menu

ثبت آگهی رایگان

چسب

. . . . 1 2 3 4 . . . .

دانستنی های چسب

انواع چسب

از انواع چسب جهت اتصال کاغذ،چوب سرامیک و فلزات استفاده می شود.در مکانیسم اتصال چسب ها 2 نیرو دخالت دارد که شامل نیروهای واندروالسی و پیوندهای شیمیایی است.

انواع چسب

چسب کاشی

چسب کاشی چیست؟

شاید برای شما هم پیش آمده با شوق وذوق وارد خانه تازه ساز خود بشوید و همه چیز در نظر شما زیبا جلوه کند! شیرآلات خوب و نمای شگرف، رنگ های مسحور کننده و پر جاذبه؛ چند روزی حس نشاط و امنیت دارید و خیال شما راحت است. ولی کم کم کاشی های زیبا ورمی آیند، متوجه می شوید که همگی کج شده اند و این اتفاق، تمام حس زیبای شما را درباره خانه رویایی از بین می برد. مشکل کجاست؟ می گویید دریغا که کاشی کار خبره تری استخدام نکرده ام، اما کاشی کار شما پر سابقه بود. در واقع شما برای صرفه جویی چسب کاشی بی کیفیت تری را خریداری کرده بودید!
در ادامه سلسله گزارش های پیام ساختمان تحت عنوان "کالای برتر" در این شماره نشریه، مشخصات و انواع چسب کاشی را بررسی می کنیم. لازم به ذکر است؛ مطالب عنوان شده اظهارات فعالان تولید و توزیع این محصول بوده و نظر نشریه پیام ساختمان نیست اما از اظهارنظر مخاطبان و منتقدان استقبال خواهیم کرد.

ترکیبات چسب کاشی

حامد منصوری از شرکت آویژگان ابنیه آرسس در تشریح ترکیبت چسب کاشی می گوید: چسب کاشی محصولی است که در گروه ملات های چسبنده تقسیم بندی می شود که از تعدادی از پرکننده ها (Fillers) به علاوه تعدادی پلیمر تشکیل شده است. هرکدام از این پلیمرها وظیفه ویژه ای برعهده دارند. مثلاً یک پلیمر وظیفه چسبندگی دارد و یکی دیگر زیردست را قوام می بخشد و از سرخوردگی ممانعت ایجاد می کند. این پلیمرها ترکیب می شوند و حاصل تولید محصولی خواهد شد به صورت پودری آماده در کیسه های 25 کیلوگرمی که آن را با 30 درصد آب به صورت وزنی مخلوط می کنند و خمیر یکنواختی به دست می آید.
منصوری انواع چسب کاشی را به دو نوع پودری و خمیری تقسیم بندی می کند و ادامه می دهد: متأسفانه تولید نوع خمیری اکثراً در کارگاه های زیر پله ای صورت می گیرد. البته کارخانه های معتبر و قدیمی هم هستند که چسب کاشی خمیری تولید کنند، اما به هر صورت کیفیت چسب کاشی پودری بسیار بالاتر است بالاخص که چسب پودری به صورت دو منظوره برای کف و دیوار استفاده می شود. البته این چسب پودری را باید از چسب پودری کف تمیز داد که قدرت چسبندگی ضعیف تری دارد.
وی ادامه داد: چسب های خمیری عموماً ضدآب نیستند و حتی نمونه های مرغوب تر آن تنها چند ساعت در مقابل آب مقاومت می کنند و بعد شل می شوند.
وی افزود: البته بعضی کاشی کارها استدلال می کنند در جاهای مرطوب هم از چسب کاشی خمیری استفاده می کنیم ولی با بندکشی جلوی رطوبت را می گیریم؛ درحالی که اگر لوله پشت بند ترکید یا بند ریخت آن وقت چه اتفاقی خواهد افتاد؟

