انواع سقف ، عرشه فولادی

لیست قیمت انواع سقف ، عرشه فولادی

دانستنی های انواع سقف ، عرشه فولادی

انواع سقف ، عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی یکی از اقتصادی ترین روش های سقف برای ساختمان شناخته شده اند به دلیل اینکه در سرعت اجرا شرایط بسیار مطلوبی دارند و از نظر سازه ای وزن کمتری نسبت به سقف های سنتی دارند و از خصوصیات بارز و مهم آن اجرای سریع و مقاومت مطلوب در زمان زلزله و آتش سوزی است. یکی از ویژگی های منحصربه فرد این نوع سقف ها دهانه سقف عرشه فولادی نسبت به سقف های تیرچه بلوک و یونولیت است که در سقف های عرشه فولادی تا دهانه های 8 الی 10 متری با فواصل تیرهای فرعی تا 3 متر و در موارد یادشده یک متر است که این مسئله سرعت اجرا را به همراه دارد و وزن سازه را کمتر از سایر سقف ها می کند.

انواع سقف

انواع سقف،دیوار و کف

سقف های مقرون به صرفه ساختمانی

مجید رستمی، مدیرعامل شرکت بایرایرانیان، تولیدکننده ورق عرشه فولادی و تولیدکننده برتر گل میخ ساختمانی در انواع سایز که از آلیاژ فولاد کم کربن تهیه می گردد
رستمی در مورد سقف عرشه فولادی گفت: سقف های مرکب عرشه فولادی بایرایرانیان یکی از اقتصادی ترین روش های سقف برای ساختمان شناخته شده اند به دلیل اینکه در سرعت اجرا شرایط بسیار مطلوبی دارند و از نظر سازه ای وزن کمتری نسبت به سقف های سنتی دارند و از خصوصیات بارز و مهم آن اجرای سریع و مقاومت مطلوب در زمان زلزله و آتش سوزی است.
او درباره ویژگی سقف عرشه فولادی افزود: یکی از ویژگی های منحصربه فرد عرشه فولادی ،دهانه سقف عرشه فولادی نسبت به سقف های تیرچه بلوک و یونولیت است که در سقف های عرشه فولادی تا دهانه های 8 الی 10 متری با فواصل تیرهای فرعی تا 3 متر و در موارد یادشده یک متر است که این مسئله سرعت اجرا را به همراه دارد و وزن سازه را کمتر از سایر سقف ها می کند.
رستمی در پاسخ به اینکه آیا سقف های عرشه فولادی سبک تر از سقف های دیگر هستند، اظهار داشت: از دیگر خصوصیات عرشه فولادی سبک بودن وزن سقف و هزینه حمل ونقل کمتر نسبت به سایر سقف های سنتی از جمله تیرچه بلوک است، ضمن اینکه عرشه فولادی نسبت به تیرچه بلوک و یونولیت از مقاومت بیشتری برخوردار است.
او همچنین در خصوص وزن سقف عرشه فولادی گفت: وزن سقف های سنتی حدود 450 کیلوگرم و وزن هر مترمربع سقف های عرشه فولادی حدود 210 کیلوگرم است که علاوه بر این سقف کاذب از نظر مصرف انرژی هم از وضعیت خوبی برخوردار است.
مدیرعامل این شرکت در مورد روش اجرا سقف عرشه فولادی تأکید کرد: روش کار در شش مرحله، شاپ درایوینگ پروژه ساختمانی، فرم ورق های گالوانیزه با استفاده از دستگاه پرقدرت رلفرمینگ تایوانی، نصب ورق های فرم داده شده با استفاده از میخ و چاشنی، اجرا گل میخ کم کربن یا برشگیر با استفاده از دستگاه استاد ویلدینگ، مش یا الیاف جایگزین میلگرد حرارتی و بتن ریزی با استفاده از دستگاه لیزر دوار و ماله کشی تلسکوپی اجرایی می شود.

