menu

ثبت آگهی رایگان

تیرچه ، تیرچه فلزی ، تیرچه بتنی

. . . . 1 2 3 . . . .

دانستنی های تیرچه ، تیرچه فلزی ، تیرچه بتنی

انواع تیرچه

تیرچه فلزی و تیرچه سفالی بخش قابل توجهی از اجرای سقف را به خود اختصاص دادند. تیرچه فلزی متشکل از یک نبشی در بال فوقانی و یک تسمه در بال تحتانی و نیز یک میلگرد خم شده می باشند. فاصله بین تیرچه فلزی 73 تا 100 سانتی متر و ضخامت بتن روی سقف بین 4 تا 10 سانتی متر است. استفاده از تیرچه فلزی مزایای بسیاری دارد. تیرچه قطعه ای است که از فولاد و بتن تشکیل شده است.رایج ترین نوع تیرچه ،تیرچه با خرپا می باشد. تیرچه خرپایی بر دونوع 1-تیرچه با قالب ماندگار(سفالی) که به آن تیرچه کفشک دار گفته می شود و 2-تیرچه بدون قالب ماندگار ( بتنی ) تقسیم می شود. تیرچه دارای مزایایی می باشد که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد.

تیرچه

تیرچه فلزی

تیرچه فلزی و تیرچه سفالی بخش قابل توجهی از اجرای سقف را به خود اختصاص دادند. تیرچه فلزی متشکل از یک نبشی در بال فوقانی و یک تسمه در بال تحتانی و نیز یک میلگرد خم شده می باشند. فاصله بین تیرچه فلزی 73 تا 100 سانتی متر و ضخامت بتن روی سقف بین 4 تا 10 سانتی متر است. استفاده از تیرچه فلزی مزایای بسیاری دارد.

مزایای تیرچه فلزی

عدم نیاز به شمع بندی: به دلیل اینکه خود تیرچه به تنهایی (قبل از گرفتن بتن) وزن بتن خیس و عوامل اجرایی را تحمل می کند نیازی به شمع بندی ندارند.
امکان اجرای همزمان چند سقف: به دلیل عدم استفاده از شمع می توان عملیات بتن ریزی را بر روی چند سقف به صورت همزمان انجام داد.
یکپارچگی سقف و اسکلت: به علت جوش شدن تیرچه به اسکلت ، پس از گرفتن بتن، سقف و اسکلت یکپارچه شده و می تواند مانند یک دیافراگم صلب عمل کند. همچنین به علت فاصله زیاد تیرچه از هم، برای عبور لوله های تأسیسات و… نیاز به قطع کردن تیرچه نیست.
کاهش مصرف بتن و کمتر بودن وزن سقف: به علت فاصله زیاد تیرچه ، از مصرف بتن حدود 20 درصد کاسته می شود و لذا سقف سبک تر می گردد.
امکان طراحی و اجرای سقف با دهانه ها و باربری خاص: به نحوی که تاکنون سقف با دهنه حدود 5 متر و یا شدت بار 7 تن بر مترمربع اجراشده و به تأیید رسیده است .
حذف اثر فولاد در زیر سقف: به علت پایین تر بودن سطح بلوک ها نسبت به تیرچه ، پوشش گچ وخاک زیر تیرچه نسبت به سایر سقف ها بیشتر است . این موضوع باعث کاهش جذب ذرات معلق می گردد .
به منظور بررسی این مزایا و آشنایی هر چه بیشتر مخاطبان با چندوچون تیرچه فلزی سراغ تولیدکنندگان رفته ایم و نظرات آنها را جویا شده ایم. لازم به ذکر است که اظهارات مصاحبه شوندگان الزاماً نظر نشریه نیست و ما صرفاً انعکاس دهنده هستیم.

