هرهفته شنبه ها - سال سیزدهم

پرتیراژترین نشریه صنعت ساختمان

نشریه شماره   162   دوهفته نامه آرشیو PDF پیام ساختمان

باشگاه تفریحی تماشایی


این باشگاه اولین بخش از سری امکانات تفریحی است که برای مجتمع بزرگ ویلایی در حومه Chongqing طراحی شده و جدا از 5500 متر مربع باشگاه، طرح جامع پیشنهادی شامل 12000 مترمربع هتل و 1300 متر مربع مسیر تجاری است که در اوایل سال 2013 تکمیل شد.

Jan Clostermann مدیر SPARK می گوید: منحصر به فرد بودن سایت، منبع الهام ما برای طراحی بود و هدف طراحی، تجسم شیب توپوگرافی، فضای سبز و مناظر زیبای سایت در تجربه فضایی معماری است. هتل، باشگاه و بازار بخشی خوش منظره و دور نمایی پانورامیک دارد که 50 متر بالاتر از مجتمع و در پایین دره قرار می‌گیرد.

در طول این فرود تماشایی، برنامه دقيقي برای پاسخ به توپوگرافی و نیازهای مجتمع قرار داده شده كه در روند حرکت‌های مارپیچ در منظر، یک مجتمع با تعامل اجتماعی سالم را پرورش می‌دهد. این باشگاه كه نقطه مرکزی مسیر تفریحی را تشکیل می‌دهد، به عنوان یک نماد واسطه، ساکنان، بازدیدکنندگان و تمام عناصر این طرح جامع را گرد هم می‌آورد. از لحاظ شکلی به صورت یک حلقه چین خورده است که از فضایی با ارتفاعی دو برابر چرخانده می‌شود. فضای مشترک اين مجموعه ساير عناصر پروژه را که شامل باشگاه، استخر، زمین بازی، ادارات، کلاس‌های هنر و صنایع، اتاق جلسات، رستوران و کافی شاپ است را به هم پیوند داده و به گونه‌اي است كه به عنوان نمایشگاه و طبقات تجاری برای ویلاها، نیاز کارفرما را پاسخ می‌دهد.

یک دریاچه کم عمق نيز با حدود 5 متر اختلاف ارتفاع نسبت به سطح كنار خيابان، با ماهی‌هاي کپور به همراه نیلوفرها در اطراف این نمایشگاه به چشم مي‌خورد. سطوح چوبی حاشیه اطراف بنا كه در سرتاسر دریاچه کشیده شده، لابی را به ویلاهای مسکونی متصل می‌کند.

SPARK تلاش می‌کند باشگاه را همانند هتل و بازار، درون توپوگرافی موجود جای دهد. سقف به سمت پایین و به سوی ورودی اصلی تا شده و نشیمن خارجی را شکل می‌دهد كه مسیري تماشایی را در طول سقف به سمت پایین و دریاچه ادامه مي‌دهد، از این رو به نظر می‌آید این باشگاه از زمین برخاسته است و هنگامي كه به ورودی اصلی نزدیک می‌شود و به سمت بالا می‌رود، سطح آب را که 5 متر پایین تر و در طرف دیگر بنا قرار دارد، بازتاب می‌نماید. این فضای تراس‌بندی شده در داخل نیز تکرار شده، جایی که بازدیدکنندگان به یک فضای کم ارتفاع وارد و به سمت یک فضای مرتفع که در حال حاضر محل فروش است، پایین روند.

مصالح با هدف آمیختن با بستر طبیعی آن، با استفاده از ترکیب ساده گرانیت بافت‌دار و شیشه تشكيل شده است. در بر گرفتن توپوگرافی موجود و یکپارچه‌سازی لبه‌های آب از ویژگی‌های طراحی است. این پروژه یک تجربه فضایی به یاد ماندنی از فضای درون و بیرون برای ساکنان و بازدیدکندگان ایجاد کرده است