menu

ثبت آگهی رایگان

موزاییک ، سنگ فرش ، واش بتن

. . . . 1 2 3 . . . .

دانستنی های موزاییک ، سنگ فرش ، واش بتن

موزاییک ، سنگ فرش ، واش بتن

واش بتن محصولی است بر پایه بتنی، دارای سطح برجسته که جهت فضاهای بیرونی، محوطه سازی، پارک ها و پیاده روها مورداستفاده قرار می گیرد .واش بتن به دو روش پرسی و ویبره تولید می شود که البته امروزه نوع پرسی آن به دلیل سرعت بالا بیشتر تولید می شود. در پروسه ساخت واش بتن از سیمان پرتلند تیپ های مختلف، سنگ دانه های طبیعی معدنی و کوهی شکسته با مش بندی استفاده می گردد.

موزاییک

موزاییک

گروه ساخت وساز: موزاییک کف پوشی است متراکم و در حقیقت نوعی بتن است که تراکم خود را یا از طریق فشار پرسی و یا از طریق لرزش به دست می آورد و از ماسه ، سیمان ، سنگ دانه و پودر سنگ ساخته می شود. موزاییک یکی از پر کاربردترین مصالح ساختمانی در کشور است که تقریباً در تمام ساختمان ها وجود دارد و در کشور های توسعه یافته نیز جایگاه خودش را حفظ کرده است با این تفاوت که در کشور ما طراحی خاصی بر روی موزاییک ها صورت نمی گیرد و کماکان شکل ظاهری خودش را در طول سالیان متمادی حفظ کرده است . جالب تر اینکه کم ترین مقالات و کتابی در مورد موزاییک ارائه شده است.
به طورکلی موزاییک از دو سطح تشکیل شده است :
لایه رویه یا رنگ موزاییک: این لایه که نقش روی موزاییک را تشکیل می دهد و در آن از پودر سنگ، سیمان، آب و از ترکیبات دانه بندی شده و رنگی استفاده شده است .
لایه زیرین یا نارین: این لایه از موزاییک، ضخامت بیشتری نسبت به لایه رویه موزاییک دارد و نقش تحمل فشار را نیز بر عهده دارد. این لایه نیز مانند لایه رویه از سیمان، آب و ماسه تشکیل شده است.
همچنین دو روش برای تولید موزاییک وجود دارد:
روش پرسی تولید موزاییک: در این مورد اعمال فشار با استفاده از دستگاه پرس باعث ایجاد تراکم در موزاییک می شود. که این فشار بسته به ابعاد و نوع سنگ دانه های به کاررفته متغیر است. موزاییک هایی که از این طریق تولید می شوند حتماً نیاز به ساب خوردن دارند. (دو قشری)
روش ویبره ای تولید موزاییک: در این مورد اصلاً فشاری وجود ندارد و عمل تراکم و یکنواخت سازی به کمک دستگاه لرزاننده انجام می گیرد و معمولاً به علت داشتن سطحی صاف نیاز به ساب ندارد اما نوعی از موزاییک های ویبره ای هستند که در آنها سنگ تزیینی به کاررفته است و عمل سایش روی آنها انجام می گیرد. (تک قشری)

نکات مهم در خرید موزاییک

علی رضازاده، مدیرعامل شرکت موزاییک البرز به خبرنگار پیام ساختمان گفت: یکی از مهم ترین موضوعاتی که باید موردتوجه خریداران قرار بگیرد این است که نباید در انتخاب موزاییک سلیقه ای عمل شود چون هر کدام از محصولات موزاییک کاربری مخصوص به خود را در ساختمان دارند. علاوه بر این توجه به سنگ دانه های موجود در موزاییک ها هم بسیار حائز اهمیت است. برخی صرفاً به دلیل خوش رنگ بودن سنگ دانه ها نوع خاصی از موزاییک را انتخاب می کنند درحالی که ممکن است با نوع کاربری محل اجرای موزاییک سازگار نباشد. مثلاً برخی سنگ ها برای استفاده در پشت بام خانه ها مناسب نیستند.
وی در ادامه با بیان اینکه مصرف زیاد سیمان در موزاییک الزاماً مقاومت بیشتری را به همراه نخواهد داشت، اضافه کرد: تولیدکننده باید از کاربرد انواع سیمان و همچنین طرح اختلاط ها آگاهی کامل داشته باشد.
رضازاده در ادامه به توضیح برخی از ویژگی های ظاهری موزاییک که خریداران باید موردتوجه قرار دهند، پرداخت و اظهار داشت: خریداران حرفه ای که پروژه های بزرگ دارند، پس از بررسی تأییدیه های فنی و سوابق اجرایی شرکت ها، آزمایشات لازم را روی موزاییک های ما انجام داده و سپس خرید می کنند اما خریدارانی که غیرمتخصص هستند یا زمان کافی برای انجام امور ندارند، می توانند با در نظر گرفتن برخی ویژگی های ظاهری از کیفیت موزاییک تا حدودی مطمئن شوند. شکیل بودن موزاییک و منطبق بودن ابعاد آن با ادعای تولیدکننده یکی از این مواردی است که با استفاده ابزار قابل اندازه گیری است. معیار ظاهری دیگر عدم تابیدگی و یکنواخت بودن سطح موزاییک است. توجه به استحکام موزاییک در برابر ضربه با انجام مقایسه و قابلیت مقاومت در برابر سرما به وسیله فریز کردن از دیگر راهکارهایی است که عیار کیفیت موزاییک را تا حدودی عیان می سازد.