عرشه فولادی چیست؟

عرشه فولادی

سقف های عرشه فولادی یکی از معدود شیوه های صنعتی سازی است که به دلیل مزایای بی شمار ازجمله سهولت در اجرا، سرعت اجرا، کیفیت مطلوب و وزن کمتر در مقایسه با سقف سنتی در ساخت وسازهای شهری مورداستفاده قرار می گیرد و با استقبال بسیار خوبی مواجه بوده است. سرعت اجرای بالا، وزن پایین، و قیمت مناسب از جمله مهم ترین مزیت های عرشه فولادی است که باعث شده تا در ساخت و ساز های شهری مالکان به استفاده از آن تمایل داشته باشند

مزایای سقف عرشه فولادی

علیرضا صلحی، مدیر بازرگانی شرکت سازه صنعت مسیحا، با بیان اینکه در زمینه تولید و اجرا فعالیت می کنیم و دارای تأییدیه هستیم به خبرنگار ما گفت: در سقف های عرشه فولادی به جای تیرچه و سفال، از پروفیل ذوزنقه ای استفاده می شود. پروفیل ذوزنقه ای سقف ورق گالوانیزه ای است که به شکل ذوزنقه ای آجدار، فرم داده شده و به عنوان قالب و میل گرد اصلی در سقف، مصرف شده و باقی می ماند و همین امر موجب ماندگاری شیره بتن در سقف می شود.وی افزود : پروفیل های ذوزنقه ای شکل سقف، برای انواع دهانه های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرارگرفته و تا دهانه 4 متر بدون پایه موقت، و تا دهانه 7 متر با پایه موقت در وسط دهانه استفاده می شود.
صلحی به مزایای سقف های عرشه فولادی اشاره کرد و افزود: حذف قالب بندی، حذف تیرهای فرعی، حذف میل گردهای کششی، تأمین ایمنی کارگاه و حداقل فضای دپو، امکان بتن ریزی کلیه سقف ها در یک زمان و بازگشت سریع سرمایه به علت سرعت اجرا، از جمله مهم ترین مزایای عرشه فولادی به شمار می رود. مدیر بازرگانی شرکت سازه صنعت مسیحا با بیان اینکه سرعت اجرای سقف عرشه فولادی تا 11 برابر سریع تر از اجرای سقف دال بتنی و یا سقف کامپوزیت است، گفت: وزن هر مترمربع سقف عرشه فولادی 210 کیلوگرم بر مترمربع است که از وزن دال بتنی با همین خصوصیات فنی، 60 کیلوگرم کمتر است، و این وزن کمتر سقف باعث وزن کمتر سازه شده، اسکلت و فونداسیون ساختمان سبک تر می شود و در ساختمان های اسکلت بتنی حداقل 6 کیلوگرم بر مترمربع از وزن فولاد مصرفی کم خواهد شد.
وی در ادامه به توضیح برشگیرهای موجود در عرشه فولادی اشاره کرد و افزود: یکی از مهم ترین المان های سقف عرشه فولادی برشگیرها هستند که وظیفه انتقال نیروی برشی از بتن به فولاد را بر عهده دارند. در آیین نامه ساختمانی ایران جوشکاری گل میخ با استفاده از تکنولوژی stud welding به عنوان روش استاندارد در اتصال برش گیرها معرفی شده است، در این روش گل میخ مستقیماً و بدون نیاز به ماده واسط ( الکترود ) در کوتاه ترین زمان به تیرآهن جوش داده می شود و تنها از یک حلقه سرامیکی برای محافظت از حوض مذاب استفاده می شود. گل میخ ها معمولاً از جنس فولاد کم کربن ساختمانی و در موارد خاص از جنس فولاد ضد زنگ ساخته می شوند.

