کاشی و سرامیک ، چینی بهداشتی،مواد اولیه کاشی و سرامیک و ماشین آلات کاشی و سرامیک
کاشی و سرامیک یکی از مصالحی است که در ساختمان بسیار کاربرد دارد .سرانه مصرف کاشی و سرامیک مردم ایران 3/1متر در مقابل 5 متر مصرف مردم اروپاست ،در اغلب کشورهای دنیا، برای نصب کاشی و سرامیک از چسب استفاده می کنند و به همین علت تعویض آنها به راحتی صورت می گیرد و پردردسر و پرهزینه نیست، اما در ایران برای نصب کاشی و سرامیک از سیمان استفاده می شود و همین امر، موجب شده که تعویض این کالا چندان مقرون به صرفه نباشد.
کاشی و سرامیک
عده ای از مردم به علت عدم آگاهی از مزیت های کاشی و سرامیک ، سراغ کالاهای جانشین از جمله سنگ می روند که هزینه زیادی نیز برای خریدار در پی دارد و یا برخی هم اقدام به استفاده از موزاییک به جای کاشی می کنند که از زیبایی و مرغوبیت چندانی برخوردار نیست. خوشبختانه اکثر شرکت ها با قیمت های نزدیک به هم اقدام به فروش تولیدات خود می کنند و محصولات یک شرکت نیز معمولاً با درجه کیفیت مختلفی به بازار عرضه می شود. هر مقدار کاشی و سرامیک از لحاظ درجه مرغوبیت در سطح بالاتری قرار داشته باشد، دوام و استحکام بیشتری نیز دارد.
کاشی و سرامیک برخلاف اکثر مصالح ساختمانی که همواره در سال های اخیر با رشد قیمت مواجه بوده و تا حدود زیادی در افزایش قیمت مسکن نقش داشته اند، کاشی و سرامیک از معدود مصالحی هستند که طی این چند سال افزایش قیمت قابل توجهی را تجربه نکرده اند و از حدود پنج سال پیش شاهد ثبات قیمت نسبی در بازار این دو کالا هستیم.عوامل مختلفی را می توان در ثبات نسبی بازار کاشی و سرامیک موثر دانست.به گفته فعالان بازار مصالح ساختمانی، مهم ترین عاملی که مانع افزایش قیمت کاشی و سرامیک در این سال ها شده، افزایش روزافزون تولیدکنندگان این کالاها در سطح کشور است. در واقع عرضه زیاد و رقابتی بودن بازار از افزایش قیمت بیش از حد کاشی و سرامیک جلوگیری کرده است.افزایش تولید این کالا در کشور موجب شده که نیاز به واردات کاشی از خارج به شدت کاهش یابد و اکنون برخلاف سال های گذشته کمتر شاهد حضور محصولات خارجی در این بازار باشیم.
تقسیم بندی کاشی و سرامیک از نظر نفوذ پذیری
بیش تر از مسئله زیبایی و ظاهر کاشی و سرامیک ، لعاب به منظور جلوگیری از جذب آب و کاهش تخلخل اضافه می شود. کاشی ها بر اساس میزان جذب رطوبت به چهار دسته: غیر زجاجی (جذب آب بالای 7 درصد)، نیمه زجاجی (جذب آب بین 2 تا 7 درصد)، زجاجی معمولاً 0.6 درصد و غیر جاذب با درصد جذب کمتر از 0.5 درصد تقسیم می شوند. به طورکلی هر چه میزان دمای کوره و مدت زمان پخت بیشتر باشد درصد جذب کاشی و سرامیک کمتر و در اصطلاح زجاجی تر خواهد بود. میزان و جنس لعاب به صورت قطعی نمی تواند مقدار جذب رطوبت را کنترل کند و حتی کاشی بدون لعاب می تواند جذب آب کمتری نسبت به نوع لعاب دار داشته باشد.
اهمیت نوع کاشی ازنظر نفوذپذیری
موضوع میزان جذب آب کاشی بیشتر در دو حالت لازم است موردتوجه قرار گیرد: اول در مورد مکان های مرطوب مانند دستشویی و حمام، چراکه آب جذب شده بستر مناسبی را برای رشد و تکثیر باکتری ها فراهم می کند. دوم در مورد مناطق سرد، به دلیل یخ زدگی آب جذب شده در کاشی که باعث ترک آن می شود.
کاشی، سرامیک لعاب دار یا پرسلان
گروه بازار ساختمان : صنعت ساختمان شاهد پیشرفت های چشمگیری بوده و این روند همچنان رو به افزایش است و بازار آن هم انباشته از محصولات متنوع ، با قیمت ها و کاربرد های مختلف است . حال اگر در چنین گستره وسیعی قصد خرید داشته باشید ، چه خواهید کرد ؟
در ادامه این مطلب که حلقه ای از زنجیره راهنمای کالا های ساختمانی است ، به معرفی و کاربرد های انواع کاشی و سرامیک پرداخته و این ایده را در شماره های آتی نیز با کالا های مشابهی مانند کاشی پخت اول و سوم وتونالیته و … . ادامه خواهیم داد :
مصرف کنندگان در بازار سرامیک
یک انبوه ساز در بازدید از بازار سرامیک به دنبال کالایی است که بتواند ماندگاری و مقاومت بالایی داشته باشد اما قیمت آن نیز از سنگ های تزئینی ارزان تر بوده و جذب کمتری داشته باشد .
مصرف کننده دیگری که مامور خرید یک نمایشگاه خودرو است در جستوی نوعی سرامیک است که بتواند در عین زیبایی قدرت مقاومت در برابر وزن بالا و نیز خمش ناشی از حرکت خودرو ها را داشته باشد و به نظافت متعدد هم بی نیاز باشد .