نکات اجرایی موزاییک

علی مسقطی، پیمانکار ساختمان نیز به طبقه بندی موزاییک ها بر اساس شکل ظاهری و نمای سطح رویه اشاره نمود و انواع موزاییک را به شرح زیر تقسیم کرد:
1) موزاییک سیمانی: موزاییکی که در سطح رویه فاقد سنگدانه های تزئینی است و تنها دارای شیار و طرح های ساده است.
2) موزاییک سنگ دار: موزاییکی است که در سطح رویه آن از سنگ های تزئینی استفاده شده و به 3 صورت شیاردار(طرح دار)، صاف و شسته ساخته می شود و بر حسب اندازه و قطر دانه های سنگی قابل مشاهده در موزاییک به 5 دسته تقسیم می شوند
3) موزاییک شیاردار: موزاییکی است که سطح رویه موزاییک به اشکال مختلف دارای فرورفتگی و برجستگی بوده و به عنوان فرش کف پیاده رو و محوطه استفاده می شود
4) موزاییک شسته : موزاییکی است که در سطح موزاییک دانه های شن به صورت برجسته نمایان است.
5) موزاییک پلاکی: موزاییکی است که در سطح رویه موزاییک مصالح ساختمانی سخت و صیقل پذیر وجود دارد و اندازه این سنگ ها بر حسب ابعاد موزاییک متفاوت است و به صورت صاف ساخته می شود.
وی در ادامه به برخی نکات اجرایی موزاییک ها اشاره کرد و گفت: چنانچه ماسه ملات موزاییک فرش ، شسته و از نوع درشت دانه باشد به علت زبری بین ملات و موزاییک پیوند به وجود نمی آید و به مرور زمان بر اثر رفت وآمد و جابه جایی وسایل و غیره موزاییک نیز لق می شود. بنابراین باید از ماسه ریزدانه سیلت دار در موزاییک استفاده کرد تا سبب چسبندگی هر چه بیشتر ملات و موزاییک شود. مسقطی در خصوص چگونگی مرمت موزاییک های لق شده نیز گفت: موزاییک هایی که لق شده اند را با لبه کاردک یا کمچه از جای در آورده و سطح ملات زبره را گردگیری و مرطوب می کنیم. سپس موزاییک را از ملات های قدیمی پاک کرده و آن را زنجاب می کنیم.بعد دوغاب اصلی ساخته شده را روی ملات سابق زبره که سخت شده می ریزیم و موزاییک را در جای قبلی خود قرار می دهیم و سطح موزاییک را با مشت و تخماق می کوبیم و عمل دوغاب ریزی را بلافاصله در موزاییک های لق شده انجام می دهیم. در نهایت هم با پودر سنگ سطح دوغاب اضافی را خشک و جمع می کنیم.
وی گفت: اگر دو سر موزاییک را به اندازه نیم سانتیمتر بتراشیم ملات دوغاب بین آنها بهتر قرار گرفته و چسبندگی بیشتری به وجود می آید. همچنین برای خود گیری بهتر موزاییک سطح آن را تا 48 ساعت با پارچه و گونی نمدار مرطوب نگه می دارند؛ چنانچه چسب کاشی در دسترس باشد پس از غبارگیری موزاییک بهتر است به جای دوغاب از چسب استفاده شود. اگر لقی موزاییک به تعداد فراوان یا در کل سطح باشد به تعمیر کلی می پردازیم.
مسقطی خاطرنشان کرد: به علت باز بودن درزهای موزاییک و بی توجهی در امر دوغاب آب باران زیر کف پوش نفوذ می کند و یخ می زند. در نتیجه ازدیاد حجم به وجود می آید و موزاییک از جای خود بلند می شود. در این موارد برای دوغاب ریزی درزها را بیشتر از 5 میلی متر باز نموده و دوغاب ماسه بادی یا خاک سنگ و سیمان با عیار کافی تهیه می کنیم و سپس سطوح موزاییک را- طوری که دوباره درزها خالی نشود- تمیز می کنیم.

