menu

ثبت آگهی رایگان

اسکلت فلزی - سازه فلزی و فضایی

. . . . 1 2 3 . . . .

لیست قیمت اسکلت فلزی - سازه فلزی و فضایی

دانستنی های اسکلت فلزی - سازه فلزی و فضایی

اسکلت فلزی - سازه فلزی و فضایی چیست؟

سازه فلزی امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی مورد استقبال زیادی قرار گرفته است.عامل زمان در ساخت سازه فلزی گرایش به سازه فلزی پیش ساخته را افزایش داده است وهمچنین باتوجه علاقه جوامع بشری به داشتن فضاهای بزرگ بدون حضور ستون های میانی،سازه فلزی خواهان بسیار پیدا کرده است . از مزایای سازه فلزی می توان به سبک بودن ، کم هزینه بودن ،سرعت بالا،ایمنی بالا،کوچک بودن سازه و.. اشاره کرد.

اسکلت فلزی

گروه ساخت و ساز: فناوری های نوین ساختمانی با سرعت بالایی در حال تغییر هستند و ساخت و ساز به سمت سرعت، کیفیت و تطابق با محیط زیست می رود. با این وجود محدودیت هایی همچون تعداد طبقات، گرانی اجرا و قابل بازیافت نبودن باعث شده تا برخی فناوری ها مورد استقبال قرر نگیرند و به همین خاطر بعد از گذشت مدت زمانی به صورت خودکار از بازار حذف شوند. از گذشته های دور تا کنون دو اسکلت فلزی و بتنی همواره در ساخت و سازهای شهری ما پرطرفدارترین بوده اند و تمامی انتظارات را برآورده کرده اند. به گونه ای که هم اکنون بیش از 80 درصد ساختمان ها دارای اسکلت فلزی یا بتنی هستند. در این میان برخی مزایای اسکلت فلزی مانند سرعت بالاتر اجرا، کیفیت یکسان و قابل اعتمادتر بودن فلز نسبت به بتن باعث اقبال بیشتر به اسکلت فلزی شده است. در ادامه تهیه سلسله گزارش های پیام ساختمان با عنوان «کدام کالای ساختمانی برای شما مناسب تر است» سراغ تولیدکنندگان سازه های فولادی رفته ایم. لازم به ذکر است که اظهارات مصاحبه شوندگان الزاما با نظر نشریه منطبق نیست و ما صرفا انعکاس دهنده نظرات هستیم.

سهولت اجرای سازه فولادی

دبیر اجرایی گروه سامان گستر به پیام ساختمان گفت: عوامل متعددی در انتخاب نوع سازه تاثیرگذار است. در شهر هایی مانند تهران که مشکلات ترافیکی و کمبود فضا برای عملیات ساختمانی وجود دارد، اجرای اسکلت بتنی مشکلات زیادی به بار می آورد؛ بنابراین برخی ترجیح می دهند از سازه های فولادی که در کارخانه آماده شده است، استفاده کنند.

کیفیت بالای سازه های فولادی

صباغ با بیان این مطلب افزود: مسئله مهم دیگر مربوط به افزایش سرعت اجرا در سازه های فولادی به دلیل دخیل نبودن عوامل محیطی مانند دما و بارندگی است. علاوه بر این نگهداری بتن هم قطعا برای سازندگان زمان بر است. همچنین در بحث کیفیت هم با قاطعیت می توان گفت فولاد به دلیل صنعتی بودن کیفیت یکنواختی دارد در حالی که کیفیت سازه های بتنی تحت تاثیر عوامل انسانی و طبیعی در کارگاه قرار دارد.

سازه فولادی گران نیست

وی در پاسخ به سؤال ما که ظاهرا سازه های بتنی ارزان تر از سازه های فولادی هستند، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی اگر آیتم سرعت و حواشی سرباره در سازه های بتنی لحاظ شود، خواهید دید که سازه های فولادی توجیه اقتصادی بالاتری دارند. نگاهی به روند کاهش سازه های بتنی و افزایش سازه های فلزی نشان می دهد که سازه های فلزی از نظر قیمت هم برتری دارند.