معیارهای خرید

این تولیدکننده، در مورد معیارهای خریداری چسب چوب ضمن تأکید بر در نظر گرفتن برندهای معتبر می گوید: خریدار باید در نظر داشته باشد که این چسب را برای کجا می خواهد خریداری کند، جایی که رطوبتی وجود ندارد و قرار نیست تحت فشار خاصی قرار گیرد، نیازی به صرف هزینه های زیاد نیست و لزومی ندارد از چسب ضد آب در آنجا استفاده شود، شاید چسب های معمولی را هم خریداری کنند و همان استفاده را ببرند.
وی ادامه داد: معیار دوم وزن و نوع کاشی است، کاشی های سبک غالباً ارزان قیمت تر هم هستند که آنها را با چسب های معمولی می توان چسباند. اما در مورد کاشی هایی مانند کاشی های پرسلانی که ابعاد بزرگ تری دارند غالباً باید از چسب های قوی تری استفاده کرد.

جایگاه شرکت های ایرانی

منصوری شرکت های ایرانی را از نظر فناوری در جایگاه قابل قبولی می داند و اضافه می کند: به دلیل آشفتگی بازار، شرکت های معتبر بااحتیاط بیشتری وارد این حیطه می شوند. شرکت ما تولیدات دیگری هم دارد و دراین بین کمترین فروش را به چسب کاشی اختصاص داده است. یکی از دلایل این است که الآن خیلی از کارگاه های زیر پله ای باکیفیت پایین و قیمت ارزان اقدام به تولید می کنند به گونه ای که حتی تحت نام شرکت های خارجی و اکثراً ترکیه ای اجناس تقلبی فروخته می شود. توصیه می کنم که به اجناسی بی نام ونشانی که به اسم محصولات خارجی تولید می شوند اعتماد نکنند، در موادی که آنها می فروشند یک مقدار Filler هست و یک مقدار غلظت دهنده و حتی ارتقاء دهنده خاصی را هم اضافه نمی کنند.
وی می افزاید: عامل دوم نبود استاندارد چسب کاشی از سوی سازمان استاندارد ایران است و یکی از دلایل آشفتگی بازار همین موضوع است. حتی بعضی از گریدها در سطح جهانی در حال منسوخ شدن است ولی هیچ نظارتی روی آنها وجود ندارد.

نصب با چسب پودری

قاعده این است که این چسب های پودری را با آب ترکیب می کنند و با همزن هایی که بر سر واگن پران ها می گذارند هم می زنند و خیلی سریع یک خمیر یکنواخت ایجاد می شود. اگر این همزن ها در دسترس نباشد، یک مشت پودر را در یک ظرف تمیز با آب مخلوط کرده و هم می زنند تا گلوله ایجاد نشود چون اینها چسب های پرپلیمری هستند و وقتی حجم زیادی از آن را در آب بریزیم گلوله می شود و این گلوله ها همان پلیمرهای ترکیب نشده هستند و خواص چسب را کم می کنند. حاصل یک خمیر یکنواخت است که آن را پشت کاشی کار می کنیم. این چسب کاملاً ضد آب است و قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارد. این روند را چسب خمیری ندارد و نصاب ها می خواهند راحت باشند و معمولاً از چسب خمیری استفاده می کنند درحالی که چسب های خمیری در دنیا متداول نیست.

استانداردی تصویب شده است

محمدعلی طاهباز شرکت "ژی کاوا" چسب چوب را به سه گروه کلی تقسیم بندی می کند یکی چسب هایی که مناسب کف است، دوم چسب هایی که برای کاشی های روی دیوار استفاده می شود و دیگری چسب های آب بند است که برای استخر و نماهای بیرونی استفاده می شوند.
وی در مورد نظارت بر شرکت های تولیدکننده چسب کاشی می گوید: خوشبختانه الآن استاندارد ملی چسب های کاشی تصویب و اجباری هم شده و به زودی امیدواریم اجرایی شود. همچنین ما در انجمن تولیدکنندگان انجمن شیمیایی ساختمان که تولیدکنندگان معتبر و رسمی این گونه چسب ها در کشور هستند شدیداً به دنبال این هستیم که با تولیدکنندگان زیر پله ای برخورد شود.