قیمت موزاییک

بهروز جعفری، مدیر فروش شرکت نوآوران به پیام ساختمان گفت: ما تولیدکننده انواع موزاییک در ابعاد 30*30 و 40*40 هستیم. وی با اشاره به اینکه موزاییک انواع مختلفی دارد، در مورد قیمت انواع موزاییک به پیام ساختمان گفت: موزاییک گرانیتی سنگ سبز و مشکی با ابعاد 40*40 هر مترمربع آن 72 هزار ریال و با ابعاد 30*30 هر مترمربع آن 57 هزار ریال ، موزاییک طوسی سنگ اراکی با ابعاد 30*30 هر مترمربع 46 هزار ریال، موزاییک گرانیتی طرح سنگ زیتونی 3 با ابعاد 40*40 هر مترمربع 77 هزار ریال، موزاییک گرانیتی طرح سنگ لیمویی 3 با ابعاد 40*40 هر مترمربع 80 هزار ریال، موزاییک لاشه ای نامنظم زمینه دودی با ابعاد 40*40 هر مترمربع 100 هزار ریال و موزاییک لاشه ای نامنظم زمینه قرمز با ابعاد 40*40 هر مترمربع 102 هزار ریال به فروش می رسد.
جعفری همچنین به قیمت برخی موزاییک های مخصوص حیاط هم اشاره کرد و گفت: موزاییک حیاطی پرچمی سنگ آجیلی با ابعاد 30*30 هر مترمربع 60 هزار ریال، موزاییک حیاطی دایره ای زمینه سنگ قرمز و مشکی با ابعاد 40*40 هر مترمربع 75 هزار ریال و ابعاد 30*30 هر مترمربع 58 هزار ریال، موزاییک حیاطی طرح تی زمینه سنگ سبز و مشکی با ابعاد 30*30 هر مترمربع 58 هزار ریال، موزاییک حیاطی طرح تی زمینه سنگ قرمز و مشکی با ابعاد 30*30 هر مترمربع 58 هزار ریال، موزاییک حیاطی شش گوش با ابعاد 30*30 هر مترمربع 180 هزار ریال، موزاییک حیاطی گل بیدی سنگ قرمز و مشکی با ابعاد 40*40 هر مترمربع 75 هزار ریال و با ابعاد 30*30 هر مترمربع 58 هزار ریال، موزاییک حیاطی طرح پلنگی سنگ قرمز و مشکی با ابعاد 40*40 هر مترمربع 75 هزار ریال و با ابعاد 30*30 هر مترمربع 58 هزار ریال عرضه می شود.
وی در ادامه به فاکتور های کیفی موزاییک خوب هم اشاره کرد و گفت: یک موزاییک خوب باید دارای مقاومت کافی در برابر فشار و یخ زدگی باشد. علاوه بر این میزان سیمان مصرفی آن هم حائز اهمیت است. نکته دیگر هم اینکه موزاییک ها پس از تولید باید 28 روز در کارخانه جهت به دست آوردن مقاومت لازم نگهداری شده و سپس به بازار عرضه شوند.

سنگ فرش

سنگ فرش

در شرایطی که افسارگسیختگی در مصرف منابع شرایطی را فراهم کرده که کشورمان در مصرف منابع (به ویژه حوزه انرژی) جزو سردمداران کشورهای جهان باشد، شاید نگاهی به چگونگی مصرف برخی منابع کشور مانند سیمان و انواع سنگ ها و نحوه استفاده آن ها در سنگ فرش خالی از لطف نباشد.
سنگ فرش های خیابانی در انواع بتنی و سنگی با شکل ها و رنگ های متنوع بسیار می توانند در روحیه شهروندان تأثیرگذار باشند. خیابان ها، پیاده راه ها، حیاط ها، دوچرخه راه ها و ... جزو معابری با بالاترین حد نقش اجتماعی هستند که با افزایش حضور پیاده در شهرها تعامل میان شهروندان و شهر افزایش می دهند و با افزایش زیبایی معابر می توان در روحیه شهر و زندگی شهری تغییر ایجاد کرد.
در ادامه سلسله مطالب پیام ساختمان تحت عنوان کالای برتر در این شماره از نشریه به بررسی بازار سنگ فرش های خیابانی پرداخته ایم، با این توضیح که مطالب عنوان شده اظهارات مصاحبه شوندگان است و پیام ساختمان از نظرات موافق و مخالف برای چاپ در نشریه استقبال می کند.