بانوی سالخورده ای که بر نظافت سرویس ها تاکید دارد ، معتقد است ؛ بعضی سرامیک بعد از مدتی تغییر شکل و رنگ می دهند و انواع جدید سرامیک نیز بسیار گران تر از سرامیک قدیمی است .
در نهایت صاحب فروشگاهی که سرامیک زیبا اما ارزان برای پوشاندن دیوار های انبارش نیاز دارد ، تنها ارزان بودن و جذب آب پایین را در نظر می گیرد . اما این افراد چگونه به مراد دل خود خواهند رسید ؟
انواع بیسکوئیت های پختی ساختمان
تاکنون چند نوع کاشی برای ساختمان ابداع شده که با نوع اول یا همان کاشی سنتی همه آشنا هستیم . نوع دیگر کاشی عادی هستند که دارای لعاب بوده و بیسکوئیت آنها قهوه ای یا قرمز است . نوع دیگر سرامیک لعاب دار است که بیشتر از کاشی در برابر محیط های اسیدی و قلیایی و تغییر رنگ مقاوم بوده و در نهایت جدیدترین نوع سرامیک که از پرسلان بوده و شامل دو نوع پولیش و لعاب دار می باشد .
محمدرضا سجادی، کارشناس کاشی و سرامیک در باره اهمیت سرامیک پرسلان به خبرنگار ما گفت : کاشی دو پخت در دمای کمتر از 800 درجه و تک پخت در دمای 1000 درجه و سرامیک لعاب دار در دمای 1100 درجه پخته می شود اما در هنگام پخت سرامیک پرسلانی دما در حدود 1200 درجه سانتی گراد می باشد که این مسئله باعث می شود این کالا در برابر عوامل واکنش پذیر مقاومت بیشتری داشته باشد . وی تاکید کرد : جذب آب کاشی 13 درصد ، سرامیک 6 درصد و پرسلان تنها 2 دهم درصد می باشد. از این رو تغییر رنگ و دفرمه شدن در آن دیده نمی شود .
به اعتقاد این کارشناس برای کف سالن ، تراس ، کف و دیوار راه پله بهتر است از پرسلان و برای سرویس های بهداشتی می توان از سرامیک لعابدار و برای دیوار سرویس ها از کاشی استفاده کرد .
سجادی درباره پرسلان گفت : سرامیک پرسلانی پولیش پس از تزریق طرح و رنگ در بیسکوئیت و برای جلوگیری از مات شدن و کدری پولیش می شوند . دقیقا مانند سنگ های تزئینی زیبا اما مقاوم تر از آنها هستند . به بیان دیگر جلای این پرسلان ها به همان زیبایی سنگ های تزئینی است اما با تنوع بسیار بیشتر و امکان تولید دلخواه و نیز وزن و قیمت کمتر .
پرسلان ها بدون محدودیت
کاسه ساز ، فروشنده کاشی و سرامیک گفت : در حال حاضر روند تولید پرسلان در ایران رو به افزایش است و شرکت هایی مانندکاشی و سرامیک کسری ، نیلو ، مهسرام ، بهسرام ، الوند ، تکسرام و پارس کاشی و سرامیک را تولید می کنند .
وی افزود : پرسلان ها بدون محدودیت در همه جا به کار می روند . برای مثال نما های بیرونی و درونی، سرویس های بهداشتی، پله هاو پیشخوان ها ، پیاده رو ها و محوطه ها و سایر مکان های عمومی .
سجادی ( کارشناس ) مزایای پرسلان را نسبت به کاشی و سرامیک کف چنین بر می شمارد : جذب آب خیلی کم ، انبساط رطوبتی در حد صفر ، مقاومت در برابر یخ زدگی، دفرمگی در حد صفر ، مقاومت خمشی بالا ، مقاومت سایشی و سختی بالا ، دقت ابعادی خیلی بالا ، عمر بالاتر و مناسب برای مکان های پر تردد . سرامیک پرسلانی در برابر آب مقاوم بوده و برای نصب این سرامیک باید از چسب کاشی استفاده کرد . سرامیک پرسلان ها پایداری زیادی داشته و نسبت به سنگ بادوام تر هستند . از این رو درکف نمایشگاه ها ,مغازه ها, منازل و معابر ورودی و خروجی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد .
تنوع قیمت در بازار کاشی و سرامیک
آرش تیرانی ، فروشنده کاشی و سرامیک تنوع قیمت این کالا ها را چنین برشمرد : قیمت کاشی از حداقل 6 هزار تومان درب کارخانه شروع می شود و تا 20 هزار تومان بالا می رود اما سرامیک از هر متر مربع 15 تا بالای 20 هزار تومان قیمت دارد و در نهایت سرامیک پرسلانی از 20 تا 30 هزار تومان برای هر متر مربع قیمت گذاری می شود . به گفته این فروشنده ، قیمت کاشی و سرامیک خارجی نیز از هر متر مربع 40 تا بالای 200 هزار تومان قیمت دارند .
نفوذ ناپذیری سرامیک در برابر مواد شیمیایی
حسین مددی ، ( فروشنده ) گفت : سرامیک پرسلان مقاومت زیادی در برابر سایش دارند و ازآنجایی که هیچگونه لعابی در سطح این سرامیک وجود ندارد که سائیده شود ، لذا ظاهر سرامیک در طول عمر آن یکسان باقی خواهد ماند . به همین دلیل است که سرامیک پرسلان برای فضا های تجاری و صنعتی پرتردد نظیر فرودگاه ها ، ایستگاه های راه آهن ، فروشگاه های چند بخشی ، رستوران ها ، هتل ها ، ادارات و مجتمع های آموزشی در نظر گرفته می شود . سرامیک پرسلان مقاومت زیادی در برابر یخ زدگی دارند و دما های زیر صفر درجه را تحمل می کنند . این ویژگی مهم ، سرامیک پرسلان را به یک راه حل ایده آل برای کاربرد های خارجی نظیر حیاط خلوت ، گلخانه ، استخر شنا و محوطه سازی در هوای سرد تبدیل کرده است .