فرهنگ سازی برای استفاده از چسب پودری

طاهباز بر اهمیت فرهنگ سازی در بین کاشی کارها تأکید می کند و می گوید: کاشی کارهای ما عمدتاً از چسب های خمیری برای نصب کاشی روی دیوار استفاده می کنند و این چسب ها در برابر آب مقاومت ندارند. علیرغم اینکه ما الآن چسب های پایه سیمانی تولید می کنیم که همان چسبندگی را دارد اما متأسفانه به خاطر فرهنگ غلط کاشی کارها زیاد از آن استفاده نمی کنند، گرچه به لحاظ قیمتی نیز مناسب تر هستند. البته در بسیاری از پروژه های بزرگ ساختمانی که ما خودمان با آن در تماس بودیم و توانستیم کارشناسانمان را بفرستیم ، فعالان ساخت وساز بعد از استفاده چسب ها، خیلی راضی بودند. وی ادامه داد: مسئله دیگر اینکه در سال های گذشته چسب های زیادی با برندهای خارجی وارد بازار ایران شد و به دلیل عدم اعتمادی که به محصولات ایرانی وجود داشت این محصولات مورد استقبال نیز قرار گرفت، گرچه شاید از کیفیت مناسبی هم برخوردار نبودند. اما بعد از بالا رفتن قیمت ارزهای خارجی دیگر استفاده از این محصولات به صرفه نبود و محصولات خوب ایرانی جایگزین آنها شدند. مصرف کنندگان نیز بعد از یکی دو بار امتحان دیدند کیفیت لازم را دارد و پیوستگی کیفیت را هم دیدند. البته الآن اجناس تقلبی خیلی زیاد شده به گونه ای که از برند شرکت ما به صورت تقلبی استفاده می شود و بانام جنس ترک وارد کشور می شوند. توصیه من این است که ابتدا از برندهای معتبر که امتحان خود را پس داده اند استفاده کنند و دیگر فریب برند خارجی را نخورند.

قیمت ها

طاهباز افزود: قیمت ها متفاوت است و قیمت چسب های پودری از کیلویی 250 تومان شروع می شود تا 500 تومان که چسب های ویژه کف هستند قیمت دارند. برندهای خارجی که مصرف دوگانه دیوار و کف دارند تا کیلویی 1500 تومان نیز قیمت دادند. در بعضی از محصولات قیمت ها تا کیلویی 4 هزار تومان بالا می رود. چسب های خمیری نیز از کیلویی 600 شروع می شود تا 1600 تومان بالا می رود.