سنگ فرش بتنی

فرهاد اشراقی یکی از سنگ فرش کاران حرفه ای و کارمند شهرداری منطقه 7 تهران است که در گفتگو با خبرنگار پیام ساختمان اظهار داشت: یکی از رایج ترین سنگ فرش ها با توجه به قیمت ارزان و نصب آسان، سنگ فرش بتنی است. سنگ فرش های بتنی پیش ساخته، سنگ فرش هایی مدولار هستند که در طیف وسیعی از اندازه، شکل، رنگ، بافت و الگو در بازار موجود ند. سیستم های مدولار نفوذپذیر که به جای روان ساختن آب، آن را جذب می کنند برای مسیرهای سواره، پیاده و پاسیوها در فضای بیرونی منزل بسیار مناسب هستند.
اشراقی انواع سنگ فرش ها را توضیح داد و گفت: برای محیط هایی با وسعت بیشتر که تردد همگانی دارد سنگ فرش آجری – سیمانی پیشنهاد می شود که قابلیت نصب در مدل ها و ابعاد متفاوت رادارند.
برای اقلیم های گرم که در کشور ما شهر های بسیاری از این اقلیم برخوردارند سنگ فرش با سنگ آهک گزینه ایده آلی است. سنگ آهک به طورمعمول به رنگ سفید، کرم مایل به سفید و گاهی نیز سفید مایل به خاکستری است. رنگ های روشن، این سنگ را برای اقلیم های گرم فوق العاده می کند، چون گرما را منعکس می کند. سنگ آهک هم چنین به نواحی سایه دار فضای سبز، یک روشنایی مطلوب می دهد.
همچنین، بهترین گزینه برای فضای اطراف استخر سنگ تراورتن است. تراورتن سخت تر و کم منفذ تر از سنگ آهک است که این باعث می شود نگهداری از آن آسان تر باشد. این سنگ به دلیل سطح دوست داشتنی برای پاهای برهنه، گزینه ی مناسبی برای سنگ فرش اطراف استخر است. اگر زمان و حوصله کافی برای نگهداری و نظافت کاشی رادارید سنگ فرش با استفاده از کاشی فضای صمیمی و آرام بخشی را ایجاد می کند. این نوع سنگ فرش نیز برای اقلیم های گرم توصیه می شود.
اشراقی ادامه داد: برای اقلیم های سرد باید به سراغ گرانیت رفت. این نوع سنگ باوجوداینکه ازنظر قیمتی گران است، اما به دلیل دوام فوق العاده و طول عمر زیاد، ارزش هزینه کردن را دارد. اگر دسترسی به این سنگ برای کاربر آسان باشد، می تواند از آن به عنوان یک مصالح ساختمانی محلی و پایدار استفاده کند. یکی دیگر از سنگ فرش های مقاوم سنگ لوح است. سنگ لوح در طیف وسیعی از رنگ های غنی از زغالی گرفته تا سبز یشمی موجود است. این سنگ در سردترین اقلیم ها نیز دوام می آورد و مانند یک قهرمان در چرخه ذوب و انجماد طبیعت پیروز می شود.
و اما سنگ آبی، این نوع سنگ به صورت ورقه است که در امتداد خطوط درزش شکسته می شود تا شیک ترین سنگ فرش را برای محوطه بیرونی ایجاد کند. اگر الگوی منظمی برای پاسیوی خود می خواهید، این سنگ به صورت سنگ فرش مستطیلی با ابعاد مشخص نیز موجود است. با این سنگ فرش ها شکوه در طراحی فضای سبز به سبک مینی مال را به محیط زندگی خود بیاورید.

دوام سنگ در سنگ فرش خیابان ها 50برابر موزاییک است

محسن کدرویی یکی از تولیدکننده های سنگ فرش های خیابانی است که به خبرنگار پیام ساختمان گفت: انتخاب مصالح ساختمانی لازم برای ایجاد سنگ فرش یک خیابان، بسیار مهم است چون باید توجه داشت که با توجه به حجم عبور و مرور هرروزه و وجود شرایط محیطی همچون گرما و سرمای مداوم و وجود باران و آب جاری، مصالح مورداستفاده تا چه حد استحکام و قابلیت سازگاری با این شرایط رادارند.
به گفته کدرویی با توجه به این موارد، موزاییک برای استفاده در فضاهایی بیرونی مناسب نبوده و در صورت استفاده از آن ها، در مدت کوتاهی نشانه های شکستگی، تخریب و از بین رفتن در آن آشکارشده و پس از چند سال از ایجاد سنگ فرش ، لزوم تعویض بنیادین آن احساس می شود.
او ادامه داد: از آن گذشته در صورت عبور از خیابان و حس کردن لق خوردگی برخی از همین موزاییک ها براثر فشار پا که احتمالاً ناشی از نصب نامناسب آن هاست، پیش از مرحله تعویض و تغییر بنیادین، نیاز به بازسازی، برداشتن موزاییک ها، زیرسازی و جاگذاری دوباره آن ها محسوس است که در آن صورت نیز به دلیل استحکام ناکافی موزاییک، اکثر آن ها در مرحله برداشتن یا جاگذاری دوباره شکسته و قابلیت استفاده دوباره را نخواهند داشت! بنابراین در چنین سنگ فرش هایی اصطلاحاتی همچون بازسازی و زیرسازی دوباره نیز مفهوم و قابلیت اجرایی چندانی ندارد.
دراین باره اما معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن معتقد است که استراتژی چگونگی ایجاد سنگ فرش خیابان ها باعث شده فرهنگ ایجاد سنگ فرش ها و جلوگیری از مصرف مصالحی همچون موزاییک در خیابان ها و پیاده روها اصلاح شود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن افزود: در تمام دنیا برای ایجاد سنگ فرش ها از سنگ استفاده می شود، زیرا عمر مفید آن 50 سال از موزاییک و سیمان بیشتر بوده و هیچ گاه نیاز به رنگ آمیزی دوباره ندارد.
او ادامه داد: سنگ لاشه گرانیت که از آن برای ایجاد سنگ فرش ها استفاده می شود زیباتر، بادوام تر و کاربردی تر از موزاییک های متعارف مورداستفاده در سنگ فرش خیابان هاست.
او فرایند تولید سنگ های لاشه مورداستفاده در سنگ فرش خیابان ها را ساده و کم هزینه دانست و گفت: به همین دلیل معدن کاران را تشویق کرده ایم که دستگاه های تولید آن را در اختیار روستاها گذاشته و تولید سنگ لاشه افزایش یابد.