وی تاکید کرد : سرامیک پرسلان در برابر مواد شیمیایی مانند اسید ها و باز ها ، مواد شوینده قوی و حلال ها نفوذ ناپذیر است . این ویژگی مهمی برای استفاده در آزمایشگاه ها ، انبار ها ، بیمارستان ها ، آزمایشگاه ها و سالن های زیبایی است . خانم شیرازی یک مصرف کننده سرامیک پرسلان معتقد است : پرسلان های لعاب دار به نگهداری کمی نیاز دارند ,اما سرامیک پرسلان های پولیش شده مثل سنگ طبیعی فقط باید با آب و مواد شوینده معمولی تمیز شوند . سازگار با محیط به عقیده همتی یار ( فروشنده ) سرامیک پرسلان با محیط سازگار هستند و از مواد خام طبیعی با حداقل ماده دفعی قابل بازگشت به فرآیند تولید ساخته شده است که عاری از مواد شیمیایی نظیر عامل های ضد آب سازی ، روغن جلا یا رزین است
کاشی و سرامیک
گروه معماری و دکوراسیون:برخلاف اکثر مصالح ساختمانی که همواره در سال های اخیر با رشد قیمت مواجه بوده و تا حدود زیادی در افزایش قیمت مسکن نقش داشته اند، کاشی و سرامیک از معدود مصالحی هستند که طی این چند سال افزایش قیمت قابل توجهی را تجربه نکرده اند و از حدود پنج سال پیش شاهد ثبات قیمت نسبی در بازار این دو کالا هستیم.عوامل مختلفی را می توان در ثبات نسبی بازار کاشی و سرامیک موثر دانست.به گفته فعالان بازار مصالح ساختمانی، مهم ترین عاملی که مانع افزایش قیمت کاشی و سرامیک در این سال ها شده، افزایش روزافزون تولیدکنندگان این کالاها در سطح کشور است. در واقع عرضه زیاد و رقابتی بودن بازار از افزایش قیمت بیش از حد کاشی و سرامیک جلوگیری کرده است.افزایش تولید این کالا در کشور موجب شده که نیاز به واردات کاشی و سرامیک از خارج به شدت کاهش یابد و اکنون برخلاف سال های گذشته کمتر شاهد حضور کاشی و سرامیک خارجی در این بازار باشیم. در ادامه سلسله مطالب کالای برتر، در این شماره از نشریه به بررسی بازار کاشی و سرامیک می پردازیم ، با این توضیح که مطالب ارائه شده نظرات تولیدکنندگان و فروشندگان بوده و پیام ساختمان از چاپ نظرات موافقان و مخالفان استقبال می کند:
سرانه مصرف کاشی در ایران کم است
احمد پیمانی، کارشناس صنایع با اشاره به اینکه سرانه مصرف کاشی و سرامیک مردم ایران 3/1متر در مقابل 5 متر مصرف مردم اروپاست ،به پیام ساختمان گفت:در اغلب کشورهای دنیا، برای نصب کاشی و سرامیک از چسب استفاده می کنند و به همین علت تعویض آنها به راحتی صورت می گیرد و پردردسر و پرهزینه نیست، اما در ایران برای نصب کاشی و سرامیک از سیمان استفاده می شود و همین امر، موجب شده که تعویض این کالا چندان مقرون به صرفه نباشد. البته عده ای از مردم نیز به علت عدم آگاهی از مزیت های کاشی ، سراغ کالاهای جانشین از جمله سنگ می روند که هزینه زیادی نیز برای خریدار در پی دارد و یا برخی هم اقدام به استفاده از موزاییک به جای کاشی می کنند که از زیبایی و مرغوبیت چندانی برخوردار نیست. وی در مورد قیمت انواع کاشی در بازار گفت: خوشبختانه اکثر شرکت ها با قیمت های نزدیک به هم اقدام به فروش تولیدات خود می کنند و محصولات یک شرکت نیز معمولاً با درجه کیفیت مختلفی به بازار عرضه می شود. هر مقدار کاشی و سرامیک از لحاظ درجه مرغوبیت در سطح بالاتری قرار داشته باشد، دوام و استحکام بیشتری نیز دارد. تاج بخش ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر مترمربع کاشی از 4تا 8 هزار تومان متغیر است.البته اجناس مرغوب تر بازار قیمت های بیشتر از آنچه ذکر شد، دارند اما به طور کلی قیمت کاشی تا حدود زیادی بستگی به اندازه و زیبایی طرح دارد و هر چه کاشی از ابعاد بزرگ تری برخوردار باشد، معمولاً مرغوب تر بوده و در نتیجه قیمت بیشتری نیز خواهد داشت.
تولید محصول در سطح استانداردهای بین المللی
محمد فرازمند، فروشنده برند ارچین میبد به پیام ساختمان گفت: تولید محصول در سطح استانداردهای بین المللی از اهداف اصلی ماست و محصولات این برند طی آزمایش هایی شامل اندازه گیری، دانه بندی گرانول ، اسپری درایرها، میزان استحکام پذیری بیسکویت ها در واحد پرس، تعیین مقاومت سوزنی بیسکویت ها با دستگاه پانترومتری و سنجش میزان جذب آب کاشی نهایی شده و طراحی می شود. وی افزود: محصولات این برند بسیار مقاوم و رنگ و طرح های متنوعی دارد .همچنین دارای دو محصول سرامیک و باند است که تمامی طرح های آن منطبق با سلیقه ایرانی و جهانی تهیه می شود. فرازمند ادامه داد: سایز سرامیک های این کارخانه متنوع است و در اندازه های 33×60 تا 25×25 تولید می شود. باندهای این برند نیز در اندازه های 60×10تا 60×15 می باشد.