ورق ST37

داوود گودرزی، یکی از مدیران شرکت تیرچه پارس گستر به پیام ساختمان گفت: ورقی که در ساخت تیرچه مورداستفاده قرار می گیرد باید از نوعST37 بوده و کیفیت لازم را دارا باشد و نبشی این تیرچه هم باید از جنس ورق باشد.
وی افزود: سرعت کار و همچنین کاهش هزینه های نیروی انسانی تیرچه فلزی نسبت به تیرچه سفالی به مراتب بهتر است و ازنظر قیمت هم تفاوت چندانی ندارد. البته به طورکلی قیمت تیرچه بستگی به نوع سفارش دارد و هر چه ورق ضخیم تر باشد، قیمت ها بالاتر خواهد بود. علاوه بر این مصرف بتن در تیرچه فلزی به مراتب کمتر از تیرچه سفالی است.
گودرزی خاطرنشان کرد: ساخت تیرچه فلزی هم به مراتب سریع تر از تیرچه سفالی صورت می گیرد. به طور مثال اگر قرار برساخت تیرچه سفالی باشد، باید چندین روز برای سفت شدن بتن صبر کنید درحالی که تیرچه فلزی بلافاصله پس از تولید قابل استفاده است.

استفاده از میلگرد A2

مجید تبریز نیا، مدیرعامل اگنش سازه نیز به پیام ساختمان گفت: میلگردی که برای تیرچه فلزی استفاده می شود باید از نوع A2 عاجدار بوده و نبشی که مورداستفاده قرار می گیرد، باید پرسی و متعلق به فولاد مبارکه باشد. علاوه بر این جوشی که زیگزاگ ها را به ورق و نبشی وصل می کند، بسیار حائز اهمیت است و بهتر است این نوع جوش CO2 باشد.
وی افزود: به طورکلی نمی توان قیمت تیرچه را بر اساس متر تعیین کرد و این موضوع بیشتر بستگی به ضخامت مصالح دارد.
تبریز نیا در مورد مزایای تیرچه فلزی نسبت به بتنی اظهار داشت: بهترین حسن تیرچه فلزی این است که بدون استفاده از شمع بندی قابل اجراست؛ حتی به دلیل اینکه بسیاری از سقف ها بیشتر از 3 متر ارتفاع دارند، باید کفراژ بندی هم صورت گیرد که این موضوع هزینه ها را افزایش می دهد. این در حالی است که با تیرچه فلزی می توان به طور همزمان چند سقف را با دو برابر سرعت اجرا کرد. البته ذکر این نکته هم ضروری است که عملکرد این سیستم بیشتر در اسکلت های فلزی خودش را نشان می دهد و در اسکلت بتنی نمی تواند تمام محاسنش را نمایان کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه این نوع تیرچه به پل های فلزی جوش می شود، برخلاف تیرچه بتنی اتصال بیشتر و انسجام بیشتری در زلزله ها را شاهد خواهیم بود و مصرف بتن به شدت کاهش می یابد که این موضوع هم وزن سقف را کاهش می یابد.
تبریز نیا در پایان گفت: این سیستم نخستین بار توسط فردی ایرانی به نام آقای کرومی از اروپا به ایران آورده شد و خودشان سیستم را به نام کرومیت ثبت کردند.

5/1 برابر سریع تر از تیرچه سفالی

مدیر فروش شرکت ساختمانی رام پی نیز به پیام ساختمان گفت: سرعت ساخت وساز با تیرچه فلزی 5/1 برابر تیرچه بتنی است و حدود 10 درصد در مصرف بتن صرفه جویی می شود.
فتحی در مورد قیمت این مصالح هم اظهار داشت: اگر دهانه ها از شش متر به بالا باشد، تیرچه فلزی ارزان تر تمام می شود و در کمتر از شش متر تیرچه بتنی ارزان تر است اما با توجه به اینکه تیرچه فلزی نیاز به شمع بندی ندارد، سازنده هزینه جانبی کمتری متحمل می شود. وی در ادامه به مرحله نازک کاری پس از نصب تیرچه فلزی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه رابیتس بندی سقف ها برای نصب ابزار نیازمند رسیدن به یک سطح فلزی است، تیرچه های فلزی این امکان را فراهم می آورند اما این عمل در سقف های تیرچه سفالی با کنده کاری همراه است تا رابیتس را به میلگرد جوش بدهد.
فتحی در پایان به یکی از عیوب تیرچه فلزی هم اشاره کرد و گفت: تیرچه فلزی استاندارد خاصی ندارند و ایرادی که به آنها وارد است اینکه بتن نمی تواند به خوبی بین تیرچه فلزی نفوذ کند و به همین خاطر پس از اجرا لرزش زیادی دارند.

×