واش بتن

واش بتن

گروه ساخت وساز: واش بتن محصولی است بر پایه بتنی، دارای سطح برجسته که جهت فضاهای بیرونی، محوطه سازی، پارک ها و پیاده روها مورداستفاده قرار می گیرد. با توجه به وزن مخصوص بالا و بافت داخلی فشرده و یکپارچه پس از گذشت زمان تمامی شاخص های کیفی خود را حفظ می نماید. طیف گسترده ابعاد و همچنین رنگ بندی واش بتن، امکان تنوع در طراحی فضاهای مختلف را توجه به بافت معماری و جغرافیایی هر منطقه فراهم می آورد. واش بتن به دو روش پرسی و ویبره تولید می شود که البته امروزه نوع پرسی واش بتن به دلیل سرعت بالا بیشتر تولید می شود. در پروسه ساخت واش بتن از سیمان پرتلند تیپ های مختلف، سنگ دانه های طبیعی معدنی و کوهی شکسته با مش بندی استفاده می گردد. کیفیت واش بتن در گرو استفاده از سیمان و رنگدانه های طبیعی مرغوب است. همچنین ضخامت واش بتن معمولا بین 3 تا 5 سانتی متر است و سایزهای متعارف آن 30 * 30 ، 40 * 40، 60 * 30، 50 * 50 سانتی متر مربع است.واش بتن قابلیت اجرا به دو صورت خشکه چینی و همراه با ملات ماسه سیمان را دارد.

تشخیص واش بتن خوب

امیر طهمورث، مدیر فروش شرکت کیان برنای ایرانیان به پیام ساختمان گفت: اغلب سنگ های طبیعی مربوط به تبریز، اصفهان و قم است. واش بتن با دو روش پرسی و ویبره ای تولید می شود. روش ویبره ای مربوط به زمان های گذشته است اما کارگاه های مدرن تر با دستگاه های اتوماتیک و به روش پرسی تولید می شوند.
وی افزود: قیمت واش بتن معمولا از 16 تا 20 هزار تومان متغیر است. واش بتن های گران تر به نوعی سفارشی است.
وی در مورد کاربرد واش بتن گفت: واش بتن در پارکینگ ها، پیاده روها و حیاط خانه ها به کاربرده می شود. تفاوت واش بتن با موزاییک این است که اولا واش بتن ظاهری بسیار زیباتر از موزاییک دارد، دوم اینکه برخلاف موزاییک سطح واش بتن لیز نیست و سوم اینکه واش بتن مقاومت بالاتری نسبت به موزاییک دارد.
طهمورث در مورد ویژگی های واش بتن مرغوب هم گفت: بهترین راه این است که خریدار یکی از واش بتن ها را بشکند. سنگ های واش بتن خوب، باید بشکند نه اینکه از سنگدانه های دیگر جدا شود. چون بسیاری از سنگ ها از کشور چین وارد می شوند که طبیعی نیستند. برخی تولیدکنندگان زیرپله ای از این سنگ ها در واش بتن استفاده می کنند و قسمت رویی واش بتن را با استفاده از سنگ های طبیعی می پوشانند. در صورت شکستن واش بتن می توان تمام سنگ های مورداستفاده در واش بتن را مشاهده کرد و طبیعی یا مصنوعی بودن آنها را مشخص کرد.

