menu

ثبت آگهی رایگان

افزودنی های بتن

دانستنی های افزودنی های بتن

افزودنی های بتن چیست؟

افزودنی های بتن مواد تشکیل دهنده بتن است که قبل و یا در زمان مخلوط به آن اضافه می شود.مواد افزودنی بتن به دو دسته تقسیم می شوند :1-افزودنی های شیمیایی 2- افزودنی های معدنی .افزودنی های شیمیایی بتن شامل1-حباب ساز کاهنده آب 2- دیرگیرکننده بتن 3-زود گیر کننده بتن 4-روان کننده بتن 5-کاهنده آب بتن می باشند که جهت اصلاح بتن استفاده می شود.افزودنی معدنی بتن که با نام “مواد مکمل سیمانکاری ” شناخته می شود، زمانی که عملکرد خاص مانندنفوذناپذیری ، دمای کم هیدراسیون، بهبود دوام بتن و ... مد نظر است مورد استفاده قرار می گیرد.

افزودنی بتن

افزودنی های بتن

طی دهه گذشته فعالیت های گسترده ای در ارتباط با روش های ارتقای کیفیت بتن در برابر خوردگی، نفوذ یون های مخرب شیمیایی و ... صورت پذیرفته است. به این ترتیب نوآوری در زمینه افزودنی ها و فرآورده های شیمیایی و ساختمانی بتن این روزها جزو سیاست های زیربنایی تحقیقاتی بسیاری از کشور های توسعه یافته و درحال توسعه است. بر این اساس دستاورد های علمی دنیا در زمینه مواد افزودنی های بتن ، فوق روان ساز بتن، مواد شیمیایی دیر گیر بتن، ملات خشک و انواع ژل میکروسیلیس در میان تولیدکنندگان، کارفرمایان و پیمانکاران صنعت ساختمان ما هم از اقبال خوبی برخوردار شده است.

دانش فنی مطلوب در کشور

علاوه برساخت و ساز های شهری تعداد زیاد پروژه های عمرانی باعث شده تا مصرف افزودنی های بتن در سراسر کشور رایج شود، به گونه ای که هم اکنون بسیاری از کارخانه های تولیدی کلینیک های تخصصی بتن ایران با در اختیار داشتن تجهیزات موردنیاز، دانش فنی نسبت به ارائه این خدمات تخصصی اقدام می کنند. در ادامه سلسله مطالب پیام ساختمان تحت عنوان «کالای برتر» در این شماره قصد داریم افزودنی های شیمیایی بتن را برای مخاطبان نشریه معرفی کنیم با ذکر این توضیح که مطالب عنوان شده صرفاً نظر مصاحبه شوندگان بوده و الزاماً منطبق با دیدگاه نشریه نیست.

افزایش قیمت 10 هزارتومانی در مترمکعب

محمدی، مدیرعامل شرکت فوم بتن پاسارگاد به پیام ساختمان گفت: برای اجرای بتن های سبک و ویژه می توان گفت به طور متوسط 10 هزار تومان به قیمت هر مترمکعب با استفاده از مواد شیمیایی افزایش می یابد اما معمولاً در شرایط کنونی بازار، سازندگان دنبال کاهش قیمت ها و حتی کاهش مصرف سیمان هستند.
وی در پاسخ به این سؤال که هرکسی می تواند مواد افزودنی را با ملات ماسه و سیمان ترکیب کند، اظهار داشت: میزان استفاده از این مواد آنالیز خاص خودش را دارد. مثلاً استفاده از الیاف تقریباً باید 600 تا یک کیلوگرم در مترمکعب استفاده باشد. بیشتر از این میزان کیفیت ملات را تحت تأثیر قرار می دهد.

مشکل فوم های داخلی

مدیرعامل شرکت فوم بتن پاسارگاد بابیان اینکه برای فوم بتن استاندارد خاصی در کشور تعیین نشده است، ادامه داد: در سال 91 مواد اولیه اغلب در خارج کشور تهیه می شد اما پس از تحریم ها از صفرتا 100 مواد در داخل کشور تولید می شود. در زمینه فوم بتن باید گفت غیر از دو یا سه تولیدکننده سایرین کیفیت لازم را ندارند و بیشتر فوم ها مشکل کف دهی، افت حجم، پمپاژ و حباب شکنی دارند.