تنوع طرح و کیفیت
کارشناس فروش یکی از نمایندگان برند آپادانا سرام به خبرنگار ما گفت: فعالیت اصلی شرکت آپادانا سرام تولید انواع مختلف کاشی با استفاده از تکنولوژی روز دنیا می باشد . وی ظرفیت اسمی شرکت مذکور را تولید 30میلیون مترمربع انواع کاشی دیواری لعابدار دوبار پخت ، کاشی پرسلانی بدون لعاب (کاشی گرانیتی ) و کاشی پرسلانی لعابدار عنوان نمود و گفت: محصولات این شرکت اعم از کاشی دیواری، کاشی کف، کاشی پرسلانی و کاشی تزیینی، انواع لعاب و رنگ و فرآورده های مشابه وسرامیک و.. می باشد .این کارشناس محصولات تولیدی شرکت را به سه دسته اصلی شامل دو نوع کاشی پرسلانی و یک نوع کاشی دیواری لعابدار تقسیم نمود و ادامه داد : کاشی های پرسلانی لعابدار بعد از پرس وارد خشک کن شده تا استحکام مناسب برای ادامه مسیر تولید را داشته باشد . سپس وارد خط لعاب شده و تحت افکت های خاصی مانند لعاب تر ،خشک و چاپ های رنگی ویژه قرار گرفته و در نهایت وارد کوره پخت می شود. کاشی های پرسلانی یا همان کاشی های گرانیتی نیز بعد از پرس وارد خشک کن شده و مستقیماً پس از آن به کوره های پخت وارد می شوند،سپس وارد خط پولیش شده تا سطح آنها مناسب تر و براق تر شود.
وی گفت: کاشی دیواری لعاب دار دو بار پخت بنا به طرح و نیاز به پخت سوم و چهارم هم دارند و در دمای 950 تا 1080درجه پخته می شوند . این کارشناس رنج قیمت کاشی را به لحاظ اندازه و سایز متنوع دانست و گفت: قیمت کارخانه ای کاشی 25×25 آپادانا درجه یک 12هزار و 100تومان ،درجه دو 10هزار و 250تومان و درجه سه آن 9هزار و 350هزار تومان برای هر مترمربع است.
توجه به حفظ محیط زیست
احمدی، کارشناس یکی از دفاتر فروش کاشی درباره محصولات شرکت کاشی تبریز به پیام ساختمان گفت: کارخانه کاشی تبریز با تنوع تولید بیش از 300 نوع طرح در کاشی و 200 نوع طرح در سرامیک در سایزهای50×25 ، 50×20 ، 60×30، 60×20، 25×25 ،60×60 ، 50×50 ،45×45، 33×33 ، 60×33 و .... که بسیاری از این سایزها به صورت انحصاری فعلاً قابلیت تولید در این واحد را دارند ، فعالیت می کند. وی افزود: محصولات این کارخانه به اکثر کشورهای همسایه از جمله : عراق ، آذربایجان ، ازبکستان ، ترکمنستان ، گرجستان ، قزاقستان و سوئد صادر می گردد که با استقبال بسیار زیاد خریداران مواجه گردیده است. احمدی ادامه داد: این شرکت توجه بسیار زیادی به حفظ محیط زیست دارد و بدین منظور تصفیه خانه هایی با هزینه های بسیار بالا احداث کرده است. ضمن اینکه کیفیت ،تنوع و قیمت مناسب در صنایع کاشی تبریز حرف اول را می زند. وی در خصوص قیمت این کاشی ها گفت: رنج قیمت این کاشی ها به علت تنوع طرح متفاوت است اما به طور کلی قیمت کاشی 20×50 این شرکت از 20 تا 30هزار تومان در مترمربع متغیر است .
نمادهای هنر ایرانی در کاشی ایرانی
شریفی، فروشنده برند ناز سرام میبد به پیام ساختمان گفت: محصولات متمایز با ابعادی متفاوت به همراه نمادهای هنر ایرانی که بر گرفته از طبیعت بی نظیر خدادادی است از ویژگی های منحصر به فردی است که شرکت ما با تکیه بر آن در عرصه بازار حضور یافته است. وی افزود: ناز سرام اگر چه به تولید کم اکتفا نموده اما از ابتدا در صدد تولیدات با کیفیت در سطح استاندارد جهانی بوده است. شریفی ادامه داد: مشخصات این برند مقاومت در برابر شوک حرارتی، مقاومت در برابر انبساط حرارتی، مقاومت در برابر سایش، مقاومت در برابر موادشیمیایی اسید و بازها و شوینده های خانگی، نمک و مقاومت در برابر لکه پذیری است .
محصولات ایرانی دارای کیفیت و تنوع خوب
یکی از مسئولین شرکت پیشگامان سرامیک به خبرنگار ما گفت: این شرکت با ارائه انحصاری محصولات کیفی بیش از ده کارخانه و برند معتبر داخلی، یکی از بزرگ ترین و معتبرترین عرضه کنندگان کاشی و سرامیک در سطح استان قزوین می باشد.وی با اشاره به اینکه محصولات ایرانی دارای کیفیت و تنوع خوب هستند، گفت: برندهای داخلی در طول سالیان سال کیفیت و زیبایی محصولات را حفظ کرده و توانسته در بازار رقابت جای خوبی برای خودشان باز کنند. وی در مورد رنج قیمت ها گفت: تمامی محصولات داخلی دارای قیمت متناسب می باشد و سعی بر آن بوده است تا نوسانات قیمتی نداشته باشند.