عرشه فولادی ارزان تر از سقف های سنتی

آقا بیگی، رئیس هیئت مدیره شرکت پوشش فلز خشایار به پیام ساختمان گفت: ورق های عرشه فولادی ما تولید فولاد مبارکه است و دارای نشان استاندارد و تأییدیه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی می باشد.
وی افزود: چنانچه ورق های عرشه فولادی اجراشده استاندارد لازم را نداشته باشند، به دلیل انقباض و انبساط باعث ایجاد صداهایی در ساختمان می شوند و متأسفانه ورق های عرشه فولادی غیراستاندارد در کشور تولید می شود و سازمان استاندارد نظارت لازم را بر این فرایند ندارد.
وی بابیان اینکه ضخامت ورق ها عرشه فولادی باید 8/0 میلی متر باشد، اظهار داشت: ورق های عرشه فولادی گالوانیزه فاقد رنگ هستند.
آقا بیگی بابیان اینکه به خاطر تولیدات استاندارد و دارای تأییدیه انتظار حمایت های بیشتری داشتیم، خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکت ها از ورق های عرشه فولادی چینی فاقد استاندارد استفاده می کنند و متأسفانه مشکلاتی که در ساختمان به وجود می آید به پای ورق عرشه فولادی نوشته می شود نه تولیدکنندگان.
وی بابیان اینکه هر متر ورق عرضه فولادی به همراه اجرا 30 هزار تومان تمام می شود، ادامه داد: استفاده از سقف های عرشه فولادی به مراتب ارزان تر از سقف های سنتی است. به طورکلی می توان گفت هزینه هر متر سقف سنتی تا 50 هزار تومان تمام می شود. ضمن اینکه سقف عرشه فولادی نیازی به قالب بندی و استفاده از جک زیر سقف ندارد.
وی در مورد گل میخ های مورداستفاده در سقف های عرشه فولادی گفت: گل میخ فاقد استاندارد در زلزله ها باعث تخریب سقف می شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت پوشش فلز خشایار گفت: هر مترمربع سقف عرشه فولادی 200 کیلوگرم وزن دارد درحالی که هر مترمربع سقف های سنتی بالای 300 کیلوگرم وزن دارد.

تست گل میخ با چکش

سید محمد جمالی، عضو هیئت مدیره دیسا افزار پارس،درگفتگو با خبرنگار ما به مهم ترین مزایای سقف عرشه فولادی اشاره کرد و افزود: حذف مراحل قالب بندی و شمع گذاری، کاهش مصرف فولاد و بتن، بهبود عملکرد سقف هنگام زلزله و آتش سوزی، ایجاد سکوی کار مناسب و ایمن در زمان اجرا، پیوستگی و یکدست بودن سطح زیرین سقف ، کاهش هزینه های کلی، وزن کم و قابلیت حمل آسان، نصب ساده و سریع از جمله مهم ترین مزایایسقف عرشه فولادی هستند.
وی افزود :سیستم سقف های مرکب عرشه فولادی از مقاطع مختلط دال بتن مسلح بر روی ورق های ذوزنقه ای که به تیرها و شاه تیرهای فولادی متصل می شوند، تشکیل شده است. سیستم سقف های مرکب عرشه فولادی قابل اجرا بر روی اسکلت های فلزی (پیچ و مهره ای، جوشی) و اسکلت های بتنی است. وی افزود :در این سیستم، ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای آجدار، نقش قالب باربر و ماندگار را بر عهده دارد که توسط برشگیر های فولادی استاندارد، به تیرهای فرعی و اصلی متصل می گردد در این سیستم، عملکرد مختلط دال بتن مسلح و ورق فولادی ذوزنقه ای، نقش مهمی در تأمین صلبیت سقف و رفتار مطلوب برشی آن خواهد داشت.
جمالی به مراحل اجرای سقف های عرشه فولادی هم اشاره کرد و گفت: تهیه دستور برش عرشه فولادی، تولید عرشه فولادی بر اساس دستور برش، نصب و تثبیت ورق عرشه فولادی، جوشکاری گل میخ، آرماتوربندی، و در نهایت بتن ریزی مراحل اجرای سقف های عرشه فولادی هستند.
وی در خصوص کیفیت گل میخ های مورد استفاده در سقف های عرشه فولادی گفت: گل میخ بدون کیفیت باعث بروز مشکلات عمده ای می شود؛یکی از راه های تشخیص کیفیت گل میخ ها این است که با چکش گل میخ را تست کرد،گل میخ نباید با ضربه بشکند. علاوه بر این، ضخامت ورق ها بین 7/0 تا 2/1 باید باشد و تاکنون ورقی کمتر از 7/0 طراحی نشده است.

