menu

ثبت آگهی رایگان

انتخابات اتحادیه مشاوران املاک

این انتخابات که با شرکت حدود 10 هزار نفر از مشاوران املاک دارای پروانه کسب ـ همانند دوره قبل برگزار می شود، 87 نفر برای هیات مدیره و 44 نفر برای بازرسی صنف مشاوران املاک تایید صلاحیت شده اند که از این تعداد 7 نفر به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره و یک نفر به عنوان بازرس انتخاب خواهد شد.

هفته نامه پیام ساختمان به عنوان پرتیراژترین نشریه صنعت ساختمان و پربازدیدترین سایت ساختمانی کشور برآن است تا بستر معرفی کاندیداهای دوره جدید انتخابات هیات مدیره و بازرسین اتحادیه مشاوران املاک را فراهم نماید. از همین رو شما عزیران می توانید طرح و برنامه و دیدگاه های نامزدهای انتخابات را اینجا مشاهده نمایید.

دیدگاه و نظرهای نامزدها

وظایف مشاور املاک و اتحادیه مشاورین املاک چیست؟

در گذشته دلالان معاملات را بین افراد تسهیل می‌کردند و آن‌ها را به انجام معامله مطلوب و سودمند ترغیب کرده، در قبال این واسطه‌گری اجرت دریافت می‌کردند. تدوین قوانین مربوط به این حرفه به سال 1319 شمسی برمی‌گردد که دولت آیین‌نامه ویژه دلالان معاملات ملکی را تصویب و اداره کل ثبت‌اسناد و املاک کشور را موظف به صدور پروانه کرد.

با تشکیل اتاق بازرگانی در سال 1352 و تصویب قانون نظام صنفی، وزارت بازرگانی خود را متولی ساماندهی مشاوران تلقی کرد. درسال 1341 نیاز به تشکیل اتحادیه ای پاسخگو به درخواست هایی منطبق با بافت شهر و فرهنگ شهرنشینی که روز به روز افزایش یافت، از سوی واحدهای مشاوران املاک احساس شد و در سال 1343 نخستین تشکل صنفی آغاز به کار کرد.

ضرورت ایجاد اتحادیه مشاوران املاک را می توان از این منظر دید که؛ با توجه به تعداد پرونده‌های موجود در دادگاه‌ها و مراجع قضایی، منازعات بی‌شماری بین افراد جامعه شکل می‌گیرد که بخش زیادی از آن‌ها مربوط به قراردادهای مشارکتی ساخت، خرید، فروش و اجاره ملک اعم از مسکونی، تجاری، اداری و ... است. برای رفع این مشکل، اتحادیه مشاوران املاک وظیفه اطلاع‌رسانی به دو طرف قرارداد را به عهده دارد.

اطلاعات کامل و درست مشاوران املاک نسبت به حقوق و وظایفشان موجب می‌شود که منازعه کمتری صورت گرفته و افراد هزینه‌های بیهوده‌ای را متحمل نشوند.

مشاوران املاک بنا به وظایف حرفه‌ای خود مبادرت به تنظیم قرارداد برای افراد می‌کنند که محتوای قرارداد می‌تواند جلب اطمینان و رضایت مراجعه‌کنندگان را داشته باشد یا بالعکس.

نرخ خدمات کارمزد دریافتی واحدهای صنفی مشاوران املاک که به تصویب کمیسیون نظارت تهران رسیده است به این شرح است: الف- معاملات املاک تا سقف پانصد میلیون تومان، نیم درصد مبلغ مورد معامله از هر طرف معامله. ب- معاملات املاک بالاتر از پانصد میلیون تومان، تا پانصد میلیون تومان اول طبق بند الف مصوبه مذکور و نسبت به مبلغ مازاد، بیست و پنج صدم درصد مبلغ مورد معامله از هر طرف معامله. ج- بابت کارمزد اجاره، یک چهارم اجاره ماهیانه از هر طرف معامله د- در معاملات رهن، کارمزد دریافتی بر مبنای یک چهارم میزان اجاره بهای ماهیانه از هر طرف معامله اخذ گردد.

×