برندهای مطرح تولید کننده کاشی و سرامیک
تولید کاشی و سرامیک در ایران قدمتی طولانی دارد اما ایتالیا و اسپانیا جزو تولیدکنندگان سنتی کاشی و سرامیک شناخته می شوند. کشورهای چین، برزیل و ترکیه در سال های اخیر با رشدی چشمگیر در تولید و صادرات کاشی و سرامیک، توانسته اند خود را به عنوان چند کشور پیشتاز در سطح جهان مطرح کنند. در این میان چین با تولید 39درصد از کل تولید جهانی جایگاه اول تولید کاشی وسرامیک را دارد. در این شماره به سراغ چند تولید کننده وواردکننده کاشی وسرامیک رفته ایم تا درباره برندهای مطرح در این زمینه و مقایسه کاشی و سرامیک با محصولات مشابه و قیمت آنها گزارشی تهیه کنیم.لازم به ذکر است، نظرات تولیدکنندگان لزوما نظرات نشریه پیام ساختمان نیست.
سرامیک پرسلانی نانو با صرفه تر از همه
مسعود زارع؛ مدیرعامل شرکت آریا فرمند درباره فعالیت های شرکت می گوید:شرکت ما یک شرکت بازرگانی است که از سال 84 تاسیس شده و در زمینه سرامیک کف پرسلانی فعالیت می کند که وارداتی است.وی افزود:همانگونه که شرکت های تولیدی برای اقتصاد ما ضروری ولازم است،شرکت بازرگانی نیز از ملزومات بازار رقابتی است و بـاید باشد تا بتواند جو رقابتی ایجاد کند که تولید کننده در بازار یکه تاز نشود.
زارع ادامه داد: ما محصولات خود را از چین وارد می کنیم که کیفیت خوبی دارد و به تایید استاندارد نیز رسیده است. وی در باره تفکر رایج مردم در باره عدم مرغوبیت کالاهای چینی گفت: این بستگی به سفارش تاجر دارد زیرا چینی ها هر نوع کالایی را با کیفیت های متفاوت تولید می کنند اما میزان کیفیت آنها بستگی به پولی دارد که پرداخت می شود . ما می توانیم بر اساس سفارش تاجر ایرانی ،کیفیتی را که مد نظرمان هست وارد کنیم.
مدیرعامل شرکت آریا فرمند بیان کرد:سرامیک پرسلانی پولیش محصولی است که ما وارد می کنیم و رقیب سنگ طبیعی است.چون کسی که می خواهد در پروژه اش سنگ طبیعی مصرف کند، سرامیک پرسلانی پولیش را در نظر می گیرد. وی ادامه داد : تولیدکنندگان ایرانی نمی توانند مشابه سرامیک پرسلانی نانو ما را تولید کنند زیرا از یک نوع خاک مخصوص استفاده می شود که رگه های سنگ را به وجود می آورد واین نوع خاک در ایران وجود ندارد و واردکردن آن نیز مقرون به صرفه نیست.از طرف دیگر واردات سرامیک پرسلانی نانو برای منابع کانی ما نیز مفید است و از مصرف بی رویه جلوگیری می کند.
این وارد کننده درباره مزایای استفاده سرامیک پرسلان گفت: سرامیک پرسلانی در یک پروسه کنترل شده تولید می شود که در مقابل نفوذ اسید و باز مقاوم است، نفوذ ناپذیری خوبی دارد ، در مقابل خمش مقاوم است، آلوده نمی شود ، به سادگی هم نمی شکند و بسیار مقاوم تر از سنگ طبیعی است.
وی به مشکلات تولید سرامیک و کاشی در ایران اشاره کرد و گفت:تولیدکنندگان ایرانی ماشین آلات گران قیمت ایتالیایی را وارد می کنند ولی متاسفانه محصولات درجه 2 یا 3 با آن تولید می کنند.این هنر نیست زیرا ارز مملکت را از بین می برند و به این موضوع توجه نمی شود. این در شرایطی است که کشور چین با ماشین آلات ارزان قیمت محصول درجه یک تولید می کند.
زارع درباره موارد مصرف سرامیک پرسلانی نانو گفت:استقبال مصرف کنندگان از محصولات ما بسیار خوب است و سازندگان در مراکز مسکونی، تجاری، اداری وآزمایشگاه ها می توانند از سرامیک ما استفاده کنند.حتی آزمایشگاه استاندارد هم از محصولات ما استفاده کرده اند چون در برابر اسید و باز مقاومت لازم را دارد.در بیمارستان ها نیز از آن استفاده می شود، چون آلودگی را جذب نمی کند. همچنین نانویی که در سرامیک پرسلانی به کار رفته ، باعث می شود شفافیت بیشتر و زیبایی خاصی داشته باشد.
وی در پایان گفت:دولت نقش بسیار مهمی درایجاد موازنه دارد. ما هم به تولید کننده نیاز داریم و هم وارد کننده و وارد کننده نقش بسیار مهمی در ایجاد موازنه و ایجاد رقابت دارد.در حال حاضر تولید کنندگان مدیریت منابع صحیحی ندارند که ضرر آن را مصرف کننده باید بدهد و هزینه آن را متحمل شود.در حال حاضر یک تولیدکننده در چین سود خود را با 5 درصد می فروشد ولی تولید کننده سرامیک در ایران جنس خود را با سود 200 درصد به بازار عرضه می کند و اگر شرکت های وارد کننده نباشند تولیدکنندگان می خواهند با سود 400 درصد محصول خود را عرضه کنند.
زارع درباره قیمت محصولات خود گفت:با توجه به افزایش قیمت دلار ، محصولات ما نیز افزایش قیمت پیدا کرده اما نه به اندازه دلار زیرا قیمت محصولات ما دوبرابر و نرخ دلار سه برابر شده است. در حال حاضر متاسفانه وزارت صنایع ومعادن واردات سرامیک پرسلانی نانو را ممنوع اعلام کرده ، در حالی که در بازار نیاز به سرامیک پرسلانی وجود دارد.