کاربری بتن تعیین کننده افزودنی

احمدی، مدیرعامل شرکت مهندسی بتن غرب نیز به پیام ساختمان گفت: قطعاً افزودنی ها تا حدودی قیمت ها را افزایش می دهد اما بسیار بر کیفیت بتن تأثیرگذار خواهد بود. استفاده از افزودنی بستگی به کاربری بتن و خواسته مصرف کنندگان دارد که به تناسب آن انواع افزودنی استفاده می شود.
وی بابیان اینکه برای تمام تولیدات استاندارد تعریف نشده است، ادامه داد: نمی توان به طورکلی در مورد کیفیت تولیدات افزودنی های بتن قضاوت کرد. برخی شرکت ها باکیفیت بسیار بالایی تولید می کنند و برخی دیگر کیفیت درخور اعتنایی ندارند. علاوه بر این نحوه اجرای این افزودنی و ترکیب آن با بتن بسیار حائز اهمیت است.

مواد شیمیایی آمریکایی و آلمانی در صدر

همچنین سازگاریان، مدیرعامل شرکت عمران شیمی نیز به خبرنگار ما گفت: اگر تمام المان های مورداستفاده در ساختمان را در نظر بگیریم، افزودنی های بتن نسبت بسیار کمی از هزینه ها را دربرمی گیرد.
وی افزود: چند سالی است که قرار شده برای مواد شیمیایی بتن استاندارد اجباری تعریف شود فعلاً محقق نشده است. برخی محصولات هم استانداردشان تعریف شده است اما دیده می شود که برخی شرکت ها برای چند محصول استاندارد را دریافت می کنند وازنشان استاندارد روی سایر محصولات استفاده می کنند.
سازگاریان در مورد مواد اولیه نیز گفت: هم مواد اولیه داخلی و هم مواد خارجی در کشور در بازار وجود دارد. مواد خارجی گران تر هستند. بهترین افزودنی ها مربوط به آمریکا و آلمان می باشد اما اجناس چینی بی کیفیت هم در بازار ایران وجود دارد و اتفاقاً بسیار زیاد مورداستفاده قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: درحالی که بسیاری از اصناف مدافعان همکاران خود هستند، متأسفانه رابطه تولیدکنندگان مواد شیمیایی صنعت ساختمان دوستانه نیست و معمولاً دنبال تخریب همدیگر هستند.

روان کننده ها و مواد هوازا استاندارد اجباری دارند

ابوالحسن رامین فر، عضو انجمن تولیدکنندگان مواد شیمیایی صنعت ساختمان نیز در پاسخ به پیام ساختمان که چه مواد افزودنی مشمول استاندارد اجباری شده اند، به پیام ساختمان گفت: برخی از مواد شیمیایی مانند روان کننده ها و مواد هوازا مشمول استاندارد اجباری شده اند اما سایر تولیدات خیر. متأسفانه واقعیت این است که حتی برخی شرکت ها که نشان استاندارد را دریافت کرده اند، در عمل استاندارد را رعایت نمی کنند.

افزایش یک دهم درصدی قیمت ها

وی در پاسخ به این سؤال که این مواد افزودنی چقدر قیمت ها را افزایش می دهد، ادامه داد: موضوع این است که وقتی مواد افزودنی باکیفیت را به بتن اضافه می کنید، می تواند عمر ساختمان را به طرز چشمگیری افزایش دهد. درحالی که قیمت بتن را کمتر از 5 درصد و هزینه های ساخت را کمتر از یک دهم درصد افزایش می دهد.

کلمه افزودنی غلط است

رامین فر گفت: بنده با کلمه افزودنی مخالفم. اسم درست مواد شیمیایی صنعت ساختمان است. در تمام کشور های توسعه یافته بدون مواد شیمیایی، بتن ناقص است اما اینجا در ایران مواد شیمیایی را از بتن جدا می دانند. این کارشناس مواد شیمیایی بتن خاطرنشان کرد: احداث سد، پل و پروژه های عمرانی بدون افزودنی بتن امکان ندارد.



در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×