قیمت یکسان پیچ و مهره و جوش

صباغ در مورد تفاوت کیفی سازه های پیچ و مهره ای و جوشی اظهار داشت: در کشور ما بازرسی سازه های فلزی جوشی در ارتفاع سخت و زمان بر است اما با توجه به تولید سازه های پیچ و مهره ای در کارخانه ها، این اتصالات به راحتی قابل بازرسی خواهد بود. ضمن اینکه سرعت نصب پیچ و مهره چند برابر جوشکاری است همچنین کیفیت پیچ و مهره به مراتب بالاتر است. ذکر این نکته هم ضروری است که در مجموع با در نظر گرفتن تمام جوانب این دو قیمتی یکسان دارند.

نحوه اجرا تعیین کننده است

جعفری، مدیر فروش شرکت زرین سوله جم نیز با بیان اینکه شرکت ما در زمینه تولید و اجرای اسکلت پیچ و مهره ای و جوشی فعالیت می کند، به خبرنگار ما گفت: به طور کلی تفاوت چندانی بین سازه جوشی و پیچ و مهره ای از نظر قیمت وجود ندارد.
وی ادامه داد: از نظر کیفی هم تفاوت چندانی بین این دو وجود ندارد. اغلب کیفیت مربوط به نحوه اجرای این دو سازه است؛ بنابراین پیچ و مهره ای که استاندارد اجرا نشود، به مراتب خطرناک تر از سازه جوشی است.

فولاد 10 درصد گران تر است

جعفری در مورد قیمت سازه فولادی و بتنی اظهار داشت: سازه فولادی حدود 10 درصد گران تر از بتن است اما مزیت های زیادی هم دارد؛ مثلا ابعاد ستون های یک ساختمان 10 طبقه که با اسکلت بتنی اجرا می شود، باید بزرگ باشد و حتما از دیوار برشی استفاده شود اما اسکلت فلزی چنین مشکلی ندارد و می توان فضاهای بیشتری برای معماری ایجاد کرد.

نقص سازه فلزی قابل اصلاح است

مدیر فروش شرکت زرین سوله جم اضافه کرد: قطعا سازه های فلزی کیفیت بالاتری نسبت به سازه های بتنی دارند چرا که در اغلب موارد شن و ماسه ها و در برخی موارد سیمان های تولیدی استاندارد نیست. علاوه بر این اگر در سازه فلزی نقصی به وجود بیاید قابل اصلاح است اما در سازه بتنی باید سازه تخریب شود.

فناوری های مدرن محدودیت دارند

وی در پایان در مورد سازه های نوین و پیش ساخته نیز گفت: سازه های مدرن از نظر قیمت گران تر از سازه های فلزی معمول هستند و محدودیت هایی هم دارند. به طور مثال ساختمان ها باید بر اساس نقشه های ثابت ساخته شوند و امکان طراحی دلخواه وجود ندارد؛ ضمن اینکه محدودیت در تعداد طبقات وجود دارد.

کیفیت سازه فلزی بالاتر است

رضوی، مدیرعامل شرکت بام گستر دیبا نیز به پیام ساختمان گفت: در نگاه اول اسکلت فلزی 15 تا 20 درصد گران تر از اسکلت بتنی است اما سرعت اجرای بالاتر و مقاطع نازک تر بخشی از هزینه ها را جبران می کند. ضمن اینکه فولاد عملکرد کیفی بالاتری هم دارد.

فولاد سبک تر از بتن است

وی با بیان اینکه اسکلت بتنی سنگین تر از فلزی است، ادامه داد: ورق های تولیدی داخل برای سازه های فولادی کیفیت بالایی دارد. ورق های چینی هم به کشور وارد می شود که تقریبا از نظر کیفی قابل اطمینان هستند.

کنترل کیفی راحت تر سازه فلزی

رضوی در مورد اسکلت جوشی و پیچ و مهره ای هم اظهار داشت: کنترل کیفی سازه های پیچ و مهره ای به دلیل تولید تمام قطعات در کارخانه راحت تر است اما کنترل اسکلت جوشی سخت تر است. درصورتی که هردوی این سازه ها به نحو درستی اجرا شود، انتظارات را برآورده می کند و تفاوت چندانی ندارند.
وی در مورد استاندارد سازه های فلزی گفت: کارخانه های سازه های فلزی به طور مرتب از طرف بازرسان سازمان ملی استاندارد بررسی می شوند؛ بنابراین صرف گرفتن نشان استاندارد از سازمان ملی استاندارد کافی نیست.