ستاره میبد بهترین برند
محمد حسین کریمی مسئول پخش کاشی و سرامیک کارخانه میبد سرام که از سال 80 بازرگانی خود را تاسیس کرده ،می گوید:برندهای مطرح در زمینه تولید کاشی ستاره میبد،کاشی ناز سرام و درسای میبد و کویر است که در ایران بسیار معروف هستند.
وی گفت:کاشی ستاره میبد یکی از بهترین برند های کاشی و سرامیک است که در لعاب آن از پودرایتالیایی و از بهترین رنگ های در ایتالیا استفاده می شود.کارخانه های دیگر رنگ ایرانی مصرف می کنند که کیفیت آنها نیز پایین می آید. کریمی ادامه داد: کاشی ناز سرام میبد که پرسلانی است، در خاک گل آن از لعاب چینی استفاده می شود و نوع چاپ آن با چاپ های دیگر فرق می کند و متناسب با سلیقه مصرف کنندگان زده می شود. کاشی درسای میبد نیز تمام ماشین آلات خود را از ایتالیا وارد کرده است و بهترین کاشی را تولید می کند.وی در پایان گفت:کاشی مرجان وکاشی تبریز نیز بهترین برندهای ایران هستند.
برندهای مطرح تولید کننده کاشی وسرامیک
حمید رضا اصفیا، مدیر عامل کاشی کلاسیک کارخانه آپادانا سرام که 4 سال است شرکت خود را تاسیس کرده، درباره برند های مطرح در زمینه تولید کاشی می گوید:پاسارگاد،یونیورسال وآلوارس برندهای مطرح در زمینه تولید کاشی هستند . وی تفاوت محصولات کاشی و سرامیک را رنگ، طرح و تنوع آن ذکر کرد وگفت:در حال حاضر همه کاشی ها تقریبا مرغوب هستند وکیفیت آنها هم طبق استاندارد است.
اصفیا درباره مشکلاتی که تولیدکنندگان با آن مواجه هستند ،گفت: مشکل ما تحریم هاست که واردات رنگ و لعاب با مشکل مواجه شده است. وی کشورهای مطرح تولیدکننده کاشی وسرامیک را ایتالیا اسپانیا وچین عنوان کرد و گفت : ایران نیز در ردیف کشورهای مطرح تولید کننده قرار گرفته است.
رعایت حقوق مصرف کننده افتخار ماست
علی صباغچی، مدیر فروش شرکت کـاشی پرسپولیس یزد درباره شرکت خود می گوید: ما شرکت خود را در سال 1386 در شهرستان مهریز، واقع در 30 کیلومتری جاده یزد – بندرعباس تاسیس نموده و کار خود را در دو فاز تولید انواع سنگ مهندسی با ظرفیت سالانه 2 میلیون متر مربع و انواع کاشی کف و بدنه و سرامیک با ظرفیت سالانه 12 میلیون مترمربع به عنوان بزرگترین مجتمع تولیدی انواع کف پوش و دیوار پوش استان یزد آغاز کردیم.
وی درباره مزایای شرکت خود می گوید: ظرفیت تولید بالا، قابلیت تولید سایزهای اسلب (120*60 ،140*70) و تنوع بالای محصولات و نیز نظارت متخصصین ایتالیایی با بهره گیری از مدرن ترین ماشین آلات و تکنولوژی روز دنیا از افتخارات این شرکت است. موارد مصرف محصولات این شرکت در صنعت ساختمان بسیار گسترده است که می توان مواردی از قبیل: کف ساختمان، حیاط بیرون منازل و ویلاها، پارکینگ های عمومی و خصوصی، کف و دیوار سرویس بهداشتی، کف کارگاه های صنعتی، کف هتل ها، سالن های همایش و... را نام برد. رعایت حقوق مصرف کننده، مشتری مداری و اهتمام به قوانین و ضوابط زیست-محیطی سرلوحه مدیران و پرسنل شرکت کاشی پرسپولیس است.علی صباغچی اضافه کرد: ما محصولات خود را به کشورهای گرجستان ، باکو ،آذربایجان، ارمنستان، عراق، افغانستان، عمان، قطر و پاکستان نیز صادر می کنیم.
علل کاهش کیفیت اجــرای کاشی و سرامیــک
گاهی اوقات بعضی از سازندگان ساختمان پس از اجرا و کارگذاری کاشی و سرامیک با مشکلاتی مواجه میشوند که یا از کیفیت نهایی کار میکاهد و یا اینکه نیاز به دوباره کاری و هزینه های مجدد زمانی و مالی را در پی خواهد داشت. در ادامه بعضی از معمول ترین این مشکلات و علل و راه حل گریز از آنها ذکرشده است.لق شدن سرامیک کف و افتادن کاشی دیوارمهم ترین علت این اتفاق استفاده از ملات های غیره اصولی میباشد. این ملات ها به علت چسبندگی کم، نمیتوانند چسبندگی مناسبی بین سرامیک و سطح دیوار و یا کف ایجاد نمایند.
بهتر است سازندگان جهت استفاده از ترکیب های صحیح، علاوه بر دانش تجربی استادکاران، از نسبت های استاندارد ارائه شده توسط مهندسان نیز استفاده نمایند.در صورتی که عدم چسبندگی بین سرامیک و کف به علت وجود گردوغبار بر روی سرامیک باشد بهترین راه حل این است که در هنگام اجرا، استادکار سرامیک را مرطوب نماید
.دلیل دیگر لق شدن سرامیک کف، راه رفتن بر روی سرامیک اجراشده، قبل از گیرایی ملات میباشد. بهتر است که تا یازده ساعت بعد از اجرای سرامیک بر روی آن راه نروند.متأسفانه تعدادی از استادکاران برای اجرای سریع تر کاشی دیوار، با ریختن سیمان خشک در هر مرحله از دوغاب ریزی ، باعث میشوند که آب ملات کاهش پیدا کند و چسبندگی نهایی صورت نپذیرد.