مشکل کیفیت گل میخ های داخلی

حامد ربانی، مدیرعامل شرکت عرشه گستر اصفهان در این رابطه به خبرنگار پیام ساختمان گفت: شرکت ما درزمینهٔ سقف های عرشه فولادی کار تولید و اجرا را به صورت حرفه ای انجام می دهد.
وی در رابطه با مواد اولیه شرکت هم گفت: مواد اولیه ورق عرشه فولادی گالوانیزه است که از کارخانه فولاد کاشان و مبارکه اصفهان تأمین می شود و با توجه به اینکه تاکنون از ما گواهینامه فنی نخواسته اند و اجباری نیست، گواهی نامه فنی را اخذ نکرده ایم.
ربانی در ادامه به مزایای سقف های عرشه فولادی اشاره کرد و گفت: ازجمله مهم ترین مزیت های این روش می توان به زمان اجرا، کاهش مصرف میلگرد، افزایش مقاومت، کاهش وزن و کاهش هزینه بتن ریزی اشاره کرد،هرچند هزینه اولیه اجرای سقف عرشه فولادی بیشتر از سقف های سنتی است اما در طول زمان شاهد برگشت سرمایه خواهیم بود.
وی اضافه کرد: ظرف یک روز می توان حدود 2 تا سه سقف عرشه فولادی را اجرا کرد درحالی که در سیستم سنتی اجرای یک سقف چند روز زمان می برد.
مدیرعامل شرکت عرشه گستر اصفهان در مورد گل میخ های مورداستفاده در سقف های کامپوزیت شرکت متبوعش، گفت: بحث گل میخ بسیار حائز اهمیت است و باید با استاندارد ها مطابق باشد. در ایران بیشتر گل میخ ها با مشکلات کیفیتی مواجه هستند به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم از گل میخ های آلمانی استفاده کنیم؛ البته بنا به درخواست مشتری هم می توانیم از گل میخ ایرانی باکیفیت پایین تر استفاده کنیم. گل میخ ها باید ازنظر خمشی مقاوم باشند و در برابر خمش های 60 درجه دچار شکستگی نشوند.

8/0 حداقل ضخامت ورق

حسن آخوندی- عضو هیئت مدیره شرکت پارس رول فرم نیز به خبرنگار پیام ساختمان گفت: شرکت ما حدود 10سال است که درزمینهٔ تولید ماشین آلات ورق های عرشه فولادی فعالیت می کند و ماشین های ما تولید داخل بوده و قابل رقابت با نمونه های خارجی است
.وی در رابطه با فنّاوری ماشین آلات گفت: قطعات برقی دستگاه های ما مربوط به کشورهای تایوان و کره بوده و کار طراحی هم توسط خودمان انجام می گیرد.
آخوندی ادامه داد:از مهم ترین شاخصه های یک ورق عرشه فولادی خوب که باید حتماً از سوی تولیدکننده رعایت شود، ارتفاع قله های ورق عرشه فولادی است که اصطلاحاً گام نامیده می شود و شامل گام های 55، 60، 65، 70، 75 و80 میلی متر است. علاوه براین باید تولیدکنندگان زاویه ها را رعایت کنند که متأسفانه اغلب رعایت نمی شود؛ ضمن اینکه ضخامت ورق از 8/0 تا 25/1 متغیر است و نباید کمتر از 8/0 باشد.

ارزان تر از تیرچه و بلوک

علیرضا ترابی، از شرکت هدیش بتن شیراز، بابیان اینکه دارای گواهینامه های معتبر از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن هستیم، گفت: سرعت اجرای 11 برابری نسبت به سایر سقف ها و امکان بتن ریزی هم زمان طبقات و درنتیجه بازگشت سریع سرمایه، ازجمله بارزترین خصوصیات سقف های عرشه فولادی است.
وی افزود: حذف میل گردهای کششی و کاهش تیرچه های فرعی از 150 cm تا 270 cm با توجه به گام و ضخامت ذوزنقه، و همچنین کاهش وزن فولاد تا 22 کیلوگرم بر مترمربع درنتیجه کاهش وزن سازه و فونداسیون، مقاومت پایدار در مقابل آتش سوزی و امکان عبور تأسیسات از زیر سقف، دیگر مزیت های سقف عرشه فولادی است.
ترابی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برخلاف برخی صحبت هایی که در مورد قیمت تمام شده سقف های عرشه فولادی مطرح می شود، قیمت عرشه فولادی ارزان تر از تیرچه و بلوک خواهد بود.
این فعال در صنعت ساختمان در پایان به مزیت گل میخ ها اشاره کرد و ادامه داد: گلم یخ ها ورق را به تیرآهن زیر آن متصل می کند و باعث مقاومت و استحکام سقف می شوند که به دو روش سرد و گرم به سقف متصل می شوند و البته روش گرم بهتر و مقاوم تر است