واش بتن شوره نمی زند

خوجینی، مدیرعامل شرکت صنایع سیمانی خوجینی با بیان اینکه ما قادریم بسته به خواسته مشتری واش بتن های با مقاومت های بالاتر تولید کنیم، به پیام ساختمان گفت: واش بتن به معنای بتن شسته است. یکی از مهم ترین ویژگی های واش بتن که موزاییک ندارد، عبور دادن آب است؛ این در حالی است که موزاییک آب را جذب می کند و به همین دلیل در مناطق شمالی شاهد شوره و سبزه در موزاییک ها هستیم. علاوه بر این مواد واش بتن ها قابل برگشت به چرخه تولید هستند.
وی افزود: قیمت واش بتن از 19 تا 30 هزار تومان متغیر است. هر چه ابعاد واش بتن کوچک تر باشد، قیمت آن بالاتر خواهد بود؛ بنابراین حمل ونقل، سوخت بیشتر و زمان تولید بیشتری نیاز دارد. ما آمادگی تولید واش بتن سفارشی را هم داریم. به طور مثال برای ایستگاه های قطار می توانیم واش بتن سفارشی تولید کنیم.
مدیرعامل شرکت صنایع سیمانی خوجینی اضافه کرد: بعد از تولید واش بتن حداکثر یک هفته نیاز است تا خشک شود اما موزاییک حداقل پس از 15 روز خشک می شود.
وی در مورد ویژگی های واش بتن خوب هم اظهار داشت: واش بتن باید دارای نشان استاندارد بوده و داخل و روی واش بتن یکسان باشد.
خوجینی در پایان گفت: به هرحال شیوه پرسی تولید واش بتن مقرون به صرفه تر است و استحکام بیشتری دارد. اما واقعیت این است که زیبایی سنگ های ویبره ای بسیار بیشتر است.

سیمان پرتلند مناسب نیست

امین افشار، مدیرعامل مجموعه ساختمانی پروفسور در گفتگو با خبرنگار پیام ساختمان گفت: سنگ دانه های مصرفی در واش بتن باید پایه سیلیسی داشته و جذب آب آنها پایین باشد؛ علاوه بر این سیمان مصرفی باید مناسب باشد؛ مثلاً سیمان پرتلند قابل استفاده نیست.
افشار افزود: پس از خروج قطعات واش بتن از قالب، لعاب سیمانی روی سنگ دانه های طبیعی با استفاده از فشار آب (واتر جت های مخصوص) و برس های سیمی و یا سنگ های ساب زدوده می شود تا برجستگی ها و رنگ های طبیعی سنگ دانه ها نمایان شده و کف پوشی بادوام و زیبا تولید گردد.
وی گفت: موزاییک واش بتن از نظر سطح رویه در دو نوع برجسته و ساب خورده و در ابعاد 60 در30 ،40 در40 سانتی متر مربع و در ضخامت 3.6 سانتی متر تولید می شود. می توان از موزاییک واش بتن در محوطه سازی، پیاده رو، رمپ پارکینگ، پشت بام (روف گاردن)، کف پارکینگ و... استفاده کرد. موزاییک واش بتن، جدول واش بتن، پله واش بتن، دور درختی واش بتن ازجمله محصولات تولیدی ما هستند.

ملاحظات انتخاب واش بتن

برای انتخاب واش بتن مناسب مانند هر محصول دیگری توجه به اعتبار برند و علامت استاندارد اکیداً توصیه می شود. همچنین حتما قبل از خرید باید آزمایش های لازم (مقاومت، عیار سیمان و ...) به عمل آید. برندهای معتبر را با استعلام از سازمان استاندارد ایران و توجه به صادرات و حضور در بازارهای خارجی می توان تشخیص داد. استانداردی که برای واش بتن وجود دارد استاندارد ملی 755 ایران است که در آن میزان جذب آب، مقاومت خمشی، سایش و تلورانس ابعاد موردسنجش قرار می گیرد.
مقاومت فشاری نیز باید حداقل 5 مگاپاسکال معادل 50 کیلوگرم بر سانتیمترمربع باشد.

