از رنگ های آکریلیک ، متالیک و کاغذدیواری یا سنگ و مصالح طبیعی به صورت ترکیبی و کنار هم استفاده می گردد.

مولتی کالر

مولتی کالر رنگی است که پس از اجرا، چندین رنگ به صورت مجزا در آن دیده می شود. در واقع یک رنگ زمینه بوده و چند رنگ دیگر به صورت رگه های مختلف است. رنگ های مولتی کالر دارای ویژگی هایی خاص هستند که این رنگ را از رنگ های دیگر متمایز کرده و به آن اولویت داده است. این محصول فوق العاده تزئینی و در طرح های متنوع و رنگ های مختلف موجود است. با توجه به فرمولاسیون خاص، امکان ساخت رنگ های متنوع و منطبق با هر سلیقه برای ایجاد سطوحی زیبا و چشم نواز در بیش از 100 ترام گوناگون را فراهم می کند. این رنگ ها بسیار شیک، مدرن و دارای تنوع رنگ روز و محبوب اروپاست و هر مترمربع آن6 تا8 هزار تومان قیمت دارد.
کاردانی مدیرعامل کارخانه بهرنگ اصفهان می گوید:این نوع رنگ بر روی تمامی سطوح قابل اجراست. همچنین دکوراتیو بوده و برای سطوح گچ، سیمان، بتن، آهن، آلومینیوم، چوب، رنگ، سنگ، شیشه، کاشی، پلاستیک، رنگ روغن، کنیتکس و ... مناسب است.
این رنگ به هیچ وجه ذرات معلق هوا و دودها را به خود جذب نمی کند و برای محیط های پرترافیک و یا پر رفت و آمد مانند راه پله ها بسیار مناسب است. همچنین در صورت آسیب دیدگی به سادگی با حداقل مواد و به بهترین وجه ممکن قابل ترمیم است.
از آنجا که رنگ های مولتی کالر برخلاف رنگ های موجود در بازار جهت اجرا نیاز به هیچ گونه حلال و ترکیبات نفتی مرسوم ندارد، بدون بو بوده و در مکان هایی که امکان تخلیه کامل و طولانی مدت وجود ندارد، نظیر منازل، ادارات، مراکز درمانی، مراکز آموزشی، هتل ها و ... به راحتی قابل اجرا می باشد.

رزین ضامن کیفیت رنگ

یزدانی فعال دیگر صنف رنگ و رزین است که در تعریف رزین گفت: رزین (Resin) رزین پایه اصلی رنگ است و سایر اجزای رنگ به وسیله آن به یکدیگر و به سطح مورد نظر می چسبند. ضمنا رزین، با تشکیل فیلم، بعد از خشک شدن رنگ، باعث محافظت سطوح در برابر عوامل خارجی می شود.
او افزود: کیفیت یک رنگ به نوع رزین آن بستگی دارد. به همین دلیل است که پوشش ها و رنگ های مختلف را بر حسب نوع رزین آن طبقه بندی می کنند. رزین های مصرفی در رنگ ها نیز به دو دسته کلی رزین طبیعی و رزین مصنوعی تقسیم می شوند:
رزین های طبیعی اغلب از صمغ و شیره درختان به دست می آ ید و رزین های مصنوعی که امروزه به طرق مختلف تهیه می شوند عبارت اند از: رزین های آلکید، رزین پلی استر، رزین فنولیک،رزین کلروکائوچو، رزین آکریلیک و … یزدانی ادامه داد: یک ترکیب آلی وقتی رنگ محسوب می شود که دارای یک یا چند گروه اشباع نشده باشد که به این گروه های اشباع نشده کروموفور گویند. گروه های شیمیایی موجود در ترکیب رنگی که باعث افزایش شدت رنگ میشوند نیز آگزوکروم نام دارند.
طبق تئوری که بر دو اصل کوانتایی بودن انرژی نور و جذب اشعه توسط ملکول ها بیان می شود، تمام ترکیباتی که ساختار کینوئیدی داشته باشند رنگی هستند.

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

دیدگاه خوانندگان :

با سلام و احترام کارشناس فنی رنگهای صنعتی با 13 سال سابقه کار در آزمایشگاه کنترل کیفیت آماده همکاری شماره همراه 09357201134


×