سازه های پیچ و مهره ای

سازه های پیچ و مهره ای

گروه ساخت وساز: پیشرفت روزافزون علوم، استفاده از فناوری های مدرن را ایجاب می کند. در صنعت ساختمان هم چند سالی است، استفاده از صنعتی سازی و مصالح مدرن مطرح شده و رو به افزایش است. سازه های فلزی و پیش ساخته از این قاعده مستثنی نیستند و شرکت های زیادی در این زمینه فعالیت می کنند. در ادامه سلسله گزارش های پیام ساختمان با عنوان « کالای برتر » به سراغ چند شرکت فعال در زمینه سازه های پیش ساخته فلزی رفته ایم تا مخاطبان ما به راحتی بتوانند با مقایسه شرکت ها دست به انتخاب بزنند. البته لازم به ذکر است که اظهارات مصاحبه شوندگان الزاماً با نظر مدیران نشریه همسو نیست و ما صرفاً انعکاس دهنده نظرات آنها هستیم.

10 درصد گران تر از سازه های فلزی سنتی

رسول فشارکی، مدیرعامل شرکت اطلس سازه آکام به خبرنگار ما گفت: شرکت ما در زمینه تولید و اجرای اسکلت های پیچ و مهره ای فعالیت می کند. وی افزود: اسکلت های پیچ و مهره ای ما به صورت کاملاً صنعتی در کارخانه تهیه می شود و در فرایند اجرای آن از جوشکاری استفاده نمی شود و بسته به سفارش مشتری، ستون ها را تهیه می کنیم. فشارکی در رابطه با مزایای این سازه ها گفت: از جمله مهم ترین مزایای اسکلت های پیچ و مهره ای این است که سرعت اجرای آن بسیار سریع است و قطعاً به دلیل استفاده نکردن از جوشکاری و جایگزینی آن با پیچ و مهره دخالت افراد در فرایند اجرا کمتر می شود و ضریب خطا به شدت پایین می آید. ضمن اینکه تجربه نشان می دهد که بخش عمده ای از خسارات زلزله، ناشی از گسستگی مقاطع جوشکاری است. مدیرعامل شرکت اطلس سازه آکام در مورد قیمت سازه های پیچ و مهره ای هم گفت: قیمت تمام شده اسکلت پیچ و مهره ای 10 درصد گران تر از اسکلت فلزی با جوشکاری است اما مزایای این دو قابل مقایسه نیستند.