<

مشخصات ظاهری

ابعاد "واش بتن" بسته به شرکت تولیدکننده آن بسیار متفاوت است اما عموماً با ضخامت 4 تا 5/4 سانتی متر و سطح رویه برجسته تولید می شوند که البته این سطح به صورت یکنواخت و مناسب در نظر گرفته شده است. اندازه های این کفپوش بتنی متنوع است و در اندازه های 30×30، 50×50 ، 40×40 و 60×30 تولید می شوند و بر اساس سلیقه و خواست مشتریان رنگ و اندازه های آن قابل تغییر است. همچنین متناسب با محل قرارگیری واش بتن، نیاز می توان ابعاد و رنگ های واش بتن را تغییر داد. برای مثال سنگ دانه های با زمینه تیره تر مناسب مکان های پر تردد است و زمینه های روشن تر در داخل منازل استفاده می شوند.
در کنار واش بتن می توان از تجهیزات جانبی نیز بهره برد برای مثال نورپردازی داخل حیاط به واش بتن ها جلوه زیبایی می دهد. حتی در برخی واش بتن ها چراغ LED به کار می رود و نیازی به چراغ های کناری نیست. روی هم رفته واش بتن از جمله محصولات لوکس محسوب می شود و بیشتر خصوصیت تزئینی دارد. گرچه رنگ های واش بتن را می توان بنا بر سلیقه مشتریان تغییر داد اما رنگ هایی که عموماً در بازار یافت می شود ،شامل: سفید و قرمز معمولی، سفید و قرمز (سفید بیشتر)، سفید قرمز (قرمز بیشتر)، سفید و مشکی، سفید و سبز، آجیلی، قرمز مشکی سبز، سفید و زرد(لیمویی)، سفید چینی، سفید قرمز و زمینه قرمز می باشند که هرکدام از این رنگ ها کارایی خود را دارند. به عنوان مثال نمونه ای که در یک استخر خصوصی استفاده می شود ،در معابر عمومی کارایی چندانی ندارد.

ویژگی ها

برای تولید واش بتن باید بیشتر از سنگ های با دوام و باکیفیت استفاده شود که تحمل شرایط سخت و سرد را در آزمایش ها نشان داده باشند. خوشبختانه صنعت سنگ کشور از این نظر خودکفا است و شرکت های تولیدکننده واش بتن نیازی به واردکردن سنگ های خارجی ندارند. سنگ های معادن الیگودرز در استان لرستان، آذرشهر در استان آذربایجان شرقی، بجستان استان خراسان از جمله سنگ هایی هستند که برای تولید واش بتن مورد استفاده قرار می گیرد.
واش بتن باید دارای وزن مخصوص بالا و بافت داخلی فشرده و یکپارچه باشد تا جذب آب را تا میزان زیادی کاهش دهد. ازاین رو واش بتن به دو روش پرسی و ویبره تولید می شود. محصولاتی که به شیوه پرسی تولید می شوند دارای مقاومت بیشتری نسبت به دیگر واش بتن ها هستند. در پروسه ساخت واش بتن از سیمان پرتلند تیپ های مختلف، سنگ دانه های طبیعی معدنی و کوهی شکسته با مش بندی استفاده می گردد.
غیر از فرایند تولید ، برای اینکه واش بتن خصوصیات و کیفیت و زیبایی خود را حفظ نموده و جلوه نمایی کند نحوه اجرا نیز اهمیت دارد. برای نصب واش بتن از دو روش خشکه چینی و همراه با ملات ماسه سیمان می توان بهره برد.

ویژگی های واش بتن مرغوب

• تراکم یکنواخت سنگدانه ها در کفپوش
• مقاومت فشاری بالا ( معمولاً 400 ~ 300 کیلوگرم بر سانتی مترمربع)
• استفاده از سنگدانه های با مش بندی یکسان
• استفاده از سیمان پرتلند با عیار 400
• مقاوم بودن در برابر سرما و نفوذ آب

ملاحظات انتخاب واش بتن

برای انتخاب واش بتن مناسب مانند هر محصول دیگری توجه به اعتبار برند و علامت استاندارد اکیداً توصیه می شود. همچنین حتماً قبل از خرید آزمایش های لازم (مقاومت، عیار سیمان و ...) باید به عمل آید. برندهای معتبر را با استعلام از سازمان استاندارد ایران و توجه به صادرات و حضور در بازارهای خارجی می توان تشخیص داد. استانداردی که برایواش بتن وجود دارد استاندارد ملی 755 ایران است که در آن میزان جذب آب، مقاومت خمشی، سایش و تلورانس ابعاد مورد سنجش قرار می گیرد. مقاومت فشاری نیز باید حداقل 5 مگا پاسکال معادل 50 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع باشد، با دارا بودن این استاندارد می توان مطمئن شد که واش بتن خریداری شده از نظر دوام در برابر نمک ها، سولفات ها و اسیدها مطابق آیین نامه های بتنی است.

روش های ساخت

واش بتن به دو روش پرسی و ویبره تولید میشود. محصولات تولیدشده به روش پرسی دارای مقاومت بیشتری نسبت به سایر محصولات هستند.

1-روش ویبره ای (تک لایه):

در این روش ساخت واش بتن پس از مخلوط کردن مواد اولیه، مخلوط به دست آمده را داخل قالب ریخته و پس از قرار دادن روی میز ویبره به داخل اتاق بخار هدایت میکنند و پس از گذراندن حدود 24ساعت آنها را از قالب خارج نموده و زیر فشار آب (واترجت) قرارمی دهند و با برس های فلزی سطح واش بتن را میسابند تا سیمان های روی سنگ های آن شسته شده و برجستگی و زیبایی سنگ های آن نمایان شود.