استفاده از ماسه غیراستاندارد (ماسه خاک دار) باعث کاهش چسبندگی ملات ماسه سیمان میگردد. به علت سرعت گیرایی بالاتر، استادکاران تمایل زیادی به استفاده از این مصالح سنگی در ملات ماسه و سیمان دارند.
در اجرای کاشی با چسب کاشی، در صورت شانه ای نکردن چسب بر سطح دیوار، چسبندگی کافی بین کاشی و دیوار ایجاد نخواهد شد. به عبارت دیگر چسب با تمامی سطوح کاشی تماس پیدا نخواهد کرد. به همین دلیل حتماً باید از ماله های شانه ای استفاده گردد.در اجرای کاشی با چسب کاشی و در سطوح صیقلی و صاف (معمولاً به هنگام چسباندن بر روی کاشیهای قدیمی) حتماً میبایست که آن سطوح، تیشه ای و مضرس گردند.ترک خوردن کاشی و سرامیک یکی از معمول ترین دلایل، کیفیت پایین سرامیک خریداری شده میباشد.
درصورتیکه جذب آب سرامیک بیش ازحد استاندارد باشد، بعد از اجرا دچار ترک خوردگی خواهند شد. تنها راه جلوگیری از این اتفاق، کنترل درصد جذب سرامیک به صورت رندم، توسط مهندسان مجری پروژه میباشد.تغییر ضخامت ناگهانی ملات پشت کاشی، میتواند باعث ترک خوردگی کاشیهایی در سطح متوسط شود. معمولاً این تغیر ضخامت ها در محل شیارهای تأسیساتی در دیوار، اتفاق میافتد. دلیل امر، انقباض ملات، بعد از گیرایی آن میباشد. یعنی مقدار این انقباض در محلی که ضخامت ملات بیشتر است افزایش خواهد داشت و به علت انعطاف ناپذیری سرامیک، در آن محل سرامیک ترک خواهد خورد. بهتر است قبل از شروع عملیات کاشیکاری، این محل ها را سیمان کاری کرده و با باقی دیوار هم سطح نمود.طبله کردن کاشی یکی از دلایل این اتفاق استفاده از کاشی خشک در هنگام کاشیکاری است.وجود خاک رس در ملات ماسه سیمان نیز موجب بروز این مشکل خواهد شد.
چینی بهداشتی
همه ما روزانه از محصولات چینی بهداشتی به دفعات در منزل، محل کار، مساجد، مدارس، رستوران ها، هتل ها و ... استفاده می کنیم؛ اما ممکن است مشخصات یک چینی بهداشتی خوب را ندانیم. این سؤالی است که اغلب در مواقع خرید بعضی از مشتریان چینی بهداشتی از خود می پرسند و گاهی بدون توجه به ویژگی های آن اقدام به خرید یک محصول چینی بهداشتی می کنند.
چینی بهداشتی معمولا شامل انواع چینی های زجاجی و نیمه زجاجی است. کاربرد اصلی این نوع فرآورده ها به صورت روشویی، توالت زمینی و فرنگی، زیر دوشی و ... است. چینی های بهداشتی در انواع مرغوب خود خواصی از قبیل استحکام پخت و خشک بالا، مقاومت شیمیایی بالای لعاب دارند و همچنین ازآنجاکه این فرآورده ها تک پخت هستند، فرمولاسیون همراه با رژیم حرارتی پخت باید طوری طراحی شود که قطعات حجیم چینی بهداشتی در پروسه تولید دچار ترک تأخیری نشوند.
شکل دهی در این صنعت عمدتا به روش ریخته گری دوغابی انجام می شود؛ بنابراین کیفیت دوغاب و خواص ریخته گری از اهمیت بالایی برخوردار است.
این هفته سری به بازار چینی بهداشتی زده ایم تا با کیفیت و کارایی آنها بیشتر آشنا شویم. در ادامه سلسله مطالب پیام ساختمان تحت عنوان کالای برتر، در این شماره از نشریه به بررسی بازار چینی بهداشتی پرداخته ایم، با این توضیح که مطالب عنوان شده اظهارات مصاحبه شوندگان است و پیام ساختمان از نظرات موافق و مخالف برای چاپ در نشریه استقبال می کند.
مشخصات چینی های بهداشتی
از ویژگی های مهم چینی بهداشتی می توان به کیفیت مواد اولیه، تنوع طرح، طراحی اصولی منطبق بر محاسبات جهانی و در نهایت مقاوم در برابر گرما و سرما اشاره کرد.
سبحانی، از فروشندگان چینی بهداشتی از ویژگی های محصولات بهداشتی به خبرنگار ما گفت و افزود: وجود موج در چینی بهداشتی علاوه بر تأثیر منفی بر زیبایی محصول، باعث عدم هدایت صحیح آب به قسمت خروجی می شود که این عمل موجب لکه پذیری و به وجود آمدن عوامل غیربهداشتی در محصول می شود. کیفیت بالای لعاب بسیار مهم است. اگر کیفیت لعاب بد باشد ذرات آلوده را سریع جذب کرده و در نتیجه سرویس بهداشتی زود کثیف می شود و حتما باید در مقابل شوینده های اسیدی مقاوم باشد.
ساعی، فروشنده دیگر این بخش ادامه داد: در اولین نگاه، کیفیت و مرغوبیت چینی های بهداشتی را می توان از شفافیت و سطح لعاب، ترک روی بدنه چینی و ...تشخیص داد.