چســـب سیـلیـــکـــون

چسب های یک جزئی سیلیکون اغلب به چسب های ولکانیزه شونده در دمای اتاق (RTV) معروفند و شامل پیدی متیل سیلوکسان (PDMS) یا گروه های انتهای استات، کتوکسیم یا اتر هستند. این گروه ها توسط رطوبت اتمسفر، هیدرولیزشده، گروه های هیدروکسیل تشکیل میدهند که بعدا با حذف آب متراکم میشوند. چسب های سیلیکونی نرم، مطلوب و دارای مقاومت محیطی و شیمیایی خوبی هستند. این چسب ها به عنوان پوشش برای استفاده در درزگیری محیط بهداشتی شناخته شده اند.چسب سیلیکون خواص و کاربردهای منحصربه فردی دارد، کاربرد اصلی چسب سیلیکون چسباندن قطعات شیشه ای به هم است. چسبندگی خوبی به کاشی، سرامیک، PVC، آلومینیوم، مس، استیل و بسیاری از پلاستیک ها دارد. از جمله فواید چسب سیلیکون میتوان به انعطاف پذیری بسیار بالا، مقاومت در برابر فشار و دمای بالا، قابلیت چسبندگی و درزگیری، مقاومت در برابر اشعه ماورای بنفش (UV)، مناسب برای آب بندی، جلوگیری از رشد قارچ و کپک در رنگ بندیهای مختلف (سفید، مشکی، قهوه ای، بیرنگ و...) اشاره کرد.
چسب های سیلیکونی همگی حاوی مواد پلیمری هستند. پلیمرها در حین سخت شدن چسب ها به وسیله واکنش شیمیایی پلیمر شدن افزایشی یا پلیمر شدن تراکمی حاصل میشوند. پلیمرها به چسب قدرت چسبندگی میدهند و میتوان آنها را به صورت رشته هایی از واحدهای شیمیایی همانند که به وسیله پیوند کووالانسی به هم متصل شده اند، در نظر گرفت.
چسب های سیلیکونی، علاوه بر مواد پلیمری دارای افزودنیهایی از قبیل مواد پایدارکننده ای در برابر تخریب توسط اکسیژن ماورای بنفش (UV) را کاهش میدهند، مواد پرکننده معدنی که میزان انقباض در سخت شدن را کاهش میدهد و خواص روان شدن را قبل از سخت شدن تغییر میدهد و خواص مکانیکی نهایی را بهبود میبخشد.
اجزای پلیمری تشکیل شده به طور عمده به سه دسته تقسیم میشوند:سیال، الاستومر، رزین سیلیکونیمهم ترین مونومر مورداستفاده در تولید این پلیمرها متیل کلروسیلان ها هستند.
سیلیکون ها به دو دسته تقسیم میشوند:1ـ استوکسی2ـ خنثیاستوکسیها: سیلیکون های استوکسی پایه اسیدی بوده و ترکیبی از سیلیکون و حلال هستند که بویی (همچون بوی سرکه) میدهند. قابلیت رنگ آمیزی ندارند اما رنگ تولید میشوند. استوکسیهایی که حلال دارند کاهش حجم داشته و حتی ممکن است تغییر رنگ دهند، گردوغبار را جذب میکنند و زمان خشک شدن آنها طولانی است.خنثی: 100 درصد سیلیکونی بوده و بی بو هستند، مقاومت و ماندگاری بیشتری دارند و در مقابل ماورای بنفش (UV) مقاوم هستند، مقاومت شیمیایی بالایی دارند و الاستیسیته آنها بالاتر است.

نحوه استفاده چسب سیلیکون:

به منظور بهترین کاربری چسب سیلیکون، از خشک و تمیز بودن سطح اطمینان حاصل کنید، چسب سیلیکون را در سطح موردنظر به راحتی بریزید. باقیمانده های اضافی چسب سیلیکون، با آب و صابون قابل پاک شدن است.نکات ایمنی: در محیط کار از تهویه مناسب استفاده گردد و دور از اشعه و جرقه نگهداری شود. به هنگام کاربرد حتیالمقدور از دستکش و ماسک استفاده شود. در صورت تماس با پوست و چشم سریعا شسته شود.واحد تشکیل دهنده اکثر صمغ های سیلیکونی متیل پلیسیلوکسان است. اما برای اینکه صمغ های سیلیکونی در صنعت قابل استفاده باشند نیاز به عمل ولکانیزاسیون دارد. محصول به دست آمده از عمل ولکانیزاسیون الاستومر نامیده میشود. با اضافه کردن مقدار کمی گروه های فنیل به زنجیره سیلوکسان در دمای پایین انعطاف پذیری افزایش مییابد.صمغ های مورداستفاده در تولید الاستومرها از پایداری فشاری کمی برخوردارند که این مشکل نیز با افزودن مقداری از گروه های وینیل به ساختار الاستومر رفع میشود.الاستومرهای سیلیکون در برابر ازن، باکتریها، قارچ ها، ماوراءبنفش (UV)، مادون قرمز و گاما مقاوم بوده و با وجود شفاف بودن قابلیت رنگ پذیری و شکل گیری در مقاطع و ابعاد گوناگون را داراست.

×