مزایای بی شمار پیچ و مهره

کیوان صدیقی، مدیر کارخانه کامیار سازه نیز به خبرنگار ما گفت: سازه های پیچ و مهره ای ما علاوه بر کلیه مزایای سیستم های صنعتی سازی رایج شامل مزایای ویژه ذیل نیز می باشد :
* صلبیت قابل توجه سازه همانند سازه های متداول گرم نورد و بتن آرمه
* اعضای سازه ای مبتنی بر ستون تیرهای اصلی و فرعی و مهاربندها می باشد
* عدم محدودیت دهانه تا 8 متر بدون نیاز به خرپا
* عدم وجود دیوارهای باربر و انعطاف پذیری هرگونه طراحی معماری
* حجم کم قطعات سازه ای و کاهش هزینه حمل ونقل و سرعت بسیار زیاد مونتاژ
* قابلیت استفاده از نیروهای بومی و غیرمتخصص جهت نصب
* توسعه تعداد طبقات بر روی پشت بام ساختمان های موجود
* افزایش فوق العاده کیفیت به دلیل ساخت 90 درصدی در کارخانه
* پایداری ایده آل به هنگام زلزله به دلیل اتصالات مناسب و وزن کمتر ساختمان
* اجرای کلیه اتصالات در محل نصب توسط پیچ و مهره و پیچ های خودرو بدون نیاز به پیش سوراخ
* ایجاد ارزش اقتصادی با کاهش زمان اجرا
*کاهش مصرف آهن
* به حداقل رسیدن نیروی انسانی مورد نیاز در کارگاه
* عدم نیاز به استفاده از ماشین آلات سنگین در کارگاه
* صرفه جویی در مصرف انرژی با رعایت کامل مقررات ملی ساختمان
* عمر مفید ساختمان 50 سال
* قابلیت جابه جایی ساختمان با 20 درصد نیاز به تعویض مصالح
* قابلیت احداث در کلیه شرایط آب و هوایی به دلیل خشک بودن کارگاه اجرایی
* سهولت در تغییر پلان ساختمان
* تنوع فوق العاده در مصالح مورد استفاده در نما و نازک کاری داخلی
* عدم آلودگی محیط زیست با به حداقل رسیدن مواد دورریز در کارگاه
وی افزود: این سیستم سازه ای تنها با چند ساعت آموزش برای کارگران قابل اجرا می باشد و جهت نصب نیازی به داشتن جرثقیل نیست ولی برای تسریع هر چه بیشتر می توان از جرثقیل سبک استفاده کرد.معمول ترین شیوه اتصال برای اتصال دادن این است که در زمان تهیه قطعات فولادی بازشوهای مورد نیاز در قطعات سازه ای تعبیه می شود تا بتوان به راحتی شبکه تأسیسات ساختمان ( مکانیکی و الکتریکی) را از داخل آنها عبور داد.
صدیقی ادامه داد: میزان آهن مصرفی در این سیستم برای سازه ساختمان های متعارف مسکونی 3 یا 4 طبقه در حدود 25 تا 40 کیلوگرم در هر مترمربع می باشد، به طوری که این وزن در سازه های متداول اسکلت فولادی بین 55 تا 75 کیلوگرم در هر مترمربع می باشد. وی خاطرنشان کرد: وزن مرده ساختمان در این سیستم بیش از 60 درصد کمتر از سیستم های رایج می باشد، و این مسئله موجب تقلیل نیروی جانبی ناشی از زلزله می شود، در نتیجه این سیستم برای احداث ساختمان در مناطق زلزله خیز بسیار مناسب می باشد.

دستگاه های تمام اتوماتیک

محمدتقی امینی نژاد، مدیرعامل شرکت ری سوله نیز دراین باره به خبرنگار ما گفت: حدود 27 سال است که در زمینه تولید اسکلت پیچ و مهره ای فعالیت می کنیم و دستگاه های ما کاملاً اتوماتیک است و حدود 1000 تن در ماه ظرفیت تولید داریم.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا گواهینامه استاندارد دارید، گفت: در سال 1371 موفق به دریافت گواهی فعالیت صنعتی و پروانه بهره برداری از وزارت صنایع و به علت برخوردار بودن کیفیت های لازم موفق به اخذ گواهینامه استاندارد از شرکت بازرسی و کیفیت استاندارد ایران شدیم . وی مهم ترین مزایای اسکلت های تولیدی خود را کیفیت مطلوب آن به دلیل کنترل کیفی در کارخانه عنوان کرد و گفت: قطعاً در سازه های سنتی که با جوشکاری اجرا می شوند، مهندس ناظر نمی تواند کار کنترل کیفی را انجام دهد.

ارزانی ملاک نباشد

داوود براتی، معاون فنی - اجرایی شرکت سپهر سازه توس هم به خبرنگار ما گفت: شرکت ما از سال 1382 در زمینه تولید و اجرای سازه های فلزی از جمله پیچ و مهره، سازه های جوشی، مقطع اچ و ... فعالیت می کند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه کدام سازه از استحکام بالاتری برخوردار است، گفت: سازه های پیچ و مهره ای از استحکام بالاتری برخوردارند اما از نظر قیمت حداقل 10 درصد گران تر از سازه های جوشی هستند.
براتی با بیان اینکه مواد اولیه ما از داخل کشور تأمین می شود، گفت: کیفیت سازه های پیچ و مهره ای در کشور متفاوت است و شرکت های صاحب نام کیفیت بالاتری دارند. وی ادامه داد: قطعاً شرکت هایی که کیفیت محور نیستند در مناقصه ها قیمت کمتری پیشنهاد می دهند و برنده می شوند، بنابراین نباید صرفاً با توجه به قیمت ها، شرکت ها انتخاب شوند چرا که تولید و اجرای بی کیفیت تمام کار را زیر سؤال می برد. به عنوان مثال ممکن است از پیچ و مهره های بی کیفیت استفاده کند

در این زمینه بیشتر بخوانیم :

×