menu

ثبت آگهی رایگان

تجهیزات جوش و برش

. . . . 1 2 . . . .

دانستنی های تجهیزات جوش و برش

تجهیزات جوش و برش چیست؟

تجهیزات جوش و برش تجهیزاتی که در جوشکاری و برشکاری مورد استفاده قرار می گیرند.جوشکاری از مسائل مهم در صنعت ساختمان است.اهمیت این امر به سبب ساخت و سازهای مرتفع می باشد.عموماً سه نوع روش جوشکاری در صنعت و ساختمان کاربرد دارد: *الف: روش الکترود دستی *ب: روش جوشکاری با سیم *ج: جوش زیر پودری.

تجهیزات جوش و برش تجهیزات جوش و برش

از تجهیزاتی هستند که معمولا برای جوشکاری و برشکاری انواع محصولات فولادی طراحی و تولید شده اند. مصرف برق در برخی از دستگاه های دستی کمتر از دستگاه های صنعتی است. این هفته سری به بازار تجهیزات جوش و برش زده ایم تا با کیفیت و کارایی آنها بیشتر آشنا شویم. در ادامه سلسله مطالب پیام ساختمان تحت عنوان کالای برتر در این شماره از نشریه به بررسی بازار تجهیزات جوش و برش پرداخته ایم، با این توضیح که مطالب عنوان شده اظهارات مصاحبه شوندگان است و پیام ساختمان از نظرات موافق و مخالف برای چاپ در نشریه استقبال می کند.

انواع دستگاه های جوشکاری

سلیمانی یکی از جوشکاران و فروشنده تجهیزات جوش و برش خیابان بهار شمالی است که با تعریف و توضیح دستگاه های جوش، به خبرنگار ما گفت: دستگاه جوشکاری عبارت است از وسیله ای که با کاهش ولتاژ برق و افزایش شدت جریان یا آمپر مقدار برق موردنیاز فرآیند جوشکاری را تأمین می کند. انواع دستگاه های جوشکاری عبارتند از: ترانسفورماتور رکتی فایر، ژنراتور الکتریکی و ژنراتور احتراقی اینورتر.
وی به خریداران دستگاه جوش توصیه کرد: با توجه به اینکه در این دستگاه ها بجای هسته های آهنی از مدارهای الکترونیکی استفاده شده علاوه بر اینکه درهنگام خرید، دستگاهی مناسب از لحاظ کیفیت تولید و وجود قطعات و لوازم یدکی خریداری می کنند، در زمان استفاده نیز به ظرفیت کاری که به صورت درصد روی دستگاه نوشته شده توجه کنند. روش محاسبه سیکل کاری دستگاه ها بر روی دستگاه های جوشکاری نوشته شده؛مثلا سیکل کاری 40% یعنی اینکه در هر 10 دقیقه 6 دقیقه کار و 4 دقیقه دستگاه روشن باشد ولی جوشکاری با آن صورت نگیرد که اصطلاحا به آن آماده به کار می گویند.
سلیمانی ادامه داد: معمولا در بازار سه نوع اینورتر موجود است؛ اینورتر های اروپایی با نرخ یک میلیون تومان به بالا که اگر اصل باشند دستگاه های بسیار خوبی هستند. اینورتر های ایرانی، ترکیه ای و چینی که به ترتیب کیفیت دستگاه های ایرانی به نسبت بهتر است، دستگاه های ترکیه ای شرکتی نیز در سطح خوبی هستند اما دستگاه های چینی یا اصطلاحا زیرزمینی بعد از مدتی کار یا کارکرد سنگین یا طولانی، برد الکترونیکی آنها می سوزد و غیر قابل استفاده و تعمیر است.
دستگاه های جوش موجود در بازار به نام هایی همچون دستگاه های جوش زیرپودری، دستگاه های جوش رکتی فایر چند منظوره، دستگاه های جوش اینورتر، دستگاه های جوش تحت پوشش گاز محافظ MIG/MAG Co2 نیز موجودند.

کلیه فلزات خالص و آلیاژی جوشکاری می شوند

کمال، مسئول فنی مهندسی شرکت گام الکتریک در خصوص دستگاه های جوشکاری مخصوص بخش ساختمان به خبرنگار ما گفت: معمولا چهار نوع دستگاه جوش در بازار ساختمان کاربرد دارند که از جمله آنها می توان به دستگاه قوس دستی، MIG MAG یا CO2، آرگون یا TIG و زیرپودری اشاره کرد.
او درباره قیمت دستگاه های جوش اظهار داشت: هر چهار دستگاه در بخش ساختمانی کاربرد دارند و ماشین جوشکاری CO2 از قیمت دو میلیون تومان تا 10 میلیون و نیم تومان در بازار موجودند. دستگاه جوش آرگون یا TIG با قیمت 1.5 میلیون تومان در سایز کوچک تا هشت میلیون تومان در پروسه های کلان عمرانی و دستگاه جوش زیرپودری با قیمت 17 میلیون تا 27 میلیون و دستگاه جوش قوس دستی نیز از یک میلیون تومان تا 5 میلیون تومان در اختیار فعالان این بخش قرار دارد.
کمال افزود: هر چهار نوع دستگاه جوش فوق الذکر ازجمله جوش های قوس الکترونیکی محسوب می شوند اما پرطرفدارترین آنها در بخش ساختمان و همچنین، پرفروش ترین دستگاه جوش بازار کشور CO2 است.
او در انتها گفت: دستگاه های جوش فوق تمام فلزات خالص و آلیاژی را با عملیات مذاب و جدا کردن، جوش می دهند.