او در مورد شفافیت لعاب گفت: شفافیت لعاب که در اثر استفاده از مواد مرغوب و شرایط پخت مناسب ایجاد می گردد موجب درخشندگی و زیبایی هرچه بیشتر چینی بهداشتی می شود. میزان آن به طور دقیق از میزان برگشت نور تابیده شده به قطعه قابل اندازه گیری است. همچنین اگر قطعات مختلف را در زیر نور کافی قرار دهیم با چشم معمولی قابل مقایسه و انتخاب است. وضوح تصویر انعکاسی از یک شیء، معیار مناسبی برای سنجش شفافیت قطعه است. همچنین، یک سطح لعاب مرغوب، وقتی که در زیر نور کافی بدان نگاه می شود کاملا صاف، بدون موج و فاقد ناهمواری یا فرورفتگی و برآمدگی های قابل لمس است. لعابی که دارای این ویژگی هاست عمدتا جرم گیر بوده و پس از استفاده مکرر به سختی تمیز می شود.
ساعی در ادامه اظهار داشت: مصرف کننده حین خرید یک سرویس چینی بهداشتی باید تمام زوایای آن را موردبررسی قرار داده و از نبود کوچک ترین ترک اطمینان حاصل نماید، زیرا وجود حتی یک ترک بسیار کوچک، ممکن است به مرورزمان پیشرفت کرده و موجب شکسته شدن قطعه شود.
البته ترک های بسیار ریز مویی روی لعاب عمدتا با چشم قابل مشاهده نیست و تنها با کشیدن ناخن روی سطح لعاب می توان به وجود آنها پی برد. این ترک ها می تواند به شکل ترک های ممتد، بلند یا تار عنکبوتی باشد که بر اثر شوک حرارتی یا عدم تطابق ضریب انبساط حرارتی بدنه و لعاب رخ می دهد.
بازار چینی بهداشتی نباید از این بدتر شود
نجاری، یکی از مدیران شرکت میناچینی درباره بازار فعلی سرویس های چینی بهداشتی ایرانی گفت: در مجموع بازار ما نیز مانند دیگر بخش های ساختمانی راکد است، خریدهای سنگین کم شده اما نزدیکی به ایام نوروز تغییر نسبی در بازار ایجاد کرده و خریدهای خرد و اکسسوری های بهداشتی کمی رونق گرفته است.
او که معتقد است: 70 درصد تولیدکننده های چینی بهداشتی کشور صادرکننده هستند و در این زمینه ادامه داد: عراق، افغانستان، آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان از عمده کشورهای مقصد صادراتی هستند.
نجاری افزود: تولیدکننده ها در بهترین حالت اگر 100هزار قطعه صادر می کردند این میزان در حال حاضر به 30 هزار قطعه کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که حدود 8-7 ماه میزان صادرات بخصوص به عراق به دلایل جنگ با داعش کاهش یافته است.
او در خصوص آینده بازار چینی بهداشتی گفت: بازار فروش چینی بهداشتی مستقیما با ساخت و ساز در ارتباط است، از جایی که سرویس بهداشتی ها معمولا در مراحل پایانی ساخت وساز و نازک کاری مورداستفاده قرار می گیرند؛ بنابراین اگر بنا را بر رونق بازار ساخت وساز در 6 ماه آتی قرار دهیم، موج رونق بازار حدود 8-7 ماه پس از آن وارد صنعت چینی بهداشتی می شود.
نجاری همچنین گفت: اوضاع بازار نباید از این بدتر شود، کارخانه ها تعطیل و متضرر شده اند، توانایی ریسک کردن ندارند باید کاری کرد کارستان.
بازار چینی بهداشتی ایرانی پرفروش تر است
طالبی، فعال واردکننده چینی بهداشتی شرکت یاکین است که پس از تشریح اوضاع بازار نابسامان فعلی، گفت: از جایی که عرضه و تقاضا در بازار متوازن نیست، خریدار وجود ندارد و کارخانه ها نیمه تعطیل شده اند، واردات نیز به یک سوم تقلیل پیدا کرده است.
او در مورد دلایل گرانی چینی بهداشتی خارجی گفت: از یک سو کیفیت تولیدات داخلی در شرایط فعلی به دلیل نبود دستگاه های مدرن، کارگران و ... محدودشده و از سوی دیگر به دلیل کمبود تقاضا، میزان واردات نیز کاهش یافته است. عمده دلیل گرانی چینی بهداشتی خارجی کیفیت برتر آنها نسبت به انواع ایرانی است و محدودیت واردات نیز به قیمت این روزهای چینی بهداشتی ها افزوده است.
طالبی معتقد است: چینی بهداشتی خارجی مشتریان خاص دارد و در کل بازار چینی بهداشتی ایرانی پرفروش تر است.
وی در ادامه مثالی زد و افزود: اگر توالت فرنگی ایرانی از 200 هزار تا 700هزار تومان در بازار موجود باشد، توالت فرنگی های خارجی از یک میلیون تا یک میلیون و پانصد هزار تومان به بازار عرضه می شوند.
مواد اولیه کاشی و سرامیک
مواد اولیه کاشی و سرامیک مجموعه ای از مواد است که در تولید کاشی و سرامیک در کارخانه تولید کاشی مورد استفاده قرار می گیرد از جمله این مواد خاک رس( که ماده اصلی تشکیل دهنده کائولن می باشد که اصلی ترین ماده در ساخت بدنه های کاشی می باشد ) سیلیس( که در طبیعت به صورت شن و ماسه و معادن سیلیس ( سنگهای سیلیسی ) یافت می شودکه از سختی ترین مواد سطح پوسته زمین می باشد که جهت ساخت انواع لعاب کاشی و سرامیک و کاربرد فراوان دارد) و ... می باشد.
ماشین آلات کاشی و سرامیک
ماشین آلات کاشی و سرامیک به مجموعه ای از ماشین آلاتی که در تولید کاشی و سرامیک مورداستفاده قرار می گیرد مانند.1-سنگ شکن 2- باکسفیدر 3-بالمیل دوغاب و لعاب 4- اسپری دایر 5- دستگاه پرس 6 - کوره های رولری و تونلی 7-خط لعاب و دکورزنی 8-بسته بندی و درجه بندی گفته می شود.