سقف مرکب عرشه فولادی

گروه ساخت و ساز: امروزه احداث ساختمان و سازهها با سرعت زیادی صورت می گیرد و استفاده از مصالح قدیمی و روشهای سنتی ساخت دیگر جوابگوی سرعت مورد نظر و نیازهای طراحی نمیباشد، از این رو استفاده از مصالح جدید به همراه تکنیکهای نوین در ساخت و ساز امری اجتنابناپذیر محسوب میشود.
سقف های مرکب عرشه فولادی یکی از اقتصادی ترین روشهای سقف برای ساختمان شناخته شده اند چرا که از نظر سرعت اجرا شرایط بسیار مطلوبی دارند و از نظر وزن هم به مراتب از سقف سنتی سبکترند.
پیام ساختمان همچون شماره های گذشته به سراغ فعالان تولید و اجرای سقفهای مرکب عرشه فولادی رفته و نظرات آنها را جویا شده تا مخاطبان با مطالعه آن راحت تر دست به انتخاب بزنند. البته ذکر این نکته ضروری است که اظهارات مصاحبه شوندگان، الزاماً نظرات نشریه نیست و فقط خوانندگان را در قضاوت بهتر یاری میکند.

سرعت در اجرا

ناصر باقری، مدیرعامل "شرکت یادمان فلز ایرانیان " در گفتگو با خبرنگار پیام ساختمان گفت: سابقه ما در زمینه سقفهای مرکب عرشه فولادی به حدود شش سال پیش برمیگردد. شرکت ما هم تولیدکننده و هم مجری است و بالطبع شرکتهایی که هم تولید کننده و هم مجری هستند میتوانند قیمت را در کنترل خود داشته باشند.وی در خصوص ضمانت تولید و اجرای محصولات شرکت متبوعش، گفت: کسی در این مورد ضمانت نمیدهد چرا که یک کار مشخص است و حدود 35 سال عمر مفید دارد.
باقری در رابطه با تفاوت عرشه فولادی با سقفهای سنتی گفت: دهانه سقفهای تیرچه و بلوک حدود یک متر و سقفهای یونولیتی نیز در همین حدود است اما فواصل دهانههای سقف عرشه فولادی حدود سه متر است که این مزیت، سرعت اجرا را به همراه دارد. وی به دیگر خصوصیات عرشه فولادی اشاره کرد و گفت: سبک بودن وزن سقف و هزینه حمل و نقل کمتر نسبت به سایر سقفهای سنتی از جمله تیرچه بلوک و فلزی از جمله خصوصیات بارز سقف مرکب عرشه فولادی است؛ ضمن اینکه نسبت به تیرچه بلوک و یونولیت از مقاومت بیشتری برخوردار است. مدیرعامل شرکت یادمان فلز ایرانیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر به جرات میتوانم بگویم که 50 درصد ورقهای بازار را ما فرم میدهیم و از ما تحویل میگیرند و با طیف وسیعی از تولیدکنندگان ارتباط داریم. وی در مورد ضخامت ورق کامپوزیت عرشه فولادی گفت: ضخامت ورق سقفها معمولاً از 7/0 تا یک سانتیمتر است.