انواع دستگاه های برشکاری

سروش، فعال دیگر بخش جوش و برش است که معتقد است: به طورمعمول دستگاه های برش به دو دسته لیزری فلزات و لیزری غیر فلزات تقسیم می شوند.
اما در بخش ساختمان، از دستگاه برش لیزری فلزات در سایزهای مختلف استفاده می شود که معمولا این دستگاه های برش در سایزهای 30×30، 50×50، 100×100 و سایزهای بزرگ تر مانند 2/5×1/5 تولید می شوند. دستگاه های بزرگ تر از این ابعاد را می توان به طور سفارشی ساخت. برخی از این دستگاه ها ورقه فولاد 0.5 میلی متری را با حداکثر سرعت 25-12 میلی متر بر ثانیه، استینلس استیل 2.5 میلی متر را با سرعت 1.5 میلی متر و آلومینیوم، روی و برنج را با سرعت 0.75 میلی متر بر ثانیه برش می دهند. این در حالی است که حداقل عرض برش: 0.4 میلی متر، دقت قرارگیری مجدد دستگاه: 0.02 میلی متر و توان لیزر: 200 وات Nd YAG در نظر گرفته شده است.

فلزات رسانا، فولاد نرم، آلومینیوم، استنلس استیل برشکاری می شوند

سروش از مزایای برش پلاسما نسبت به برش فلز با فلز گفت: برش های پلاسمایی تراشه فلزی ایجاد نمی کنند، از دقت برش زیادی برخوردارند و لبه برش آن نسبت به برش هوا گاز صاف تر است.
او برش های پلاسما را به سه بخش برش پلاسمای نوع HF، برش پلاسما با ماشین CNC و برش دهنده دستی پلاسما تقسیم کرد و به تعریف آنها پرداخت و ادامه داد: در برش پلاسمای نوع HF به کمک یک جرقه فرکانس بالا - ولتاژ بالا هوا در سر مشعل یونیزه شده و قوس الکتریکی آغاز می گردد. در این روش هنگام استارت لزومی به تماس قطعه کار با مشعل (Torch) نیست و این روش برای کاربرد های کنترل عددی (CNC) مناسب است. در ماشین های پیشرفته تر جهت تنظیم ارتفاع مشعل از سطح قطعه کار، لازم است قبل از استارت نوک (Tip) تورچ به قطعه کار خورده سپس یک فاصله (Gap) مناسب (مطابق تنظیم اپراتور) ایجاد گردد.
برش پلاسما با ماشین CNC نیز از دو روش برای استارت قوس بهره می گیرند؛ 1. ایجاد قوس از طریق گذاشتن مشعل (Torch) روی قطعه کار و تماس با آن. 2. استفاده از یک مدار ولتاژ بالا- فرکانس بالا برای ایجاد قوس الکتریکی. البته این روش دارای معایبی چون خطر برق گرفتگی، لزوم حفظ فاصله اسپارک و حجم بالای تشعشعات فرکانس های رادیویی است. برش دهنده های پلاسما نزدیک تجهیزات حساس الکترونیکی نظیر سخت افزار CNC یا رایانه کار می کنند؛ بنابراین برای جلوگیری از نویزپذیری این تجهیزات و آسیب رسیدن به آنها از تجهیزات دیگری برای استارت قوس هادی استفاده می شود.
برش دهنده دستی پلاسما هم روی هر نوع فلز رسانا، فولاد نرم، آلومینیوم، استنلس استیل... کاربرد دارد؛ اما این تکنولوژی برای فولاد ایده آل است و در مورد فلزات غیرآهنی حداکثر عمق برش آن یک اینچ است.
سروش افزود: دستگاه های برش پلاسما به دو شکل دستگاه های برش ریلی تک و دو مشعل نیز در بازار موجودند.
او از قیمت دستگاه های برش پلاسما و عمق برش فلزات گفت: دستگاه های برش پلاسما از قیمت هفت میلیون تومان تا 18 میلیون تومان و عمق برش از یک میلی متر تا 60 میلی متر در بازار موجود هستند.

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×