2-روش پرسی (دولایه):

در روش پرسی ساخت واش بتن مخلوط را در لایه زیرین قالب ریخته و سپس روی آن ملات ماسه و سیمان میریزند و قالب را تحت فشار قرار میدهند که در این روش کف پوشی دولایه با رویه سنگ دانه و لایه زیرین سیمانی تولید میشود و همانند روش ویبره ای وارد اتاق بخار شده و سپس توسط آب و برس های فلزی شسته میشوند.

چگونگی نصب واش بتن

مدیر شرکت ارشک بتن به پیام ساختمان گفت: واش بتن به معنای بتن شسته شده است که همان طور که از اسم اواش بتن برمی آید بعد از فرآیند تولید لایه رویه واش بتن شسته شده که سنگ های برجسته و تزئینی آن نمای زیبایی به مکانی که واش بتن کار میشود میدهد. خوشبختانه در ایران به دلیل تنوع در رنگ و نقش سنگ های معدنی این واحد تولیدی توانسته است از بهترین سنگ های رنگی و طرح دار در محصول تولیدی خود (واش بتن) استفاده کند.
شاه محمدی با بیان این مطلب، افزود: بسته به سلیقه از حدود یک سانتیمتر به بالا بین واش بتن نصب شده در هنگام نصب فاصله ایجاد شود. فاصله ایجادشده بین واش بتن نصب شده را میتوان با بندکشی پر کرد. وی ادامه داد: بندکشی موزاییک واش بتن همانند بندکشی آجرنما و سنگ نماست و با ترکیب ماسه نم دار با سیمان یا ترکیب پودرسنگ نم دار و سیمان با یکدیگر میتوان فواصل را پر کرد. بدون آنکه به لایه برجسته واش بتن آسیبی برسد. ترکیب نم دار بندکشی هیچ گونه چسبندگی به سطح واش بتن را درصورتیکه کاملاً خیس نشده باشد، ندارد. بعد از بندکشی مابقی ترکیب بندکشی را که روی سطح واش بتن باقیمانده است کاملاً جارو کنید و چند ساعت بعد برای استحکام قسمت بندکشیشده آن را آب دهید. به دلیل تفاوت در ساختار و برجسته بودن واش بتن از ریختن دوغ آب سیمان روی کف پوش واش بتن بعد از نصب جداً خودداری شود. شاه محمدی افزود: در تهران که دستمزد کارگر بالا است، به صورت ویبره ای تولید میکنند اما در مناطق یزد و اصفهان پرسی تولید میشود. در اصفهان به دلیل اینکه عرضه بیشتر از تقاضاست از تهران و یزد ارزان تر تمام میشود. واش بتن در اصفهان حدود 8هزار تومان در هر مترمربع ارزان تر در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد.وی با بیان اینکه واش بتن هایی که در آنها نورپردازی انجام میشود به روش ویبره ای تولید میشوند، ادامه داد: واش بتن بیشتر در باغ ها، ویلاها، مناطق سردسیر و همچنین رمپ ها و مناطق شیب دار استفاده میشود. این مصالح به دلیل اصطکاک بالا و مقاومتی که دارند، علاوه بر جلوگیری از سرخوردگی دچار شکست یا ترک خوردگی نمیشوند.

موارد استفاده

عموماً واش بتن را در محل های عمومی و محوطه های خارجی مانند حیاط، رمپ، پیاده رو، پارکینگ و محوطه بین بلوک های ساختمانی، کناره های استخر و آبگیر، پمپ بنزین و پیاده روهای شهری، پارک و فضای سبز و ... می توان استفاده نمود. واش بتن به عنوان کفپوش حتی در راهروهای رو بسته نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد. البته بدیهی است که هر کدام از این اماکن نیاز به رنگ بندی و ترکیب ویژه ای دارد که مناسب محیط باشد. حتی منطقه جغرافیایی نیز از نظر گرما و سرما در انتخاب نوع واش بتن اثرگذار است. همچنین می توان واش بتن را با ترکیب مصالح مشابه دیگر استفاده نمود و بنا بر سلیقه مصرف کنندگان چیدمان جدید و زیبایی ارائه داد.

بازار

واش بتن طرفداران زیادی دارد چرا که در جاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. از شهرداری ها، پیمانکاران شهرداری ها و انبوه سازان گرفته تا مصرف کنندگان شخصی در طیف مشتریان واش بتن قرار می گیرند. به همین دلیل واش بتن ها قیمت های متنوعی دارند. قیمت واش بتن در بازار ایران بین 100 تا 150 هزار ریال به صورت متوسط در هر مترمکعب متغیر است البته محصولات گران تر و ارزان تر نیز یافت می شوند.

دیدگاه خوانندگان :

قیمت کارخانه باقیمت نمایندگان فروش زمین تا اسمان فرق دارد لطفا رسیدگی نمایید .اردبیل


×