سبکی وزن

سید محمد جمالی، مدیرعامل شرکت" کارن دک سازه" (تولیدکننده و مجری سقفهای مرکب عرشه فولادی) نیز در این باره به خبرنگار پیام ساختمان گفت: علاوه بر اینکه تولیدکننده و مجری هستیم، سرامیک خارجی هم برای جلوگیری از صدمه مواد مذاب حاصل از جوشکاری گلمیخ به ورق را وارد میکنیم. وی اضافه کرد: سقف مرکب عرشه فولادی از مزایای بیشماری مانند سبکی وزن، صرفه جویی در مصرف انرژی و سرعت اجرا برخوردار است.
جمالی در رابطه با تأمین ورق کامپوزیت مورد نیازشان هم گفت: ورقهای مورد نیاز ما از مبارکه، شهرکرد، کاشان، سمنان و هفت الماس تأمین میشود . البته چون ورق گالوانیزه ای که کارخانه های داخلی تولید میکنند، روکش آن از مواد وارداتی تشکیل شده است، بنابراین از نوسانات نرخ ارز تأثیر میگیریم .وی در مورد خصوصیات ورق گالوانیزه خوب گفت: یک ورق خوب باید خط اتوی یکنواختی داشته باشد و فاقد زاویه و اعوجاج بوده و دارای درزگیری بتن مناسبی باشد. مدیرعامل شرکت "کارن دک سازه" در رابطه با وزن سقف دال مرکب عرشه فولادی هم گفت: وزن سقفهای سنتی حدود 450 کیلوگرم و وزن هر مترمربع سقف های عرشه فولادی حدود 210 کیلوگرم است. علاوه بر این به دلیل اینکه زیر این سقفها سقف کاذب استفاده میشود از نظر مصرف انرژی هم از وضعیت خوبی برخوردار است.

10 سال ضمانت اجرای کار

علیرضا صلحی، مدیر بازرگانی "شرکت فولاد مسیحا "نیز در گفتگو با خبرنگار پیام ساختمان گفت: شرکت ما در سال 1384 تاسیس شده و از همان ابتدا در زمینه بازرگانی داخلی ورق گالوانیزه رنگی و انواع پوشش و همچنین ساندویچ پانل فعالیت کرده است. ضمن اینکه ما اولین مجموعه ای بودیم که ورق عرشه فولادی را در کشور تولید کردیم. وی اضافه کرد: شرکت ما تأییدیه مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برای تولید و اجرای این ورقها دارد و در بحث مسکن مهر در قم و هشتگرد ، حدود 150 هزار متر اجرا داشته ایم. صلحی ادامه داد: در حال حاضر سقف مرکب عرشه فولادی تقریباً متری 55 هزار تومان( بدون سقف کاذبی که در زیر آن مورد استفاده قرار میگیرد) از طرف شرکت، اجرا میشود و حدود 210 کیلوگرم بر مترمربع وزن دارد.وی اضافه کرد: عمده مواد اولیه ما داخلی است اما ورق مورد استفاده ما از کشورهای قزاقستان، کره، امارات و چین وارد می شود.
وی خاطر نشان کرد: عیار فولاد و ورق و همچنین مقدار آلیاژی که بر روی ورق قرار دارد و همچنین فرم ورق از جمله شاخصههایی هستند که تولیدکنندگان باید مد نظر قرار دهند.فرم ورق باید به گونه ای باشد که بتن و ورق در یک حد متعادل مورد استفاده قرار گیرند و نباید فرم ورق به گونهای باشد که نیازمند بتن بیش از حد مجاز باشد. صلحی ادامه داد: در صورتی که در زیر عرشه فولادی، از سقف کاذب عایق استفاده شود، تأثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف انرژی دارد.
ضمن اینکه استفاده از فوم بتن در سقف عرشه فولادی در کاهش مصرف انرژی موثر خواهد بود. مدیر بازرگانی "شرکت فولاد مسیحا" در پایان گفت: دستگاه های ما به دلیل تمام اتوماتیک بودن از سرعت تولید بسیار بالایی برخوردارند، ضمن اینکه، خودمان اجرای کار را به مدت10 سال ضمانت میکنیم. صرفاً نگاه تجاری نداریم هومن خسرو جردی، مدیر توسعه بازار "شرکت عرضه گستر باتیس" نیز در این باره به خبرنگار پیام ساختمان گفت: شرکت باتیس حدود دو سال است که در زمینه طراحی، تولید و اجرای سقفهای مرکب عرشه فولادی فعالیت میکند. مواد اولیه ما عمدتاً تولید ایران است و دارای تأییدیه فنی از مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی هستیم.
وی ادامه داد بیشتر پروژه های شاخص تهران توسط شرکت ما انجام میشود چرا که ما صرفاً نگاه تجاری نداریم و قبل از اینکه شرکت تاسیس شود، کار تحقیقاتی خوبی انجام شده و استانداردهای بین المللی را مورد مطالعه قرار داده ایم و در مجموعه ما به صورت کامل وجود دارد؛ همین موضوع باعث شده که هیچ نکته ناشناخته ای در شرکت ما وجود نداشته باشد.
خسرو جردی اضافه کرد: ما در طول این دو سال حدود 700 هزار متر سقف مرکب اجرا کردهایم و پروژه هایی نظیر چهارسو؛ روبه روی بازار علاءالدین و جام ملت؛ روبه روی پارک کوروش از جمله این پروژه است.

چرا سیستم کوبیاکس؟

به طورکلی افزایش طول دهانه ها برای ایجاد فضاهای بزرگ تر موجب افزایش وزن سازه و در نتیجه ابعاد اجزای باربر سازه ای و هزینه های اجرایی می گردد. همچنین با توجه به اینکه سقف ها بیشترین سهم را از وزن کلی سازه دارند، کاهش وزن سقف ها از اهمیت ویژه ای در سبُک سازی سازه برخوردار است. سیستم دال کوبیاکس به منظور کاهش وزن سازه و استفاده بهینه از بتن، با هدف بهره گیری از مزایای دال دوطرفه، به جامعه مهندسی معرفی گردید. این سیستم با نام تجاری Cobiax مشهور و مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از تکنولوژی کوبیاکس در دال توپر 5 مزیت بزرگ ایجاد می کند. به طور خلاصه این مزایا به شرح زیر هستند: سبک سازی و رفتار دوطرفه دال توانایی ایجاد دهانه های بزرگ بدون تیر افزایش ایمنی لرزه ای افزایش سرعت ساخت استفاده بهینه از منابع مزایای دیگر سیستم سقف کوبیاکس به شرح زیر هستند: کاهش وزن و مصالح مصرفی: در دال کوبیاکس به دلیل استفاده از گوی های پلاستیکی در میانه دال، وزن بتن 20 تا 30 درصد کمتر از دال های معمول با ضخامت یکسان است. کاهش بتن مورداستفاده در نهایت منجر به کاهش فولاد موردنیاز در سازه می شود.
بهبود مشخصات سازه ای سقف: با توجه به کاهش وزن سقف کوبیاکس نسبت به دال توپر هم ضخامت با آن، هم ظرفیت آن افزایش می یابد.
کاهش ارتفاع سیستم سقف سازه و ارتفاع کل ساختمان: استفاده از این سیستم سبب کاهش کل ارتفاع سازه و درنتیجه صرفه جویی در عملیات اجرایی نما، قالب بندی، رایزرهای عمودی تأسیسات و همچنین امکان ایجاد طبقات اضافی در ارتفاع محدود تعیین شده می گردد.
امکان ایجاد دهانه های بزرگ تر: دال کوبیاکس نسبت دهانه به ضخامت سقف بزرگ تری را فراهم می آورد و در نتیجه امکان ایجاد فضاهای بدون ستون و انعطاف پذیری بیشتری در معماری فراهم می سازد که منجر به طرح و استفاده بهینه از فضا می گردد.
امکان ستون گذاری نامنظم: برخلاف سازه های بتنی سنتی که ستون گذاری ها از آکس بندی منظم پیروی می کند، در این سیستم امکان ستون گذاری به صورت نامنظم وجود دارد.
امکان ایجاد بازشو و انعطاف پذیری در مسیر عبور تأسیسات: قابلیت بیشتر جهت عبور لوله های تأسیساتی به علت سطح صاف زیرین دال و همچنین عبور لوله های تأسیساتی از بین گوی ها درون سقف و نیز امکان ایجاد بازشو در هر اندازه، از ویژگی های سقف های کوبیاکس است.

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×